به گزارش خبرنگار مهر، در سفر سال 84 هیئت دولت به استان بوشهر مصوبهای مبنی بر استخدام 50 درصدی نیروی بومی استان بوشهر به تصویب رسید که عملیشدن این مصوبه میتوانست بسیاری از مشکلات اشتغال در بین جوانان بوشهری را از بین ببرد.
با وجود گذشت سالها از این مصوبه هنوز هم شاهد تحقق کامل این مصوبه در پارس جنوبی نیستم و جوانان بیکار زیادی در استان بوشهر در پی استخدام در پایتخت انرژی ایران هستند.
هیئت دولت در سفر هفته گذشته خود به استان هرمزگان مصوبهای داشت که جوانان استان هرمزگان را نیز بومی منطقه عسلویه محسوب کرده و میتوانند از سهمیه 50 درصد نیروی بومی پارس جنوبی استفاده کنند.
در این مصوبه که با عنوان خبر خوش برای هرمزگانیها منتشر شد، ساکنان هرمزگان که تا شعاع 100 کیلومتری شهر عسلویه زندگی می کنند، برای اشتغال در صنابع این بخش به عنوان بومی قلمداد خواهند شد.
استفاده بهینه نمایندگان هرمزگان از سفر هیئت دولت
نماینده شهرستانهای دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این مصوبه هیئت دولت به خبرنگار مهر گفت: مدیران اجرایی هرمزگان از فرصت موجود مبنی بر سفر هیئت دولت نهایت استفاده را کرده و توانستند این مصوبه را از هیئت دولت بگیرند.
عسکر جلالیان در پاسخ به این سوال که نمایندگان استان هرمزگان مدعی شدهاند که پروژه عسلویه از منابع فرا استانی و ملی است از این رو برای رعایت عدالت باید همه مردم مناطق همجوار از امتیازات آن از جمله اشتغال برخوردار باشند،اظهار داشت: هر طرحی دارای یک سری وجوهات ملی و یک سری وجوهات منطقهای است، پروژه پارس جنوبی نیز به همین شکل است که هم وجوه منطقهای و هم وجوه ملی آن را باید ببینیم.
وی با بیان وجوه ملی آن اضافه کرد: درآمدهای آن، جذب سرمایه و سرمایه گذاری آن، تامین امنیت، برنامهریزی و کارهای پیشرفته که باید در این پروژه طراحی شود، از جمله بحثهای ملی آن است.
شاخصههای مهم در تصویب این مصوبه
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سه شاخه مهم از فرصتهای به دست آمده برای مسئولان استان هرمزگان اظهار داشت: حضور هیئت دولت در استان هرمزگان، دوران نقل و انتقال مجلس و غفلت و بیتوجهی مدیران استان بوشهر، فرصتی برای استان هرمزگان به منظور تعرض به حریم بوشهر بود.
جلالیان خواستار تغییر در این مصوبه و اصلاح آن شد و ادامه داد: هرجا که پروژه مادر و پایهای ایجاد میشود، اشتغال آن، حق نیروهای بومی آنجاست.
وی اضافه کرد: افرادی که در کنار این پروژهها هستند و زندگی میکنند، طبیعی است که مضرات و خطرات این پروژهها بیشتر برای آنها خطرآفرین است در نتیجه باید بسیاری از منافع این پروژهها به طور مستقیم عاید آن ها شود.
نماینده شهرستانهای دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از وجوهات نگاه جهاد اقتصادی به منطقه، بحث اشتغال است تا جوانان این منطقه بتوانند زندگی خود را بگذرانند.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر " آنها که در کنار پارس جنوبی قرار دارند در برخورداری از منافع پارس جنوبی در اولویت هستند" بیان کرد: قانون تصویب شده نیز می گوید 50 درصد از ظرفیت اشتغال این پروژه ها باید در اختیار نیروهای استان بوشهر قرار بگیرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این مصوبهها برای استانهایی مانند خوزستان که نفت و گاز در اختیار دارند نیز وجود دارد و استان دیگری در این امر با آنها شریک نیست.
وی افزود: با وجود همه آمارهای منتشر شده در زمینه اشتغال، هنوز حجم بیکاری در استان و به خصوص در قسمت دیر، کنگان، عسلویه و جم بالاست و نیازمند توجه جدیتری است.
استاندار بوشهر برای دفاع از حق مردم وارد عمل شود
جلالیان در ادامه بیان داشت: بنده به عنوان یکی از نمایندگان استان بوشهر، مسرانه از استاندار بوشهر درخواست دارم که برای دفاع از حقوق مردم استان رسماً با هیئت دولت برای تغییر این مصوبه مکاتبه داشته باشد.
وی از تلاش خود برای دنبال کردن این موضوع خبر داد و اظهار داشت: چه نماینده مردم در مجلس باشم و چه نماینده نباشم، هر جایی که احساس کنم میتوانم، در راستای تامین منافع مردم با تمام قدرت ورود میکنم.
نماینده شهرستانهای دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در مورد این موضوع هم با معاون رئیس جمهور و هم با نمایندگان هرمزگان صحبت و اعتراض کردهام.
وی در پایان اذعان داشت: این مصوبه را مدیریت استان هرمزگان به هیئت دولت پیشنهاد داده و آن را اخذ کرده است.
جوانان استان فارس در انتظار کسب سهمیه بومی عسلویه
این مصوبه در حالی به تصویب رسیده که شش ماه پیش نمایندگان استان فارس و هرمزگان در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس جمهور خواستار تصویب چنین مصوبه ای شده بودند و این سهمیه برای استان هرمزگان در سفر هیئت دولت به این استان عملی شد.
و حالا بیم آن میرود که در صورت سفر هیئت دولت به استان فارس، جوانان این استان نیز بومی استان بوشهر محسوب شده و در استخدام 50 درصد نیروی بومی در منطقه پارس جنوبی سهیم شوند.
جوانان بیکار بوشهری همچنان چشمانتظار عملی شدن مصوبه هیئت دولت برای استخدام در پارس جنوبی هستند ولی با این روند روز به روز از آن دورتر میشوند.
نظر شما