محمدرضا عطارزاده صبح دوشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب از دریای خزر به منطقه مرکزی کشور افزود: این طرح با هدف انتقال آب دریای خزر به منطقه مرکزی کشور اجرا میشود.
وی افزود: بررسیهای اولیه این پروژه شامل مطالعات مکان یابی و تعیین مسیر بهینه آب از سواحل جنوبی دریای خزر به نواحی منطقه مرکزی کشور است.
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: براساس طرحهای اولیه این پروژه با احداث کارخانه آب شیرین کن با ظرفیت 500 میلیون متر مکعب در سال به همراه سازههای دریایی جهت استحصال آب از دریای خزر که به وسیله خطوط لوله و با انتخاب بهترین مسیر که از کمترین مشکلات زیست محیطی و بالاترین بهره وری برخوردار باشد اماکن انتقال به نواحی مساعد منطقه مرکزی کشور فراهم میشود.
عطارزاره یادآور شد: طرح انتقال آب دریای خزر به منطقه مرکزی کشور از جمله پروژههای عظیم و مهم عمرانی بوده که بخشهای متفاوتی در طراحی و اجرای آن دخیل خواهند شد.
وی گفت: این طرح شامل بخش آبگیری از دریا، نیروگاه برق، سامانههای متعدد آب شیرین کن، ایستگاههای پمپاژ، خطوط انتقال برف، خطوط لوله انتقال آب و مخازن ذخیره و متعادل کننده است.
معاون وزیر نیرو در ادامه با اشاره به اینکه قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در اجرای این طرح ملی با وزرات نیرو همکاری میکند افزود: در صورت افتتاح این پروژه مهم، بسیاری از اراضی دشت مرکزی و کویر کشور از خشکسالی عاری و سیراب میشوند.
وی یادآور شد: 220 پروژه امسال در قالب طرح مهر ماندگار از سوی این معاونت وزارت نیرو در کشور اجرایی میشود.
عطارزاده تاکید کرد: با افتتاح این پروژه ملی در کوتاهترین زمان ممکن شاهد توسعه صنعتی در مناطق محروم کشور و رونق کشاورزی و اقتصاد پایدار در مناطق مرکزی ایران خواهیم بود.
به گزارش مهر، طرح انتقال آب از دریای خزر به منطقه مرکزی کشور صبح دوشنبه با حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در منطقه عمومی گوهرباران ساری آغاز شد.
رئیس جمهور دقایقی پیش ساری را به مقصد تهران ترک کرد.
نظر شما