۲۶ بهمن ۱۳۸۳، ۱۳:۳۷

حجاب در عرفان همان پوشانندگي جلوه ذات الهي است

در زماني كه حجاب به عنوان پوشاننده ذات الهي است، وجه قهار بودن مطلق الهي ظهور مي يابد و هنگامي كه بر جلوه ذات حق مي رسد به وجه رحمانيت مطلق الهي دلالت دارد.

به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از ستاد خبري همايش عرفان ، اسلام ، ايران و انسان معاصر ، دكتر سعيد بيناي مطلق، استاد فلسفه دانشگاه اصفهان، درباره مفهوم حجاب در عرفان گفت : حجاب همان بعد بي نهايت الهي است پس حجاب از هيچ بر نمي خيزد بلكه برخاسته از ذات مطلق الهي است. بر همين اساس، اصل حجاب همان ذات الهي است كه از آن نه به عنوان عدم بلكه به معناي نيست مطلق ياد كرده اند.

وي با بيان اين كه عدم به معناي نيستي مطلق است و در مقابل هستي قرار دارد اظهار داشت : در عرفان  حجاب در كنار كلماتي چون نباشنده قرار مي گيرد كه بر اساس آن امكان وجود براي اشياء است.

دكتر بيناي مطلق با تاكيد بر اين مطلب كه حجاب آشكار كردن و پنهان كردن ذات الهي است گفت : يعني حجاب علاوه بر آن كه پوشاننده ذات الهي است آن را آشكار نيز مي سازد.

استاد فلسفه دانشگاه در پايان خاطر نشان ساخت : حجاب به سه بخش نيت الهي بر وجود، جلوه گري وجود آفريننده و آفرينش هستي تقسيم مي شود كه در هر يك از اين مراحل همان طور كه جلوه ذات حق صورت مي گيرد نوعي پوشش نيز ايجاد مي شود. در زماني كه حجاب به عنوان پوشاننده ذات الهي است، وجه قهار بودن مطلق الهي ظهور مي يابد و هنگامي كه بر جلوه ذات حق مي رسد به وجه رحمانيت مطلق الهي دلالت دارد.  

کد خبر 157681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha