به گزارش خبرنگار مهر، پایان اکران دو فیلم، دعوت سفیر چین از فرهادی، یادداشت پرستو صالحی و فساد اخلاقی، آغاز اکران دو فیلم جدید، اکران "برف روی کاجها" منتفی شد، و محمد علی کشاور در بستر بیماری از اخبار هفته آخر فروردین سال 91 است.
- اکران عمومی دو فیلم "خصوصی" حسین فرحبخش و "گشت ارشاد" سعید سهیلی پس از جنجال چند هفته ای با نامه وزارت ارشاد به شورای صنفی نمایش و سینماداران متوقف شد. البته در ابتدا فیلم پوستر"خصوصی" از سینماها پایین کشیده شد و پس از آن نیز با دو روز تاخیز این بار "گشت ارشاد" جای خود را به فیلم "چگونه میلیاردر شدم" داد.
پس از اعلام نظرهای مختلف منتقدان، این بار وزارت ارشاد در نشست دیدار با هنرمندان بسیجی در گفتگویی موضع خود را در ارتباط با این دو فیلم صراحتا اعلام کرد که البته متفاوت از بارهای قبلی بود. وزیر ارشاد عنوان کرد:دوستان باید دقت بیشتری بر روی مباحثی داشته باشند که حساسیت برانگیز است. البته در میان فیلم هایی که در جشنواره سال گذشته ارائه شد آثار قابل قبول بیشتر است. فیلم هایی در ژانر دفاع مقدس، فیلم هایی با موضوع های ارزشی، خانوادگی، کودکان و نوجوانان در جشنواره سی ام حضور داشتند که آثار خوبی هم بودند. یک زمانی بود که تعداد فیلم های مناسب خانواده ها کم وجود داشت اما امروز بیشتر شده است.
حسینی با اشاره به اکران این آثار گفت: باید در انتخاب فیلم های اکران دقت بیشتری شود. برخی فیلم ها که در جشنواره به دلیل مضامین مورد نقد بوده اگر قابل اصلاح باشد که باید این اصلاحات اعمال شود. این بدان معنا نیست که آن چه در جشنواره ارائه می شود قرار نیست عینا در سالن سینما هم اکران شود.
وی ادامه داد: جشنواره برای افراد متخصص و صاحب نظر است. این ایراداتی که همگان بر آن تاکید دارند باید برطرف شود تا این واکنش ها را در جامعه به همراه نداشته باشیم. به هر حال اشکالات را از روز اول کسی انکار نکرده است. این طور نبوده که این فیلم ها با حمایت وزارت ارشاد ساخته شود. این آثار متعلق به بخش خصوصی است. باید در انتخاب آنها برای اکران دقت بیشتری می شد زیرا زمانی که آنها به روی پرده رفته اند خانواده ها فرصت بیشتری برای رفتن به سینما دارند. در صدور مجوزها نیز باید دقت بیشتری شود تا این حساسیت ها به وجود نیاید.
در همین راستا این دو فیلم جای خود را "نارنجی پوش" داریوش مهرجویی و "چگونه میلیاردر شدم" دادند.
-در دیدار سفیر چین با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وی از اصغر فرهادی و گروه فیلم سازیش در فیلم "جدایی نادر از سیمین" برای شرکت در دومین جشنواره بین المللی فیلم پکن دعوت کرد.
- پرستو صالحی بازیگر سینما و تلویزیون که مدتها است درحوزه بازیگری فعالیت کمتری دارد در فیس بوک خود مطالبی را منتشر کرد که جریان تازه ای در سینمای ایران بود. وی در این مطلب به فساد اخلاقی در سینما اشاره کرده و به شرایط موجود اعتراض کرد. این اتفاق درست بعد از اعتراض به اکران دو فیلم "خصوصی" و "گشت ارشاد" افتاد و عملا فضای سینما را ملتهب کرد.
در ادامه مسیر صحبتهای صالحی اینبار امین تارخ، ماهایا پطروسیان، رزیتا غفاری، محمد علی کشاورز، علیرضا رئیسیان و... نیز این موضوع را تایید کردند. وزیر ارشاد نیز در حاشیه دیدار با اعضای بسیج هنرمندان در ارتباط با این موضوع گفت:دوستان سینمایی باید به این مسائل بپردازند البته این بحث مال امروز و دیروز نیست. بعضی مسائل است که حالا دارد بیان می شود.
وی تاکید کرد:اگر اشکالی در سینما هست ما تایید نمی کنیم. باید تلاش کرد تا وضعیت بهتر شود و چنین مسائلی نباشد. ساحت هنر بایداز هر آلودگی، ایراد و اشکال منزه باشد. البته ممکن است چنین مسائلی در بین اقشار دیگر هم در جامعه باشد و لی این موضوع باعث نمی شود که اگر نابسامانی در یک گروهی وجود دارد نسبت به آن بی تفاوت باشیم و بلکه باید راهکاری بیاندیشیم. امیدوارم با همفکری خود هنرمندان و سینماگران متعهد به این مسائل رسیدگی شود.
- اما در همین راستا ابوالقاسم طالبی درباره فساد اخلاقی عنوان کرد:در بوتیک ها هم مساله فساد هست. در همه صنوف وجود دارد؛ در صنف ما هم هست. چرا نمیروید صنف بوتیک ها را بیاورید در موردشان صحبت کنیم. حتی راننده تاکسیها را هم در این زمینه میتوان به چالش کشید. بازیگری عنوان کرده که اجازه نمیدهد دخترش وارد سینما شود....خوب برخی دلشان نمیخواهد دخترشان وارد سینما شود، این دلیلی بر فساد سینما نیست.
البته جهانگیر الماسی نیز در مصاحبه ای به صحبتهای منتشر شده توسط چند بازیگر درباره وضعیت فساد در سینمااعتراض کرده است. در همین راستا احمد نجفی بازیگر، تهیه کننده و یکی از اعضای شورای عالی سینما نیز در گفتگویی با خبرگزاری مهر گفت: ما قطعا این موضوع را در شورالی عالی سینما و سازمان سینمایی پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما