مرضیه واعظی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: زن به دلیل ساختار وجودی ویژه ای که در فرآیند تعلیم، تربیت و تکامل دارد صیانت از شخصیت و مصون نگهداشتن آن از آسیبهای گوناگون ضرورتی اجتناب ناپذیراست.
وی همچنین با اشاره به اینکه زنان نقش بسیار مهمی در ایجاد و گسترش عفت، پاکدامنی و اخلاق در بین جوامع بشری دارند، اظهارداشت: عفت و حیای زن یکی از مهمترین عوامل حفظ و بقای عفت عمومی است.
این پژوهشگر مسائل دینی گفت: حجاب به معنای پوشش اسلامی بانوان دارای دو بعد ایجابی و سلبی است، بعد ایجابی " وجوب پوشش بدن " و بعد سلبی " حرام بودن خودنمایی به نامحرم " است، این دو بعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود.
وی در ادامه به اهمیت حجاب اشاره کرد و افزود: حجاب زن نه تنها حافظ اخلاق، تجسم تقوا و عفت در سطح جامعه است بلکه وجود چنین حکمی در اسلام، نوعی بزرگداشت زن مسلمان و محفوظ نگهداشتن وی از نگاههای مردان است.
واعظی اظهارداشت: به یقین حجاب و پوشش زن، یکی از محکمترین سنگرهایست که مسلمانان، به ویژه جوانان را از فساد و فحشا حفظ می کند.
وی به فرآیند انتقال حجاب و پوشش اسلامی به عنوان یک فرهنگ به نسل جدید اشاره کرد و گفت: اگر حجاب را یک مفهوم دینی و پوشش اسلامی را یک تکلیف و وظیفه دینی بدانیم، فرآیند انتقال آن باید مطابق با مبانی نظری اسلام در تربیت دینی و رعایت استانداردهای آموزشی باشد از این رو آموزش و پرورش می تواند به عنوان فرآیند انتقال فرهنگ نقش موثری در این زمینه ایفا کند.
این پژوهشگرمسائل دینی یادآورشد: حجاب و پوشش اسلامی به عنوان یک ارزش اجتماعی و تکلیف دینی باید به بهترین روشها به نسل جدید ارائه شود.
نظر شما