الهام کزازی مدیر واحد ارزیابی طرح تطبیق استانداردهای کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری به خبرنگار مهر گفت: این طرح به منظور ارائه خدمات مطلوب تر به گردشگران در مراکز خدمات گردشگری و ایجاد وحدت رویه در جلوگیری از بروز رفتارهای سلیقهای در زمینه درجه بندی تاسیسات گردشگری از سال 88 تدوین شد اما با وقفه ای کوتاه مدت در سال 89 با واگذاری اجرای این طرح به بخش خصوصی و با مجوز از سازمان میراث فرهنگی به اجرا درآمد.
وی ادامه داد: در مراحل نخست اجرای طرح، هتل استقلال به عنوان اولین هتل در شهریور سال 89 مورد ارزیابی قرار گرفت. از آن پس این طرح در تمام استانهای کشور اجرا شد.
مدیر واحد ارزیابی طرح تطبیق استانداردهای کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری تصریح کرد: در مراحل اجرای این طرح برخی از هتلهای کشور نتوانسته اند درجه فعلی خود را نگه دارند بنابراین از آنها ستاره گرفته شده و یا کیفیت مناسبی داشته اند و ارتقا پیدا کرده اند با این حال تقلیل و یا ارتقا در درجه هتلها بر عهده سازمان میراث فرهنگی است.
کزازی گفت: مدیر هتل باید مشکلات را اعلام و درخواست ارزیابی کند پس از آن گزارش کارشناسان طرح به اداره کل میراث فرهنگی استانها ارائه می شود تا در کمیسیون درجه بندی هتلها مورد بررسی قرار گیرد. هر تصمیمی که در این کمیسیون گرفته شود به مجری طرح ابلاغ و بنابر همان ابلاغیه گواهینامه کیفیت خدمات گردشگری ارائه می کنیم.
وی درباره اجبار در استانداردسازی کیفیت خدمات نیز گفت: اگر واحدهای گردشگری در این طرح شرکت نکنند پروانه های سه ساله بهره برداری آنها تمدید نمی شود.
کزازی درباره تطبیق ضوابط استاندارد با استانداردهای جهانی اظهار کرد: ضوابط در هر کشوری متفاوت است به عنوان مثال استاندارد پذیرفته شده در یک کشور با شرایط جغرافیایی و فرهنگی با کشور دیگر متفاوت است و نمی توان برای هر دو یک استاندارد مشخص را در نظر گرفت بنابراین در این طرح ضوابطی مد نظر است که در ایران پذیرفته شده باشد.
وی آزادسازی نرخ ها با توجه به مقررات مربوطه، استفاده از مزایای درج شماره ثبت و تصویر گواهینامه در پکیج های تبلیغاتی را از جمله مزایایی بهره مندی از گواهینامه دانست.
نظر شما