به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، استاد دانشگاه كانزاس ، گاز را بهترين گزينه براي تزريق به ميادين نفتي دانست و گفت : از آنجا كه ايران گاز طبيعي به مقدار زياد در اختيار دارد در نتيجه توسعه هر چه بيشتراين مخازن از سويي و جمع آوري گازهاي همراه كه هم اكنون بخش اعظمي از آنها سوخته مي شود از سويي ديگر براي تزريق به ميادين نفتي مي تواند نقش مهمي را در افزايش ضريب استحصال ميادين نفتي ايفا كند .
پرفسور شاپور وثوقي در پاسخ به اين سوال كه اقتصادي ترين روش ازدياد برداشت در ايران كدام است گفت : گاز بهترين گزينه است چرا كه گاز درمقايسه با ديگر گزينه ها همانند آب ، بخار بيشتر در ايران وجود دارد .
وي با اشاره به ارجحيت صادرات گاز يا تزريق آن به ميادين گفت : ايران بايد بر روي هر دوجنبه سرمايه گذاري كند.
وي درباره ميزان ضريب استحصال مخازن گفت : در گذشته مطرح شده بود كه با برداشت اوليه و ثانويه بيش از 30 درصد ازمخازن قابل برداشت نيست و 70 درصد نفت در مخازن باقي مي ماند كه با به كار گيري روش هاي ازدياد برداشت افزايش مي يابد اما مقدار دقيق آن مشخص نيست .
وي در ادامه گفت : اين رقم هنوز هم مشخص نيست چرا كه مخازني دردنيا وجود دارد كه با توجه به مديريت دقيق كه به روي آنها اعمال شده حتي در مرحله برداشت اوليه به بازده 80 درصد دست يافته اند چون درهر مرحله تصحيحات لازم را انجام نداده اند .
به گفته وي ، اما به طور كلي مخازن زيادي در كشور وجود دارند كه حتي پس از اعمال برداشت ثانويه ، ضريب برداشت آنها به 30 درصد هم نرسيده و بايد روش ازياد برداشت برروي آنها اعمال شود .
وي تصريح كرد : اما عمليات ازدياد برداشت در ايران گرانترازجاهاي ديگر دنيا همانند كانزاس آمريكاست چراكه ايران بايد تكنولوژي را بخرد درحالي كه كشورهاي ديگر خود داراي تكنولوژي هستند .
استاد دانشگاه كانزاس آمريكا در گفت وگو با"مهر ":
توسعه مخازن گازي براي تزريق به ميادين نفتي فرسوده ايران ضروري است
با توجه به اينكه ايران ازمخازن گاز طبيعي زيادي برخوردار است برهمين اساس ايران بايد برروي بهره برداري ازمخازن گازي متمركز شود زيرا با توسعه ميادين گازي و جلوگيري از سوخته شدن گازهاي همراه مي توان مخازن نفتي بسياري را احيا كرد .
کد خبر 157069
نظر شما