۱۶ فروردین ۱۳۹۱، ۱۴:۲۶

عسگری در گفتگو با مهر:

فغانی می‌تواند از "الغمدی" پیشی بگیرد/ انتخاب تیم داوری پاسخی به منتقدان بود

فغانی می‌تواند از "الغمدی" پیشی بگیرد/ انتخاب تیم داوری پاسخی به منتقدان بود

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت: خلیل الغمدی عربستانی در سال 2014 چهل و پنج ساله می‌شود که آخرین سال قضاوت او در رده بین المللی خواهد بود. با این اوصاف کنار زدن او برای فغانی نمی‌تواند کار دشواری باشد.

حسین عسگری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب در خصوص حضور یک تیم داوری از ایران در میان هفت تیم داوری از کشورهای آسیایی که شانس قضاوت در جام جهانی را خواهند داشت، اظهار داشت: اگر خاطرتان باشد سال گذشته که فهرست داوران و کمک داوران بین المللی فوتبال ایران را اعلام کردیم، یک عده‌ای که همه آنها را می‌شناسند و مدام نظر می‌دهند از ما ایراد گرفتند که چرا محسن ترکی در فهرست داوران بین المللی ایران اول است و فغانی دوم؟ چرا کامرانی‌فر در فهرست کمک داوران بین المللی دوم است و سخندان اول؟ و ... .

وی در ادامه افزود: آنهایی که آن زمان بدون مطالعه و دلیل از ما انتقاد می‌کردند، امروز می‌بینند که یک گروه از داوران ایرانی در بین هفت تیم داوری از قاره آسیا هستند که کاندیدای قضاوت در جام جهانی شده‌اند. آقایان مدام اظهارنظر کرده و حرف می‌زنند و رسانه‌ها نباید گول آنها را بخورند.

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون اظهارنظر این افراد را در جهت منافع شخصی آنها عنوان کرد و گفت: ما بدون توجه به این مسائل تلاش زیادی داشتیم که در نهایت منجر به انتخاب یک تیم داوری از ایران در بین هفت تیم داوری کاندیدای قضاوت در جام جهانی شد، آنهم در بهترین جایگاه ممکن.

عسگری در این خصوص افزود: در بین تیم‌های داوری آسیایی که برای قضاوت در جام جهانی انتخاب شده‌اند پس از تیم‌های داوری از ازبکستان، ژاپن و عربستان گروه داوری ایرانی قرار گرفته است. سه تیمی که بالاتر از آنها هستند، هر سه در جام جهانی 2010 قضاوت کرده و طبیعی است که در رده بندی داوران آسیایی اول باشند.

"آنهایی که می گفتند کمیته داوران هیچ کاری نکرده است، حالا نتیجه تلاش ما را ببیند؟"، عسگری با بیان این جمله افزود: آیا این ثمره و تلاش کمیته داوران نیست؟ آیا این گزینش حکایت از موفقیت داوری ایران ندارد؟ آنهایی که انتقاد می‌کنند، از این جایگاه بهتر چه می‌خواهند؟!

وی در خصوص تلاش و رایزنی کمیته داوران فدراسیون فوتبال برای حضور یک تیم داوری از کشورمان در بین داوران کاندیدای قضاوت در جام جهانی گفت: با توجه به جایگاهی که در کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا داریم از پنج، شش ماه پیش تلاش و رایزنی برای حضور یک تیم داوری از ایران در بین کاندیداهای قضاوت در جام جهانی را آغاز کردیم تا اینکه در نهایت در آخرین جلسه‌ای که در AFC داشتیم، مسئولان امر مجاب شدند، این اتفاق صورت پذیرد.

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: من می‌توانستم این موضوع را خیلی زودتر از این اعلام کنم اما صبر کردم تا کمیته داوران فیفا نیز انتخاب کمیته داوران AFC را مورد تایید قرار دهد، چرا که اگر ما این موضوع را اعلام می‌کردیم و خدایی ناکرده فیفا نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا را نمی‌پذیرفت، آنهایی که مدام انتقاد می‌کنند، یکسری داستان تازه درست می‌کردند.

وی ضمن یادآوری اینکه بالاخره روز دوشنبه در جلسه کمیته داوران فیفا هفت تیم داوری از قاره آسیا کاندیدای قضاوت در جام جهانی شدند و این موضوع از سوی دپارتمان داوری AFC به اطلاع کمیته داوران ایران رسید، افزود: از امروز علیرضا فغانی، رضا سخندان و حسن کامرانی‌فر بیش از دو سال فرصت دارند که فیفا را مجاب به انتخاب‌شان برای حضور در جام جهانی کنند. اینکه در جام جهانی حضور یابند بسته به عملکردشان در مسابقات مختلف و نمراتی است که از ناظران می‌گیرند.

عسگری از احتمال افزایش گروه‌های داوری از قاره آسیا برای قضاوت در جام جهانی خبر داد و گفت: در جام جهانی 2010 سه تیم داوری از آسیا قضاوت کردند که تیم داور ازبکستانی پنج بازی، تیم داور ژاپنی چهار بازی و تیم داوری عربستانی 2 بازی را قضاوت کردند که اتفاقا عملکرد خوبی هم داشتند. با این شرایط امکانش هست که یک تیم داوری بیشتر از آسیا در جام جهانی 2014 قضاوت کنند.

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال کار گروه داوری ایرانی را به دونده ماراتنی تشبیه کرد که باید با آمادگی و توانایی جسمانی بالا به رقابت با رقبای خود پردازد و گفت: در بین هفت گروه داوران آسیایی به غیر از گروه داوران ازبکستانی و ژاپنی که رسیدن به آنها دشوار است اما غیرممکن نیست، رسیدن به تیم داور عربستانی برای داوران ما دشوار نیست. خلیل الغمدی عربستانی که در جام جهانی 2010 قضاوت کرده است در سال 2014 چهل و پنج ساله می‌شود که آخرین سال قضاوت او در رده بین المللی خواهد بود. با این اوصاف کنار زدن او برای فغانی نمی‌تواند کار دشواری باشد.

وی همچنین در واکنش به لب خوانی محسن قهرمانی در برنامه 90 که در جریان دیدار داماش گیلان - ملوان بندرانزلی تاکید کرده بود "تا زمانی که تماشاگران ملوان شعار دهند خطاها را نمی‌گیرم"، اظهار داشت: من نمی‌خواهم کار قهرمانی را توجیه کنم، چرا که کار او اشتباه بوده است. قانون به داور این اجازه را می‌دهد که اگر شرایط برگزاری مسابقه فراهم نبوده و امنیت بر بازی حکمفرما نبود، بازی را تعطیل کند. داور که ابراز قانونی دارد، نباید درصدد مقابله به مثل برآید.

عسگری خاطر نشان کرد: درست است قهرمانی کار خطایی کرده و من کارش را توجیه نمی‌کنم اما آیا تصمیمات او بر نتیجه بازی تاثیری داشته است؟ خطای قهرمانی باید بررسی و واکاوی شده و مشخص شود که چرا او به مقابله به مثل با طرفداران ملوان برخاسته است. متاسفانه در جریان دیدار داماش - ملوان تماشاگران دو تیم به ویژه هواداران ملوان از ابتدای مسابقه علیه قهرمانی شعار داده و به خواهر، مادر و جد و آباد او جلوی چشمش بدترین فحش را داده‌اند.

نایب رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال خاطر نشان کرد: متاسفانه هیچ رسانه‌ای به این اشاره نکرد که چرا به قهرمانی این همه ناسزا گفته‌اند و همه پرداختند به اینکه او در جریان بازی چه گفته و چه کرده است. هیچکس توهین‌ها را نمی‌بیند اما کوچک‌ترین اشتباه داوران را می‌بینند. یعنی فوتبال ما مشکل ندارد و تمام مشکلاتش خلاصه می‌شود به اشتباهات داوری؟ من از رسانه‌ها می‌خواهم منصفانه برخورد کنند، مگر داور فولاد است که چیزی نگوید و واکنشی نشان ندهد.

وی در خاتمه تصریح کرد: من قصد توجیه ندارم اما انتظارم از اهالی فوتبال و رسانه ها این است که به قضاوت هرچه بهتر داوران کمک کنند. همه ما به مانند یک زنجیر به هم وصل هستیم و بافته شده ایم و باید در کنار هم باشیم نه روبه رو هم.

کد خبر 1568652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha