محمد تقی شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به درخواست متقاضیان زمان شرکت در این مسابقه تا بیست و هفتم فروردین ماه جاری تمدید شده است.
وی اظهار داشت: علاقمندان می توانند طرحهای پیشنهادی خود را تا پایان وقت اداری یکشنبه به معاونت میراث فرهنگی این اداره کل ارسال کنند.
میرزا ابراهیم خان معروف به " دکتر حشمت " فرزند عباسقلی حکیم باشی است، وی خواندن و نوشتن را نزد " شیخ عبدالحسین اوانکی " در روستای " اوانک " فرا گرفت و پس از آن به تهران رفته و در مدرسه ای که زیرنظر فرانسویها اداره می شد به ادامه تحصیل پرداخت.
دکتر حشمت دوره طب را پس از کسب تجارب پدر، درمدرسه " دارالفنون " گذراند، از حضورش در کشمکشهای دوره مشروطه اطلاعی دردست نیست اما در اسناد و یاداشتهای تاریخی این دوره از پزشکی با مشخصات او نام برده شده است که به هنگام حمله مجاهدان گیلانی به تهران، در معالجه مجروحان و انتقال آنها به بیمارستان نظامی "حصارک" همکاری داشته است.
وی در سفر به آذربایجان با مرحوم " میرزا کوچک جنگلی " آشنا و در راه مبارزه با استعمار انگلیس و استبداد حکومت وقت، با مبارزان نهضت جنگل همراه شد.
هنگامی که قلمرو حکومت جنگلی ها گسترش یافت، دکتر حشمت به فرماندهی قوای لشگری و کشوری " نهضت جنگل " در شرق گیلان منصوب و در این دوران به تاسیس مدارس، احداث راههای روستایی و ایجاد نهری از شعبه اصلی سفیدرود که اینک به نام و یاد او " حشمت رود " خوانده می شود، اقدام کرد.
نگاهی گذرا به سوابق مبارزاتی وی بیانگر جانفشانی ها و مرارتهای است که او در راه نیل به آزادی و گسستن یوغ قیمومیت قدرتهای بزرگ چون انگلیس و روسیه انجام داده و آنی از تلاش در این راه مقدس باز نمانده است.
دکترحشمت پس از عمری مبارزه در راه ستیز با دشمنان این مرز و بوم، آنگاه که نهضت جنگل از هر سوآماج خیانت یاران دیروز بود، به دست قوای رضاخان در شهر رشت به دار آویخته شد.
این بیت بی کم و کاست مصداق رادمردانی چون دکتر حشمت است که جان در راه عقیده خود نهاده اند.
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق ثبت است در جریده عالم دوام ما
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان درراستای ارج نهادن نهضت جنگل و با هدف دستیابی به طرحی ماندگار با بهره گیری از ارزشهای معماری بومی این مرز و بوم، مسابقه طراحی آرامگاه دکتر حشمت را بین مهندسان معمار، شهرساز و طراحان سراسرکشور برگزار می کند.
معیارهای داوری و ارزیابی طرح تاکید بر ایجاد فضایی آرامگاهی واجد ارزشهای معماری بومی و محلی منطقه، تاکید بر خلق عنصری یادمانی از حماسه ملی و مذهبی نهضت جنگل، تاکید بر ایجاد یک نشانه شهری در محدوده بافت تاریخی، تاکید بر هماهنگی طرح پیشنهادی آرامگاه با طرح بهسازی مسجد مجاور و تاکید بر بکارگیری شیوه های نوین ساخت در ایده های طراحی است.
نظر شما