۲۱ فروردین ۱۳۹۱، ۸:۵۱

موسی‌پور تشریح کرد:

مقایسه پیشرفت‌های گسترده قم نسبت به قبل از انقلاب

مقایسه پیشرفت‌های گسترده قم نسبت به قبل از انقلاب

قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم روند توسعه و پیشرفت این استان را پرشتاب توصیف کرد و به مقایسه خدمات ارائه شده نسبت به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور در جلسه شورای اداری استان قم که با حضور آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در مسجد امیرالمومنین(ع) برگزار شد پیروزی انقلاب اسلامی که با رهبری امام راحل و هدایت مراجع و روحانیت همراهی همه مردم قشرهای ملت ایران به وقوع پیوست فصل جدیدی در تاریخ کشور گشود و دستاوردهای عظیمی در عرصه ملی و بین المللی به همراه داشت.

وی مهمترین رهاورد انقلاب اسلامی در ابعاد بین‌المللی را احیای معنویت و خداگرایی دانست و گفت: امروز شعارها و آرمان‌های انقلاب اسلامی کشورهای منطقه را در نوردیده و به آرمان همه عدالتخواهان جهان تبدیل شده است.

استاندار قم تاکید کرد: انقلاب اسلامی، نظامی نوین مبتنی بر مردمسالاری دینی را به همه جهانیان عرضه کرد و ثابت کرد که اداره جوامع بشری با مدل پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران ممکن و میسور است.

حجت‌الاسلام موسی‌پور با بیان اینکه دشمنی مستکبران با جمهوری اسلامی به دلیل کارآمدی نظام و تبدیل شدن آن به الگو است، تصریح کرد: بیان خدمات انقلاب اسلامی که به گونه‌ای بیان کارآمدی نظام است موجب ایجاد امید و نشاط در مردم و تحرک بیشتر مسئولان خواهد شد.

40 درصد مراکز بهداشتی درمانی در دولتهای نهم و دهم ایجاد شد

استاندار قم به بیان خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران در استان قم پرداخت و افزود: در بخش بهداشت و درمان که یکی از شاخص‌های مهم در سنجش توسعه یافتگی جوامع است، وضعیت قم در قبل از انقلاب اسلامی بسیار اسف‌بار بود و پزشکان هندی و پاکستانی کار درمان مردم را بر عهده داشتند و مردم برای انجام جراحی نه چندان مهم می‌بایست به خارج از کشور اعزام می‌شدند.

وی ادامه داد: در آن زمان سن امید به زندگی (55 سال) از متوسط جهانی پائین‌تر بود اما امروز به برکت پیشرفت‌های شگرفی که در عرصه بهداشت و درمان حاصل شد سن امید به زندگی در ایران به 72 سال افزایش یافته است.

حجت‌الاسلام موسی‌پور با بیان اینکه امروز بیش از دو هزار و 100 تخت درمانی، 235 مرکز بهداشتی و درمانی و 30 پایگاه اورژانس در قم وجود دارد اظهار داشت: بیش از 40 درصد این مراکز در دولت نهم و دهم ایجاد شده است.

استاندار قم ساخت بیمارستان فرقانی به عنوان مجهزترین و مهمترین بیمارستان استان، بیمارستان 128 تختخوابی نیروگاه، بیمارستان تامین اجتماعی، بیمارستان پردیسان و احداث مراکز بهداشتی و درمانی در بخش‌ها و روستاها را از جمله برنامه‌های در دست اقدام در سال جاری در بخش بهداشت و درمان استان قم ذکر کرد.

تحصیل 60 هزار دانشجو

وی به ارائه گزارشی از رشد کمی و کیفی در بخش آموزش عالی استان پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر 60 هزار دانشجو در ده‌ها رشته تحصیلی در 29 مرکز آموزش عالی استان مشغول به تحصیل هستند که بیش از 40 هزار دانشجو در دولت نهم و دهم در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند در حالی که قبل از انقلاب آموزش عالی در قم مفهومی نداشت.

استاندار قم با اشاره به رشد 3.5 برابری جمعیت در استان قم از فعالیت بیش از هزار و 400 مدرسه در مقاطع مختلف تحصیلی در سطح استان خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر 200 مدرسه در استان ایجاد شده و 83 پروژه فعال در بخش آموزش و پرورش وجود دارد که در سال جاری به اتمام می‌رسد.

موسی‌پور در مورد فضاهای ورزشی استان گفت: در استان قم پس از انقلاب اسلامی 325 مجموعه ورزشی احداث شده که از این تعداد 162 باب از سال 84 به بعد ایجاد شده و سرانه ورزشی استان از 26 صدم درصد مترمربع به 7 دهم درصد رسیده است.

90 درصد مردم قم بیمه هستند

وی اضافه کرد: در بخش بیمه نیز امروز 90 درصد مردم قم تحت پوشش بیمه‌های مختلف هستند که 25 درصد آنها از سال 84 به بعد بیمه شده‌اند و در مجموع 625 هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

استاندار قم با اشاره به توسعه زیرساخت‌های آب، برق، گاز و تلفن در قم به برکت انقلاب اسلامی تصریح کرد: امروز 98 درصد مردم شهر قم تحت پوشش شبکه گازرسانی هستند و همه روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت برق و بیشتر روستاهای استان از نعمت آب بهداشتی برخوردارند.

حجت‌الاسلام موسی‌پور گفت: از 29 جایگاه سوخت گاز که در استان قم فعال است 27 جایگاه در سال‌های اخیر احداث شده است.

وی تصریح کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی 7 هزار نفر در قم تلفن داشتند که این جمعیت کمتر از یک درصد جمعیت قم بوده است اما در حال حاضر 450 هزار خط تلفن در قم دایر است که این تعداد به ازای هر خانوار 1.5 خط تلفن است.

استاندار قم تعداد مشترکان تلفن همراه در قم را تا سال 84 حدود 99 هزار تلفن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر 855 هزار تلفن همراه در استان فعال است.

طرح انتقال آب جزو پروژه‌های مهرماندگار قرار گرفت

وی در مورد طرح انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم اظهار داشت: این طرح مورد عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت وگرنه در سال گذشته به دلیل کمبود آب همین آب تلخ و شور جیره‌بندی می‌شد.

وی با بیان اینکه این طرح جزو پروژه‌های مهر ماندگار قرار گرفت، از اختصاص 50 میلیارد تومان اعتبار به این طرح خبر داد و افزود: این طرح در سال جاری به بهره برداری کامل خواهد رسید.

استاندار قم پروژه‌های انتقال آب به دشت مسیله و انتقال آب از دریای خزر را دو پروژه مهم دیگر عنوان کرد که نقش مهم و موثری در احیای بخش کشاورزی و تامین آب بخش صنعت استان ایفا کرده و عملیات اجرایی پروژه انتقال آب به دشت مسیله به زودی آغاز می‌شود.

رشد ورود و اقامت مسافران نوروزی

وی با بیان اینکه قم پذیرای سالانه بیش از 18 میلیون زائر و مسافر است اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی فقط 200 تخت اقامتی در استان وجود داشت اما امروز 5 هزار تخت اقامتی در 47 هتل و هتل آپارتمان فعال است که 70 درصد آنها از سال 84 به بعد ایجاد شده است.

به گفته استاندار قم در ایام نوروز 13 هزار و 131 نفر در دستگاه‌های مختلف برای پذیرایی شایسته از مهمانان نوروزی و زائران حرم کریمه اهل بیت(س) فعال بوده‌اند.

وی از رشد 64 درصدی در ورود مسافران نوروزی به قم خبر داد و افزود: میزان اقامت مسافران در استان بیش از 45 درصد رشد داشته و بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر در قم اقامت داشتند.

حجت‌الاسلام موسی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح مسکن مهر به عنوان یک گام بزرگ و موفق توانست خواسته و آرزوی دیرینه مردم را برای خانه دار شدن محقق بسازد تصریح کرد: استان قم همواره در دو سال گذشته رتبه اول را در بخش مسکن مهر در اختیار داشته و تاکنون 13 هزار و 200 واحد در اختیار مردم قرار گرفته و در سال جاری بیش از 4 هزار واحد دیگر به متقاضیان واگذار می‌شود.

استاندار قم حجم تسهیلات اعطایی در بخش مسکن مهر را بیش از 10 هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

ایجاد 39 هزار شغل

وی اظهار داشت: در سال گذشته بیش از 39 هزار شغل در پایانه اشتغالزایی استان قم در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی ومسکن به ثبت رسید، در حالی که تعهد استان در زمینه اشتغالزایی 35 هزار شغل بود و امروز بحمدالله میزان بیکاری در استان 2 درصد کمتر از متوسط کشوری است.

حجت‌الاسلام موسی‌پور آغاز عملیات اجرایی و بهره برداری از راه‌های قم ـ نیزار، قم ـ ورجان، قم ـ گرمسار، تعریض ورودی قم ـ کاشان، دو بانده کردن جاده قم ـ شکوهیه، دو بانده کردن جاده قم ـ جعفریه، آزادراه قم ـ اراک، تقاطع غیرهمسطح سه راهی خرمشهر، تقاطع غیرهمسطح 72 تن، تعریض راه قم ـ قنوات و اجرای کمربند ریلی که موجب قطع عبور قطارهای باری از داخل شهر شد را از جمله موفقیت‌های استان در بخش راه در دو سال گذشته عنوان کرد.

وی در ادامه توسعه زیرساخت های زیارتی در استان قم را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: با همت و تلاش مسئولان امر در سال‌های اخیر صحن جوادالائمه با بیش از 20 هزار مترمربع و میدان بزرگ امام خمینی در 5 طبقه و با 2 هزار پارکینگ و مراکز خدماتی به بهره برداری رسیده و صحن شرقی حرم مطهر با 54 هزار مترمربع 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سرمایه‌گذاری 5 هزار میلیاردی در بخش صنعت

وی همچنین فعالیت بیش از 2 هزار واحد صنعتی و بیش از 5 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش صنعت، مسکن و کشاورزی را از موفقیت های چشمگیر استان دانست و گفت: در سال جهاد اقتصادی با وجود همه توطئه‌ها و دسیسه‌های دشمنان، در استان قم تمام شاخص‌های اقتصادی مثبت بود که افزایش 25 درصدی منابع بانکی، رشد 28 درصدی سرانه درآمد و افزایش 20 درصدی درآمدهای مالیاتی به خوبی این مهم را نشان می‌دهد.

استاندار قم احداث کارخانه‌های بزرگ تولیدی در بخش‌های مختلف صنعتی، افزایش مساحت شهرک‌های صنعتی و  بیش از  5 هزار هکتار، احداث فرودگاه در استان قم، ارتقاء بخش راه آهن استان، اجرای موفق طرح هدفمندی یارانه‌ها، ایجاد پارک علم و فناوری و اولین مرکز رشد علوم انسانی و اجرای ده‌ها طرح فرهنگی از جمله انتشار بیش از 300 میلیون جلد و 70 هزار عنوان کتاب را از دیگر موفقیت‌های استان در سال‌های اخیر عنوان کرد.

وی در ادامه با اشاره به بازدیدهای مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی از بخش‌ها، روستاها و محلات محروم شهر قم تصریح کرد: این بازدیدها در جهت توسعه متوازن استان و اجرای عدالت اجتماعی انجام شده که بحمدالله با تخصیص اعتبارات بی سابقه شاهد رفع بسیاری از مشکلات و معضلات در مناطق محروم و کمتر برخوردار استان بودیم و امیدواریم این روند در سال جاری نیز ادامه داشته باشد.

قم قلب معنوی و فرهنگی کشور

حجت‌الاسلام موسی‌پور در پایان با بیان اینکه قم قلب معنوی و فرهنگی و علمی کشور و مرکز تولید و نشر اندیشه ناب شیعی و ام القرای جهان اسلام و پایگاه علم و مرجعیت است، اظهار داشت: با همت و تلاش مضاعف مجموعه مدیران استان و هدایت‌ها و حمایت‌های علما و مراجع عظام خدمات بسیار بزرگ و ارزشمندی در استان قم انجام شده است.

کد خبر 1571937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha