به گزارش خبرنگار مهر، سید احمد ربیعی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران نیاز غذایی افراد مسن به انرژی را به دلیل کاهش فعالیت بدنی در این گروه کمتر از سایر گروههای سنی دانست.
وی افزود: در نتیجه این کم تحرکی، نیاز کمتری به غذا برای ثابت نگهداشتن وزن آنان است و به این منظور توصیه میشود مصرف غذاهای کمحجم و غنی از مواد مغذی را بیشتر کنند و مصرف مواد شیرین و چربیها را نیز کاهش دهند.
وی ادامه داد: افراد مسن علیرغم نیاز واقعی به مایعات کمتر احساس تشنگی میکنند و بیشتر مستعد کم آبی بدن و ابتلا به یبوست هستند و بر این اساس در افراد مسن مصرف روزانه هشت لیوان مایعات ترجیحاً آب برای پیشگیری از بروز یبوست و کمآبی بدن توصیه میشود.
این کارشناس تصریح کرد: از آنجابی که در سالمندان نیاز به انرژی کاهش مییابد، پروتئین مورد نیاز بدن باید از منابع کمکالری و با کیفیت بالا مانند گوشت های کم چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، فرآوردههای لبنی بدون چربی یا کم چربی تأمین شود.
ربیعی با تاکید بر محدود کردن مصرف چربیها در رژیم غذایی سالمندان ادامه داد: با افزایش سن مقدار توده چربی بدن سالمندان افزایش مییابد و در نتیجه احتمال چاقی و خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی افزایش مییابد.
وی بیان داشت: کاهش مصرف چربی میتواند به پیشگیری از چاقی، عقب انداختن بروز سرطان، سختی دیواره عروق و سایر بیماریهای مزمن کمک کند.
این کارشناس، نیاز مردان و زنان سالمند به آهن را یکسان و به میزان هفت میلیگرم دانست و افزود: کم خونی فقر آهن در سالمندان نسبت به افراد دیگر شیوع کمتری دارد اما در افرادی که غذاهای کم انرژی مصرف میکنند شایع است.
وی افزود: در این افراد مصرف زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، حبوبات و سبزی های برگ سبز تیره مانند جعفری، برگ چغندر، گشنیز و بخشهای تیره برگ توصیه می شود.
نظر شما