۲۳ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۴۴

بنیادی با مهر عنوان کرد:

کاربرد صنعت در کشاورزی عامل افزایش بهره وری

کاربرد صنعت در کشاورزی عامل افزایش بهره وری

رشت - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کاربرد صنعت در کشاورزی موجب افزایش بهره وری و ارزش افزوده می شود.

ایرج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه گیلان از تنوع شرایط آب و هوای، اقلیمی و مجموعه بسیار وسیعی از گونه ها برخوردار است، افزود: این شرایط  بستر مناسبی برای تولید انواع محصولات از قبیل برنج، چای، بادام زمینی، فندق، گیاهان دارویی و غیره در استان است.

وی اظهارداشت: با توجه به افزایش روزافزون تولید محصولات کشاورزی، عواملی از قبیل رشد جمعیت و عدم کاهش ضایعات محصولات کشاورزی مانع از رسیدن به نقطه خودکفایی و امکان صادرات در بسیاری از محصولات خواهد شد.

معاون جهاد کشاورزی گیلان گفت: ضایعات به مقادیری از یک کالای خاص و کالای مشتق شده از آن گفته می شود که وارد چرخه مصرف نشده و میزان ضایعات به دلیل کاهش تولید قابل استفاده، افزایش نیازبه واردات و هدر دادن نهادههای مورد استفاده در تولید، بر اقتصاد لطمه وارد می سازد.

وی با بیان اینکه ضایعات در تمامی مراحل مختلف تولید، توزیع و مصرف رخ می دهد، افزود: ضایعات در مراحل تولید (کاشت، داشت و برداشت ) بیشترناشی از عدم استفاده بهینه و به موقع از نهادهها مثل کود، بذر، نیروی انسانی وغیره است.

بنیادی اظهار داشت: ضایعات مرحله توزیع در حین بازاریابی و بازاررسانی رخ می دهد، با توجه به عرضه فصلی و تقاضای دائمی محصولات کشاورزی، کانال توزیع و بازاریابی شرایط خاصی را می طلبد و ضایعات مصرف نیز به فرهنگ مصرف کننده و نوع مصرف بستگی دارد.

وی در ادامه به روشهای اقتصادی جلوگیری از ضایعات اشاره کرد و گفت: طولانی بودن فاصله زمانی و مکانی ر سیدن محصول به دست مصرف کننده از زمان برداشت از یک سو به دلیل وجود واسطه های گوناگون، حمل و نقل جاده ای، انبارداری نامناسب، فقدان سردخانه و غیره موجب از بین رفتن بخشی از محصول شده واز سوی دیگر وجود مراحل گوناگون در انتقال محصول موجب بالارفتن هزینه مبادله می شود.

معاون جهاد کشاورزی گیلان یادآور شد: در برخی از مناطق کشور برای مبارزه با این امر اتحادیه های تعاونی کشاورزان نسبت به ارائه محصول در میادین میوه و تره بار اقدام می کنند که به دلیل عدم وجود تشکل فراگیر در ایران، همه کشاورزان قادر به ارائه محصول خود از این طریق نیستند.

کد خبر 1574173

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha