به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه ایجاد خانه های دیجیتال در کانونهای مساجد دنبال می شود، گفت: در برنامه های کانون های مساجد به سمتی برویم که با استفاده از ابزار و شیوه های نوین جذب جوانان و نوجوانان موثر واقع شود.
محمود عالیشوندی در دیدار با پرسنل دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، تاکید کرد: به یمن نظام مقدس جمهوری اسلامی و دولت خدمتگزار نهم و دهم، کانونهای مساجد در سالهای اخیر به جایگاه واقعی خود رسیده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برخورداری استان فارس از 900 کانون فرهنگی در مساجد را ظرفیت عظیمی دانست و افزود: نزدیک به 900 کانون داشتن می طلبد که فراتر از یک نگاه کارمندی و روتین به قضیه نگاه کرد زیرا بسیاری از پیام های دینی، فرهنگی و اجتماعی را از طریق کانونها می توان به جامعه منتقل کرد.
عالیشوندی همچنین بیان کرد: اگر یک نگاه سطحی به این قضیه داشته باشیم، باید فردای قیامت پاسخگو باشیم پس وقتی این ظرفیت ایجاد شده را داریم باید استفاده کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ضعف ما در فرهنگ ما نیست زیرا ایرانیان همیشه اهل توحید و یکتا پرستی بوده اند، گفت: در هیچ جای دنیا نمی توانیم شاهد انقلابی مثل ایران باشیم زیرا در کشور اسلامی ما مراکز تشیع در زندگی مردم رسوخ کرده است.
عالیشوندی با اشاره به وقوع انقلاب و بیداری اسلامی در کشور های خاورمیانه، تاکید کرد: در این کشورها اگر رهبری همچون حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری ( مدظله) وجود داشت، به یقین سریع تر به نتایج بهتر می رسید.
وی با اشاره به نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد در حفظ میراث گرانبهای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: ما میراث دار انقلابیم و باید این میراث گرانبها را حفظ کنیم که این امر به کمک کانونهای فرهنگی هنری مساجد میسر است.
وی ادامه داد: کانونهای مساجد به عنوان یک نهاد مردمی می تواند در جامعه نقش اساسی داشته باشد زیرا در کانون مردم حضور دارند و در این راستا اگر کمکی صورت می گیرد، به مردمی است که در کانون فعالیت می کنند.
عالیشوندی بر برنامه ریزی جدی تر در کانونهای فرهنگی هنری مساجد تاکید و بیان کرد: تکرار در مسائلی که امر خداست، بسیار خوب است اما تکرار در برنامه ها موجب می شود که برنامه های خلاق و جدید از یاد بروند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس احیای هنرهای قدسی و قرآنی و امر به معروف و نهی از منکر را از کارکردهای مهم کانونهای تخصصی مساجد برشمرد و گفت: چیزی که هنر ماست و در دنیا با آن حرف می زنیم، هنرهای قدسی، قرآنی و اسلامی است و در این راستا کانونهای تخصصی مساجد باید این هنرها را احیا کرده و ترویج دهند.
وی ایجاد خانه های دیجیتال در کانونهای مساجد را از برنامه های این اداره کل برشمرد و افزود: برخی گونه های اطلاع رسانی به مردم جدی گرفته نمی شوند و این به دو دلیل است که یا جدی گرفته نمی شوند و یا اینکه تخصص نداریم.
عالیشوندی همچنین افزود: می توان مفاهیم اسلامی را از طریق بازیهای کامپیوتری آموزش داد و در برنامه های کانون های مساجد به سمتی برویم که با استفاده از ابزار و شیوه های نوین جذب جوانان و نوجوانان موثر واقع شود.
برگزاری کنگره سلمان اقدامی بزرگ در جهان اسلام است
رئیس دانشگاه علوم قرآنی شیراز معتقد است: برپایی بزرگداشت سلمان می تواند یکی از اقدامات مهم و موثر در کشور و جهان اسلام باشد.
محمد جواد سلمان پور افزود: با وجود اینکه سلمان یکی از سرمایه های بسیار بزرگ، مهم و به عنوان افتخار دینی و ملی اسلام تلقی می شود اما هنوز در کشورمان ناشناخته مانده است. بسیاری از مردم ما با نام سلمان در تاریخ اسلام آشنا هستند و میدانند که سلمان یک مسلمان ایرانی و فارسی بوده اما این مقدار کفایت نمیکند و مردم ایران به ویژه فارسی ها باید به طرق مختلف این شخصیت را بازشناسی کنند. متاسفانه مردم ما از این سرمایه نتوانسته اند آن گونه که باید بهره لازم را ببرند.
وی با بیان اینکه سلمان اولین محدث و حدیث نگاردر تاریخ اسلام است، اظهار داشت: سلمان از زمان پیامبر اکرم(ص) راوی گری حدیث و علم حدیث را در تاریخ اسلام پایه گذاری می کند و این مساله دقیقا نقطه مقابل افرادی است که به جمع آوری احادیث اعتنا نمی کردند و به علاوه مخالفت نیز می ورزیدند.
وی ادامه داد: سلمان نماد حقیقت جویی و حقیقت گرایی است، اگر بخواهیم شخصیتی به عنوان الگو در قرن ششم میلادی یا در قرن اول هجری جستجو کنیم شخصیت سلمان بی شک جزو افرادی است که در صدر اسامی قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه علوم قرآنی شیراز اظهار داشت: جستجوی سلمان در خصوص حقیقت یابی و رسیدن وی به حقیقت، سلمان را به یک شخصیت مرکزی در اسلام تبدیل می کند زیرا حقیقت جویی سلمان، ایمانی راسخ و استوار برای او می سازد.
دانشیار دانشگاه شیراز در ادامه سخنان خود با اشاره به ایمان راسخ سلمان نسبت به پیامبر و اسلام اظهار داشت: به همین دلیل سلمان برای پیامبرگرامی اسلام(ص) ستون و عمود بوده وحضرت، او را از خودش و اهل بیت(ع) می دانند. در واقع سلمان نشان می دهد اگر کسی به معنای واقعی پیامبر را دریافته باشد و راه را به سوی رسول پیدا کرده باشد در درجه اهل بیت قرار می گیرد و همین خصوصیت سلمان سبب می شود که در بین صحابه پیامبر یک ویژِگی خاصی پیدا کند و در راس صحابه قرار گیرد.
نظر شما