به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر لبافی ظهر دوشنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: خط تولید یک بنگاه اقتصادی در دنیا 19 ساعت کار می کند اما در کشور و به ویژه خراسان رضوی خط تولید یک بنگاه اقتصادی 5.5 ساعت است.
لبافی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت بنگاه های اقتصادی تکمیل شود، تصریح کرد: در دنیا یک بنگاه اقتصادی 3 شیفت کار می کند اما در ایران نهایت یک بنگاه 2 شیفت کار می کند.
95 درصد سرمایه گذاری خراسان رضوی در بخش خصوصی انجام می گیرد
وی یادآور شد: بخش صنعت نیازمند 100 میلیون تومان، کشاورزی و خدمات نیز به بیش از 30 میلیون تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.
لبافی سپس در خصوص سرمایه گذاری نیز گفت: در خراسان رضوی بیش از 95 درصد سرمایه گذاری در بخش خصوصی انجام می شود و این استان ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری دارد.
یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت شاغل در خراسان رضوی
وی با بیان اینکه در خراسان رضوی بیش از یک میلیون و 900 هزار جمعیت فعال وجود دارد، افزود: یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت شاغل و 800 هزار نفر کارگر مشمول قانون کار در 224 هزار کارگاه در استان شاغل هستند.
اختصاص 400 میلیون تومان برای توسعه بخش کشاورزی
لبافی با بیان اینکه تشکیل تعاونی مهر اولویت اول اداره کار است، گفت: برای سال جاری نزدیک به 400 میلیون تومان برای توسعه بخش کشاورزی به استان اختصاص یافته است.
وی افزود: این اداره کل طی سال جاری در قالب توسعه بخش کشاورزی اقدامات خود را آغاز کرده و گروه های هدف ما نیز در این زمینه فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی هستند که از طریق کاریابی ها، بنیادهای امور کارآفرینی، نظام مهندسی کشاورزی و فنی و حرفه ای شناسایی خواهند شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خراسان رضوی ادامه داد: توسعه بخش کشاورزی در قالب گروه های 7 نفره تشکیل می شود و آموزش های اولیه به فارغ التحصیلان داده می شود و بعد آنها برای دریافت زمین به سازمان جهاد کشاورزی معرفی می شوند.
ایجاد 20هزار فرصت شغلی جدید در بخش کشاورزی
وی تاکید کرد: تسهیلات بانک در زمینه توسعه بخش کشاورزی تسهیلات 7 درصد است که بر این اساس پیش بینی می شود 20 هزار فرصت شغلی در بخش کشاورزی ایجاد شود.
لبافی با اشاره به تخفیف در معافیت سهم بیمه کارفرما اظهار کرد: سال گذشته 4 هزار نفر به عنوان تخفیف در معافیت بیمه سهم کارفرما معرفی شدند.
وی با اشاره به کارهای سخت و زیان آور نیز گفت: کارهای سخت و زیان آور یکی از مواردی است که می توان بر اساس آن نیروی فرسوده را بازنشسته و نیروی جدید را جذب و جایگزین کرد.
وی ادامه داد: سال گذشته 4 هزار و 500 نفر در قالب کارهای سخت و زیان آور در هیئت های بدوی و تجدید نظر کارهاشان را پیگیری و برای بازنشستگی به تامین اجتماعی معرفی شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خراسان رضوی ادامه داد: سال جاری باید نسبت به سال گذشته نیروهای جدید را جایگزین نیروهای فرسوده کنیم.
نظام استاد و شاگردی هزاران فرصت شغلی را ایجاد می کند
وی در خصوص ایجاد فرصت های شغلی نیز بیان کرد: نظام استاد و شاگردی باید اجرایی شود چرا که در حال حاضر جمعیت سنی 19 تا 24 سال در حال حاضر بیکار هستند که این امر به دلیل نداشتن سابقه کار و مهارت کافی فرد بوده که اگر نظام استاد و شاگردی اجرایی شود می توان هزاران فرصت شغلی ایجاد کرد.
لبافی تصریح کرد: نظام حقوق وقت مزد باید به کارمزد تغییر یابد و بر مبنای کار انجام شده به فرد پول پرداخت شود زیرا نظام حقوق وقت مزد رقابت را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: در دنیا از 52 درصد کارهفتگی، 86 درصد تبدیل به کار مفید می شود اما در ایران از 52 ساعت 16 درصد تبدیل به کار مفید می شود که این امر نشان دهنده 84 درصد بیکاری پنهان در ایران است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خراسان رضوی تاکید کرد: با تزریقی که از ناحیه بانک صورت می گیرد باید ظرفیت بنگاه های اقتصادی تکمیل و ظرفیت سرمایه گذاری خارجی در استان مورد استفاده قرار بگیرد.
صدور پروانه کار و اقامت برای سرمایه گذاران خارجی در استان
وی با اشاره به تشکیل کمیته اتباع خارجی در استان گفت: هر فرد خارجی که بخواهد در استان سرمایه گذاری کند اگر در بخش خدمات 500 هزار دلار و در بخش تولید و منابع تبدیلی کشاورزی 300 میلیارد دلار سرمایه وارد استان کند، پروانه کار و اقامت برایش صادر می شود.
لبافی افزود: سال گذشته 100 پروانه تمدید کار برای اتباع خارجی در استان صادر شده و برای سال جاری نیز در حال اطلاع رسانی هستیم تا تقاضای سرمایه گذاری بیشتری در استان اتفاق بیفتد.
وی در خصوص شرکت های خدماتی تامین کننده نیروی انسانی بیان کرد: متولی این حوزه استانداری است اما به دلیل اینکه اداره کل کار در این زمینه نظارت می کند تمامی نیروهایی که در قالب شرکت های خدماتی شاغل هستند باید تبدیل وضع شوند که در این راستا در استان اکثر دستگاه های اجرایی به جزء حوزه وزارت راه و شهرسازی، راه آهن و وزارت نیرو تبدیل وضع شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خراسان رضوی تاکید کرد: 99 درصد دستگاه های اجرایی این تبدیل وضع را انجام داده اند.
نظر شما