به گزارش خبرنگار مهر، احداث بیمارستان 200 تختخوابی امام رضا(ع) بیرجند از جمله مصوبات سفر اول هئیت دولت در سال 84 در بخش بهداشت و درمان خراسان جنوبی بوده و پیش بینی بهره برداری 40 ماهه اعلام شده، اما این در حالی است که با گذشت شش سال از تصویب هنوز به بهره برداری نرسیده است.
با توجه به تورم و افزایش سالانه نرخ مصالح ساختمانی، بهره برداری از بیمارستان 200 تختخوابی بیرجند به قدری طولانی و تجهیز آن با ابهام مواجه است، که مشخص نیست برای کدام نسل در استان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
بنا براظهار نظرهای مسئولین استان این پروژه بزرگ، تاکنون درگیر مشکل کمبود اعتبار بوده و تا این مشکلات حل نشود اجرای کند و قول های مسئولین برای سال های آتی همچنان ادامه خواهد داشت.
بنا بر گفته های مسئولین این بیمارستان تا دو سال آینده تکمیل، اما بهره برداری از این پروژه حیاتی در خراسان جنوبی، با توجه به تجهیزات تخصصی قابل ذکر نیست و معلوم نبوده مردم تاکی باید چشم انتظار بهره برداری از بزرگترین بیمارستان خراسان جنوبی باشند.
پیش بینی 40 ماهه بعد از 69 ماه هنوز محقق نشده است
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتگو با مهر، مهمترین دلیل تاخیر در بهره برداری از بیمارستان 200 تختخوابی بیرجند را عدم تخصیص 100 درصدی اعتبارات در سنوات گذشته دانست.
ولی الله زراعتکار با بیان اینکه بیمارستان 200 تختوابی بیرجند در سال 85 مطالعه و مکان یابی شده است، گفت: پروژه ساخت این بیمارستان طی دوره 40 ماهه برای آماده بهره برداری شدن تعریف شده بود که با گذشت پنج سال و 9 ماه از آغاز عملیات اجرایی، هنور به بهره برداری نرسیده است.
وی در خصوص پیشرفت فیزیکی این پروژه، تصریح کرد: ساختمان اصلی بیمارستان در مرحله پیشرفت فیزیکی 85 درصدی و پیشرفت کلی و فضاهای جانبی بیمارستان در مجموع دارای 75 درصد پیشرفت فیزیکی است.
زراعتکار اضافه کرد: تاکنون اعتباری بالغ بر 22 میلیارد و 500 میلیون تومان برای احداث این پروژه درمانی استان هزینه شده است.
فاز نهایی بیمارستان در انتظار انتخاب پیمانکار/ پیش بینی بهره برداری بیمارستان تا دو سال آینده
وی با اشاره به اینکه فاز نهایی این پروژه در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار قرار دارد، افزود: برآورد اعتبار مورد نیاز برای اجرای این فاز که فضاهای اداری و درمانگاهی بیمارستان است، 10 میلیارد تومان بوده و در صورتی که اعتبار به موقع تخصیص یابد حدود دو سال دیگر به پایان خواهد رسید.
به گفته وی به جز موضوع تکمیل ساختمان تجهیز بیمارستان نیز نیازمند اعتبار و زمان قابل توجهی است.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعتبار مصوب این پروژه در سال گذشته را 58 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این اعتبار از محل اعتبارات ملی تامین و 100 درصد تخصیص و هزینه شده است.
وی به علل تاخیر در بهره برداری از پروژه اشاره کرد و ادامه داد: وقفه چند ماهه در سال 86 به دلیل برف و یخبندان بی سابقه و عدم تخصیص 100 درصدی اعتبارت در سنوات گذشته از مهمترین علل تاخیر در اجرای پروژه بوده است.
قول مساعد وزارت بهداشت برای تجهیز بیمارستان
وی از قول مساعد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تجهیز بیمارستان 200 تختخوابی بیرجند خبر داد و گفت: این پروژه جایگزین بیمارستان امام رضا(ع) فعلی بیرجند بوده و قرار بود تجهیزات این بیمارستان نیز به بیمارستان 200 تختخوابی منتقل شود، که در این راستا دانشگاه به دنبال این است که از ظرفیت بیمارستان قدیم نیز برای ارائه خدمات درمانی به مردم استفاده کند.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: با توجه به بخش های تخصصی و فوق تخصصی پیش بینی شده در پروژه، تجهیزات قدیمی بیمارستان امام رضا جوابگوی نیاز تخصصی و فوق تخصصی نخواهد بود و نیازمند تجهیزات جدید است.
وی با بیان اینکه این بیمارستان بر اساس پیش بینی اولیه باید سال 89 به بهره برداری می رسید، اظهارداشت: پیش بینی اعتبار برای تجهیز بیمارستان در سال 89 بالغ بر 10 میلیارد تومان بوده که با توجه به تاخیر بودجود آمده در عملیات ساختمانی و بهره داری از بیمارستان بعید به نظر می رسد با این اعتبار تجهیز شود و لذا نیازمند اعتبار سنگین تری است.
زراعتکار بخش های جراحی عمومی، مغز و اعصاب، قلب، ارتوپدی، اورولوژی،ccu، icuجراحی، icuعمومی، icu قلب باز، post ccu،post آنژیوگرافی و آنژیوگرافی را از جمله بخش های پیش بینی شده در این بیمارستان ذکر کرد و گفت: همچنین درمانگاه های تخصصی و فوق تخصص برای این بیمارستان پیش بینی شده و به گونه ای نیازهای ضروری مردم استان در این بیمارستان طراحی شده است.
بیمارستانهای استان با کمبود نیروی کادر درمانی مواجهند
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه این بیمارستان نیازمند نیروهای تخصصی و فوق تخصص در بخش های مختلف خواهد بود، افزود: گرچه مشکل تامین متخصص و فوق تخصص همواره یکی از دغدغه های اصلی دانشگاه است اما انتظار می رود که این مشکل با مساعدت وزارت بهداشت به تدریج حل شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که نیاز استان به رشته های تخصصی و فوق تخصصی در حال حاضر کماکان وجود داشته و همچنین استان در سایر نیروها اعم از کادر درمانی، پرستار، اتاق عمل، بیهوشی، رادیولوژی و.. در بیمارستان های استان با مشکل جدی مواجه است.
معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: در این راستا صدور مجوزهای استخدامی برای راه اندازی بیمارستان و توسعه بیمارستانهای موجود باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
قدمت 60 ساله بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفتگو با مهر، اظهار داشت: با توجه به بنای اولیه ساخته شده بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند در برخی از بخش ها دارای قدمتی حدود 60 ساله است.
محمد دهقانی فیروزآبادی اظهارداشت: برای توسعه خدمات به بیماران در این بیمارستان بخش های جدید تاسیس شده و هم اکنون با کمی تغییرات قابل استفاده است، اما تکمیل و راه اندازی بیمارستان جدید از اولویتهای مهم دانشگاه است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه علیرغم جذب متخصص در سال گذشته نسبت به سال های گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است، افزود: اما به دلیل محرومیت منطقه، کمبود امکانات رفاهی، عدم وجود بیمارستان خصوصی و اختلاف درآمد متخصصان، خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان های برخوردار کشور با مشکل جذب متخصص مواجه است.
راه اندازی بخش سوختگی خراسان جنوبی در بیمارستان 200 تختخوابی بیرجند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفتگو با مهر، از راه اندازی بخش مستقل برای سوختگی در بیرجند خبر داد.
قاسم کریمی نبود بخش سوختگی مجهز را یکی از مهمترین مشکلات استان دانست و اظهار داشت: برای رفع این مشکل بخش سوختگی به صورت مجزا یک ساختمان کنار بیمارستان 200 تختخوابی احداث می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از پیشرفت فیزیکی 75 درصدی بیمارستان 200 تختخوبی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند خبر داد و افزود: کار ساخت این بیمارستان در دست پیگیری بوده و برای تجهیز بیمارستان نیز رایزنی می شود.
.......................
عکسها تزئینی است
نظر شما