به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا اسماعیلی در مراسم پایانی "همایش بین المللی دین در آیینه هنر" در دانشگاه آزاد اسلامی همدان عنوان کرد: ایتالیا یکی از کشورهای پیشرفته صنعتی است که از دیر زمان با فرهنگ شرقی آشنایی داشته است.
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که پیرامون کرسیهای زبان فارسی برای تعامل فرهنگی ایران و ایتالیا سخن می گفت، افزود: سرآغاز مطالعات ایران شناسی ایتالیا به سده نیمه قرن شانزدهم بر می گردد که با شناخته شدن زبان فارسی اصالتهای فرهنگی ایران نمایان شد.
اسماعیلی ادامه داد: زبان فارسی در ایتالیا به عنوان میراث ادبی درخشان شناخته شده است.
وی بیان کرد: با وقوع رنسانس در ایتالیا و پیدایش مکتب اومانیسم شناخت بیشتری از زبان فارسی در ایتالیا به وجود آمد که سرآغاز آن نیز اهدای یک نسخه خطی در سال 548 میلادی به پاپ بود.
اسماعیلی عنوان کرد: نخستین چاپ قرآن در سال 1518 میلادی توسط یک حروفچین در ونیز انجام شد.
مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: نقطه عطف شناخت زبان فارسی در دوران معاصر در سال 1957 میلادی است و می توان ادعا کرد فارسی یکی از قوی ترین زبانها در ایتالیاست.
وی بیان کرد: فضای مناسبی که در دانشگاه های ایتالیا برای مطالعات زبان فارسی و فعالیتهای فرهنگی ایجاد شده زمینه های مناسبی برای آشنایی در حوزه های دیگر فراهم آورده و این کرسی ها در تقویت روابط ایران و ایتالیا و گسترش فعالیت های فرهنگی موثر است.
نظر شما