۲۱ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۵۷

اخبار استان فارس/

واگذاری هزار دستگاه تاکسی در شیراز/ اجرای 249 طرح صنوبرکاری در فارس

واگذاری هزار دستگاه تاکسی در شیراز/ اجرای 249 طرح صنوبرکاری در فارس

شیراز - خبرگزاری مهر: واگذاری بیش از هزار دستگاه تاکسی توسط سازمان تاکسیرانی شیراز، اجرای 249 طرح صنوبر کاری در فارس و... عناوین اخبار امروز استان فارس است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی اعلام کرد : بیش از هزار دستگاه تاکسی در سال1390 واگذار شده است.

منصور مفتاحی افزود: در سال 1390 با تلاشهای این سازمان و همکاری کمیته امداد با استفاده از طرح خودکفایی به تعداد بیش از 300 نفراز بانوان تاکسی پژو405 تحویل شد که افراد مشمول با طی مراحل قانونی در حال حاضر مشغول به ارائه خدمات و سرویس دهی به بانوان و سرویس مدارس دانش آموزان دختر هستند.

وی ادامه داد: همچنین سازمان تاکسیرانی در راستای طرح توسعه نسبت به واگذاری تعداد 670 دستگاه تاکسی روآ به افراد واجد شرایط که عمدتاً فاقد شغل و از مدتها قبل در نوبت ثبت نام تاکسی بوده اند با شرایط ویژه و از طریق شرکت لیزینگ ایران خودرو اقدام کرد. همچنین در سال گذشته تعداد 29 هزار و 890خودرو ویژه حمل بار درسایت ساماندهی وانت بارها ثبت نام و اطلاعات آنها برای اقدامات بعدی به مراجع ذیربط ارسال شده است.

اجرای 249 طرح صنوبر کاری در فارس

تا کنون 249 طرح صنوبر کاری در استان فارس اجرا شده است.

سید کاظم بردبار مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان این مطلب گفت: این طرح ها در مساحتی بالغ بر یک هزار و 190 هکتار و عمدتا در اراضی مستثنیات فارس اجرا شده است.

وی افزود:شهرستانهای اقلید، آباده، بوانات، خرم بید، سپیدان،شیراز، مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان از جمله شهرستانهای مستعد در زمینه گسترش کشت صنوبر در استان فارس بوده اند.

بردبار با بیان اینکه گونه صنوبر کشت شده در اراضی این شهرستانها برای نخستین بار از کشور ترکیه وارد شده، اظهار داشت: در سالهای اخیر نهال مورد نیاز با کمک قلمه در نهالستانهای استان تولید شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس افزود: با توجه به گستردگی سطح استان،تنوع شرایط اکولوژیکی و نیز قرار گرفتن استان در سه ناحیه رویشی زاگرس، خلیج عمانی و ایران تورانی ، توسعه زراعت چوب به صورت متمرکز و با گونه های مختلفی همچون صنوبر در مناطق سردسیر، اکالیپتوس در مناطق نیمه گرمسیری وگرمسیری و در مناطق گرمسیری با استفاده از اراضی و آبهای نامتعارف (آبهای شور و تلخ) و گونه هایی نظیر گز شاهی و روغنی در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس زمان کشت نهال صنوبر را اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه و دوره داشت آن را هشت ساله دانست و با اشاره به اهمیت حضور مردمی و کشاورزان در اجرای این طرح گفت: کشت گونه های سریع الرشد علاوه بر ایجاد فضای سبز و کاهش فشار به جنگلهای طبیعی و نیز تامین نیازهای عمده مصارف چوبی و استفاده حداکثری از توان تولیدی کارخانجات و کارگاههای فرآورده های چوبی،گام مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی مردم بومی و تغییر الگوی معیشتی دامداران و اشتغالزایی دارد.

بردبار استفاده صنایع سلولوزی مانند کاغذسازی ، نئوپان ،‌ فیبر و ام دی اف را از مزایای چوب صنوبر ذکر کرد و گفت:‌ زراعت هر هکتار چوب صنوبر سالانه به طور میانگین 20 تا 25 متر مکعب چوب تولید می کند و زمینه اشتغالزایی بالایی را به طور مستقیم و غیر مستقیم فراهم می کند.

وی بیان کرد: اکنون روند تحقیق و اجرا در زمینه توسعه زراعت صنوبر با استفاده از دانش نوین و روشهای جدید به خوبی در حال انجام است.

تدوین برنامه جامع الگوی کشت استان در سال جاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: نامگذاری امسال به عنوان تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان شعار یک ساله ملت نشان از اهمیت و نیاز به حمایت گسترده تر از تولیدات داخلی در وضعیت کنونی دارد.

محمد حسن طلعتی ادامه داد: چنانچه بخشهای صنایع و بازرگانی با قوت و جدیت بیشتری تولید داخلی را نشانه بگیرند، با تغییراتی در سیستمهای بهره برداری کشاورزی می توان خوراک صنایع مادر که ارزش آنها هم کمتر از صنعت تولید برق و نفت نیست را فراهم کرد و بر چالش های موجود در هر بخش فایق آمد.

وی تاکید کرد: برای آنکه ایرانی غذای ایرانی بخورد و بفروشد، پوشاک ایرانی بخرد، بپوشد و بفروشد تنها در گرو این است که کشاورز ایرانی تولید کند و بفروشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در ادامه از تدوین برنامه جامع الگوی کشت استان در سال جاری خبر دادو گفت: متناسب سازی سطح کاشت با آب قابل دسترسی در محصولات زراعی و برنامه ریزی کشت محصولات بر اساس نیاز بازار و نیاز آبی کمتر و مقاوم به خشکی و شوری نیز از دیگر مباحثی است که در سال جاری مدّ نظر قرار داشته و پیگیری خواهند شد.

حسن طلعتی یادآور شد: تولید محصول سالم (سبز) در محصولات زراعی به همراه بهبود وضعیت کیفی محصولات نیز در سال پیش رو داشته و سعی داریم با تغذیه بهینه، تناوب زراعی، مبارزه با علف های هرز، آفات و بیماری ها و رعایت نکات فنی سطح عملکرد در محصولات زراعی را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته در زمینه برداشت محصول مکانیزه موفقیتهای بسیار خوبی حاصل شد، ادامه داد: استفاده ازهدهای مخصوص برداشت در زمان برداشت مکانیزه محصولات زراعی توانسته کاهش ضایعات برداشت را در پی داشته باشد که امسال نیز با توجه به نوسازی ناوگان ماشین آلات کشاورزی این ضایعات به حداقل خواهند رسید.

طلعتی تاکید کرد: با انجام عملیات کاشت مکانیزه نیز توانسته ایم میزان بذر مصرفی در محصولات زراعی را کاهش دهیم که در سال جاری نیز این امر با جدیت دنبال خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس، پی گیری طرح به نژادی تولید بذر گندم، تغییر تاریخ کشت ذرت، جایگزینی ارقام زود رس و میان رس به جای ارقام دیر رس محصولات زراعی و جایگزینی ارقام جدید هیبرید به جای ارقام رایج و توسعه و تولید علوفه و تریتیکاله را از دیگر برنامه های این معاونت در سال جاری عنوان کرد.

طلعتی در بخشی دیگر از سخنان خود به اهم فعالیتهای باغبانی نیز اشاره کرد و بیان داشت: اصلاح و احیاء باغات میوه استان فارس با محوریت باغات زیتون به منظور افزایش تولید در واحد سطح، تولید و توزیع وسیع نهال شناسه دار سالم به منظور ایجاد باغات فنی و مناسب و هم چنین تولید ارقام تجاری میوه از طریق تکثیر نهال های مورد نیاز به روش کشت بافت از مهم ترین برنامه هایی است که بخش باغبانی در سال جاری در دستور کار خود قرار داده است.

وی از تولید میوه خارج از فصل در مناطق مستعد استان نیز خبر داد و گفت: از امسال توسعه کشتهای متراکم ازجمله توسعه گلخانه سبزی و صیفی و گل و گیاهان زینتی به همراه توسعه باغات آبی در اراضی شیب دار و کم بازده همچون سال گذشته ادامه پیدا خواهد کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی در ادمه کمک به تجهیز شرکت های تولید کننده ادوات کشاورزی به امکانات و تجهیزات مهندسی و کنترل کیفیت از طریق تخصیص تسهیلات سرمایه در گردش را برنامه مهم در بخش امور فناوری های مکانیزه در سال جاری عنوان کرد و افزود: کمک به تولیدکنندگان ماشین های کشاورزی در جهت استانداردسازی تولید، توسعه تولید تجهیزات مدرن مورد نیاز بخش، منطبق بر مباحث کشاورزی دقیق، کشاورزی حفاظتی و بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش هزینه و توسعه آموزش کاربران، تولید کنندگان و تعمیر کاران ماشین های کشاورزی از دیگر برنامه های مهم این معاونت است که در سال جاری پیگیری خواهد شد.

کد خبر 1572312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha