۲۲ فروردین ۱۳۹۱، ۹:۵۱

تببین بی تعصب آخوند خراسانی در ماهنامه "زمانه"

تببین بی تعصب آخوند خراسانی در ماهنامه "زمانه"

شماره 21 و 22 دوره جدید ماهنامه زمانه (نامه اندیشه، فرهنگ و ادبیات) به همت کانون اندیشه جوان به همراه اولین کتاب ضمیمه با موضوع تببین بی تعصب آخوند خراسانی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین کتاب ضمیمه ماهنامه زمانه در این شماره به چاپ رسید .این مجموعه با عنوان «تبیین بی تعصب آخوند خراسانی» به بررسی قیل و قال‌های پیرامون آخوند خراسانی و دیدگاه‌هایش می‌پردازد.
بحث و بررسی درباره شخصیت، آرا و آثار بزرگانی چون آخوند خراسانی که در عرصه‌های گوناگون صاحب اثر و نفوذ بوده همواره از حساسیت‌های خاصی برخوردار است به ‌گونه‌ای که گروه‌ها و جریان‌های اندیشه‌ای، فرهنگی، علمی و سیاسی هر یک به فراخور زاویه‌ای که نسبت به آن دارند از جهتی منعکس کننده بخشی از اندیشه‌ها و فعالیت‌های او هستند.

اینکه این آینه‌ها تا چه حد شفاف یا کدر باشند خود بحث ویژه‌ای است که مخاطب را به تأملی جدی‌تر در توصیف‌های به ظاهر خنثی دعوت می‌کند. از آنجا که در سال‌های اخیر بسیاری افراد و جریان‌های به ظاهر علمی و حتی فقهی سعی در مصادره به مطلوب دیدگاه‌های آخوند خراسانی به نفع اغراض سیاسی و اجتماعی خود داشته‌اند، این مجموعه با هدف محوری تبیین هرچه بهتر، بی‌غرضانه و بی‌تعصب آرا و افکار آخوند با آثار و گفتاری از مرحوم حجت‌الاسلام علی ابوالحسنی(منذر)، حجت‌الاسلام مهدی ابوطالبی، دکتر بهزاد حمیدیه، حجت‌الاسلام احمد رهدار، دکتر موسی نجفی و حجت الاسلام ذبیح الله نعیمیان در اختیار خوانندگان گرامی قرار گرفته است.
در این کتاب ضمیمه نظریات کسانی که همواره به دنبال یافتن فقهایی که بتوان از تعابیر و تحلیل‌‌های علمی آنها برای نقد نظریۀ ولایت فقیه بهره گرفت، بوده‌اند مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
«فتح الفتوح» عنوان پرونده انقلاب اسلامی این شماره از زمانه است که به بازشناسی انسان انقلاب اسلامی می‌پردازد. در این پرونده محمد مهدی شاه‌آبادی به بررسی انسان مطلوب از منظر امام خمینی(ره) پرداخته است و در گفت‌وگویی با دکتر احمد رهدار به تحلیل فلسفی و غرب‌شناسانه و رویکرد جدید دشمن در این حوزه پرداخته ‌است. استاد اصغر طاهرزاده در مقاله‌ای با عنوان «سلوک ذیل اندیشه امام» نظر خود را دربارة هندسة فکری که نسل امروز باید برای خود داشته باشد تا بتواند همچون شهدا برای این انقلاب سربازی کند را تبیین کرده است. همچنین گفت‌وگوهایی با حجج‌اسلام دکتر یحیی میرزایی، عباس محسنی و مهدی همازاده بر غنای این پرونده افزوده است.
همایش اسلام و سکولاریسم که به همت کانون اندیشۀ جوان برگزار شده بود در پرونده اندیشه این شماره دوباره خودنمایی می‌کند. این پرونده با حضور اساتیدی همچون حجت‌الاسلام علی اکبر رشاد در مقالة «مسئله سکولاریسم»، دکتر محمدتقی‌کرمی با «بررسی پیشینه و حضور سکولاریسم در غرب»، حجت‌الاسلام حمید پارسانیا با بررسی «نظریة امامت و امتناع سکولاریزاسیون در تشیع» و دکتر حسین کچویان با نگاه به «خاستگاه تاریخی ـ اجتماعی نظریه دنیایی شدن به مثابة توجیه علمی سکولاریزم در غرب» آراسته شده است.
«رویکرد عام به عالم و آدم» عنوان گفتاری است از حجت‌الاسلام داوود مهدوی زادگان، که به تبیین سکولاریسم فلسفی و سکولاریسم سیاسی می‌پردازد. حجت‌الاسلام علی ذوعلم، نیز به تشریح «دین حداقلی و دین حداکثری و نسبت آن با سکولاریسم» پرداخته است. حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه «تهدیدهای سکولاریسم در نظام تصمیم گیری و اجرایی جمهوری اسلامی ایران» را بررسی می‌کند. از دیگر کسانی که در این پرونده حضور دارند می‌توان به حجت‌الاسلام علیرضا قائمی‌نیا، دکتر محمود حکمت نیا و دکتر جمیله علم‌الهدی اشاره‌کرد.
برگزاری جشنواره ادبی یوسف به همت دفتر ادبیات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، بهانة سراغ گرفتن از  داستان کوتاه دفاع مقدس شد تا پرونده ادبیات این شماره به یادداشتی از مجتبی شاکردی و گفت‌وگویی با سرهنگ حسن رسولی‌فر، مسئول دفتر ادبیات بنیاد حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، همچنین یادداشتی از رحیم مخدومی نویسندة نام آشنای حوزه آثار دفاع مقدس مزین گردد.
«جدایی ناپذیر بودن بودن ترجمه از زندگی انسان» عنوان نظریه‌ای است که دکتر سالار منافی‌اناری آن را در سال 1386 مطرح کرد و در 30دی 1387 در کرسی‌‌های نظریه‌پردازی مورد نقد و بررسی قرارگرفت که در پرونده نظریه‌پردازی این شماره خلاصه‌ای از جلسه نقد و داوری آن به محضرتان تقدیم شده است.
در این شماره نیز ادامه درس ‌گفتارهای حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد، با عنوان «تأملی در باب فلسفه فرهنگ» و جلسه سوم علم‌الاجتماع آیت‌الله محسن اراکی، در پرونده ویژه زمانه انعکاس یافته است. میثم شیروانی، انقلاب‌های عربی و مسئلة انتخاب میان دو الگوی حکومت اسلامی و سکولار را مورد توجه قرار داده است و یاسر قزوینی حائری، نگاهی اجمالی دارد به نقش قطر در تحولات اخیر منطقه.
گفتنی است این شماره 21و22 دوره جدید نشریه زمانه است که  با مدیر مسئولی  محمدرحیم عیوضی و سردبیری علی رمضانی به همت کانون اندیشه جوان منتشر می شود.
علاقمندان جهت تهیه این نشریه می‌توانند به مطبوعاتی‌های سراسر کشور و در تهران به نمایشگاه و فروشگاه دائمی آثار کانون اندیشه جوان واقع در خیابان انقلاب اسلامی، حد فاصل خیابان های منیری جاوید و 12 فروردین، شماره 1328 طبقه سوم واحد 9 مراجعه نمایند و یا با شماره تلفن 66596625(امور مشترکین نشریه) تماس بگیرند.

کد خبر 1572928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha