شهرام پیشه ور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طبق برنامه ریزی ها امسال طرح مبارزه با پهن برگ ها و باریک برگ ها در 100 هزار هکتار از مزارع گندم و جو اجرا می شود.
وی افزود: این طرح در 100 هزار هکتار به صورت تناوب کشت، 150 هزار هکتار آیش در مزارع دیم، یک هزار هکتار عملیات ماخار و 15 هزار تن بذر بوجاری انجام می شود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: در طرح ماخار زمین کشاورزی قبل از کاشت آبیاری و علف های هرز سبز شده دوباره به خاک بازگردانده می شود.
پیشه ور تاکید کرد: با اجرای موفق طرح کنترل و مبارزه با علف های هرز بازدهی محصول در سطح مبارزه 15 تا 20 درصد افزایش می یابد
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان همدان گفت: برای اجرای موفق این طرح 180 کارشناس بخش خصوصی و 9 شبکه مراقبت دولتی با کشاورزان همکاری می کنند.
پیشه ور افزود: تناوب کشت، آیش در مزارع دیم، عملیات ماخار و بوجاری کردن بذور از راهکارهای مبارزه غیرشیمیایی با علف های هرز است.
پیشه ور یادآور شد: گیلاس وحشی، جودره، چچم و برموس از مهمترین باریک برگ ها و گل گندم، کنگر صحرایی، تاج خروس، خردل وحشی، خاکشیر، تلخه بیان و علف هفت بند از مهمترین پهن برگ های مزارع گندم و جو استان همدان هستند.
نظر شما