۲۲ فروردین ۱۳۹۱، ۱۳:۲۹

جلالی در گفتگو با خبرنگاران:

ایران در مذاکرات پیش رو از داشته‌های هسته‌ای خود عقب نشینی نمی‌کند

ایران در مذاکرات پیش رو از داشته‌های هسته‌ای خود عقب نشینی نمی‌کند

سخنگوی کمیسیون امینت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به مذاکرات پیش روی ایران با کشورهای 1+5 گفت: ایران در مذاکرات پیش رو از داشته‌های هسته ای خود عقب نشینی نمی‌کند و اگر مذاکرات براساس قواعد بین‌المللی انجام شود مذاکرات موفق خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس در حاشیه برگزاری جلسه روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که خطر قرمز ایران در مذاکره با 1+5 چیست؟ گفت: جمهوری اسلامی همواره از مذاکرات هدفمند و دارای چارچوب کاملاً‌ استقبال کرده و هیچگاه میز مذاکره را ترک نکرده است و اگر در گذشته مذاکرات متوقف شده است به این علت بوده است که توسط غربی‌ها مذاکرات به بن بست رسید.

وی افزود:‌ اما در شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد هیچگونه پیش شرطی نمی‌پذیرد و به هیچ عنوان به روی مسایل و داشته‌های هسته‌ای خود معامله نخواهد کرد.

جلالی گفت: آنچه ما تا کنون از دانش هسته‌ای به دست آوردیم دستاورد ملت ایران محسوب می‌شود. ما می‌دانیم اگر براساس قواعد بین‌المللی مذاکرات انجام شود حقوق هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته خواهد شد و مذاکرات موفقی خواهد شد.

جلالی دلیل ناکارآمدی مذاکرات تا کنون را رویکرد سیاسی غربی‌ها به مذاکرات دانست و گفت: این رویکرد که بر مذاکرات حاکم است رویکرد سیاسی غیرحقوقی است که به نوعی به دنبال یقه گیری از جمهوری اسلامی ایران هستند و این کاملاً در سطح جهانی روشن و واضح است.

جلالی ابراز امیدواری کرد: کشورهای 1+5 از مذاکرات گذشته و ضعف‌هایی که در آن وجود داشته عبرت بگیرند و آن ضعف‌ها را جبران کنند تا این موضوع بتواند سرآغاز روند جدی برای مذاکرات باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا تعلیق از گزینه‌های احتمالی می‌تواند باشد، گفت: ‌تعلیق به هیچوجه در دستور کار نیست و اگر قرار بر تعطیلی سایت یا غنی سازی بود نیاز به پافشاری جمهوری اسلامی ایران و پرداخت هزینه‌هایی برای غنی سازی از سوی جمهوری اسلامی ایران نبود.

وی گفت:‌ طبق قواعد بین‌المللی کشورها می توانند از حق غنی سازی برای سوخت راکتورها برخوردار باشند.

جلالی در خصوص مسایل سوریه نیز گفت: تبدیل موضوع سوریه به مسئله امنیتی خطا است. مسئله سوریه راهکار امنیتی ندارد و دخالت خارجی در سوریه محکوم است. این ملت سوریه هستند که باید در مورد نظام سیاسی خود تصمیم گیری کنند. طبیعی است که دولت بشار اسد اعلام کرده است گام‌های جدی برای اصلاحات بر می دارد لذا مطالبات مردمی در کنار اقتدار ملی و صیانت ارضی سوریه مساله اساسی است و جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم و دولت سوری بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد: دولت سوریه گام های اصلاحی را به شکل جدی‌تری بردارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که چرا با وجود نظر مخالف برخی سیاسیون و نمایندگان مجلس نسبت به محل مذاکره ایران با 1+5 مجدداً ترکیه به عنوان محل مذاکره تعیین شد، گفت: من در ریز اتفاقاتی که افتاده نیستم اما بحث جمهوری اسلامی درباره مکان برگزاری مذاکرات این بود که محل آن مورد توافق جمهوری اسلامی ایران باشد.

وی افزود: ‌طبیعی است که پس از رایزنی‌های انجام شده مقرر شده مرحله اول مذاکرات در استانبول و مرحله دوم در بغداد انجام شود.

جلالی خاطرنشان کرد: در بحث ترکیه و ایران خیلی‌ها تلاش می کنند روابط خوب جمهوری اسلامی و ترکیه را دچار تنش کنند و نوعی حسادت به روابط خوب ایران و ترکیه وجود دارد.

نماینده شاهرود گفت:‌ ما نیز به دنبال روابط خوب با ترکیه و دیگر کشورهای همسایه هستیم . بحث ایران هراسی را غربی‌ها دنبال می‌کنند و نباید در سناریوی آنها قرار بگیریم.

خبرنگاری در مورد ورود ناوهای آمریکایی به خلیج فارس از جلالی سوال کرد که وی گفت:‌ ورود ناوهای آمریکایی به خلیج فارس به پیچیدگی مسایل می‌انجامد و کمکی به امینت خلیج فارس نمی‌کند.

وی گفت: متاسفیم که برخی دولت‌های همسایه به جای اینکه برای امنیت خاورمیانه از توان منطقه‌ای استفاده کنند به نوعی از حضور و دخالت بیگانگان استقبال می‌کنند. فکر می‌کنیم اقدام امنیت دسته جمعی می تواند به امنیت منطقه خلیج فارس کمک کند.

کد خبر 1573314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha