۲۷ فروردین ۱۳۹۱، ۷:۳۲

رونمایی از کتاب یا مراسم استقبال از روح یک زندانی؟!

رونمایی از کتاب یا مراسم استقبال از روح یک زندانی؟!

شاهرخ تویسرکانی روزنامه‌نگار، رونمایی از یک کتاب را به مراسم استقبال از روح یک زندانی به نام کتاب تشبیه کرد که به دلیل مشکلات مربوط به ممیزی و چاپ، مدتی است از کالبد نویسنده خود جدا شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «تو آن نبودی که شفق را خونین آفرید» - نگاهی است به داستان‌های پرویز کلانتری - عصر روز جمعه 25 فروردین با حضور جمال‌الدین اکرمی تدوینگر این کتاب، پرویز کلانتری، نادر قدیانی و محمود آموزگار رئیس و دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و نیز تعدادی از جوانان علاقه‌مند به آثار این نقاش و داستان‌نویس کشورمان (کلانتری) در محل فروشگاه کتاب آمه برگزار شد.

تویسرکانی: رونمایی از کتاب، استقبال از روح یک زندانی است

در ابتدای این برنامه شاهرخ تویسرکانی روزنامه‌نگار و از دوستان پرویز کلانتری با اشاره به سابقه 40 ساله آشنایی‌اش با این هنرمند، موضوع رونمایی از کتاب را بهانه کرد تا درباره تاریخچه این مسئله (رونمایی از کتاب) سخن بگوید.

وی گفت: نمی‌دانم رونمایی از کجا، کِی و چگونه شکل گرفت و اولین کسی که برای کتابش رونمایی گرفت، که بود؟ هر چه هم تحقیق کردم، به سند معتبری نرسیدم اما متوجه شدم این رسم شبیه پدیده‌ای عجیب است که در آن حاصل چند یا چندین سال عشق و علاقه یک نویسنده پس از حبس طولانی کلمات در ممیزی، به معرض دید عموم درمی‌آید.

تویسرکانی افزود: مراسم رونمایی از کتاب شاید مراسم استقبال از روح یک زندانی است که به خاطر همین مسائل (مشکلات مربوط به ممیزی و چاپ کتاب) مدتی است از کالبد نویسنده جدا شده است.

این روزنامه‌نگار همچنین تاکید کرد: ولی از آنجا که ما ایرانیها مردمی خوش‌استقبال و بد بدرقه هستیم، حتی کتاب‌هایی هم که رونمایی می‌شوند، به ندرت تیراژشان از 2 و یا 3 هزار نسخه بیشتر می‌شود و نتیجه همان می‌شود که هست و ما هم می‌بینیم.

وی در ادامه با اشاره به یکی از کاستی‌های کتاب «تو آن نبودی که شفق را خونین آفرید»، به ارائه درباره زندگی و فعالیت‌های هنری و ادبی پرویز کلانتری پرداخت.

کلانتری در 3 سالگی با خط خطی کردن در و دیوار همسایه‌ها به «جکسون پولاک» کشیدن نقاشی انتزاعی را نشان داد!

تویسرکانی از جمله گفت: پرویز کلانتری در 3 سالگی با خط خطی کردن در و دیوار همسایه‌ها به جکسون پولاک نشان داد که چگونه باید نقاشی انتزاعی کشید! او هنوز هم در میان این خطوط و دست‌نوشته‌ها گم شده است؛ گمشده‌ای که البته آثار هنری‌اش در معتبرترین نمایشگاه‌های جهان به نمایش درآمده است.

این منتقد ادبی در پایان سخنانش با بیان اینکه «پرویز کلانتری هیچگاه درباره نقاشی‌هایش حرف نزده و اما درباره نوشته‌هایش زیاد حرف زده است»، درونمایه بیشتر نوشته‌های او را طنزهای زیبا و دل‌انگیز خاص خود کلانتری عنوان کرد.

جعفری: تفاوت بزرگ پرویز کلانتری با نسل خودش، امید به آینده است

در این برنامه همچنین رامین جعفری از جوانان علاقه‌مند به آثار پرویز کلانتری - که به دعوت کلانتری به نمایندگی از نسل جوان سخنرانی کرد - در سخنانی بر لزوم گفتگوی نسل گذشته با نسل جدید در زمینه ادبیات و هنر تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به ویژگیهای پرویز کلانتری در این زمینه، بزرگترین دغدغه او را درک این موضوع که نسل جدید چگونه می‌اندیشد و چه تفاوتی با نسل قبل دارد، برشمرد.

جعفری گفت: به عقیده من این ارتباط به این دلیل شکل نمی‌گیرد که هر کس در جای خودش می‌ایستد و حاضر نیست خود را جای طرف مقابل قرار دهد و یا دست کم هیچ یک تلاش نمی‌کنند که جهان دیگری را درک کنند و دریابند. اما تفاوت بزرگ پرویز کلانتری با نسل خودش، امید به آینده است.

کد خبر 1577021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha