۲۹ فروردین ۱۳۹۱، ۲۱:۵۰

بزرگداشت بیدارگر بصیر/

مرحوم ابوالحسنی در تاریخ‌نگاری منصف بود

مرحوم ابوالحسنی در تاریخ‌نگاری منصف بود

سخنرانان در مراسم بزرگداشت مرحوم ابوالحسنی(منذر) بر انصاف او در تاریخ نگاری و وقف کردن عمر خود در راه مکتب اهل بیت(ع) اشاره کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت مرحوم ابوالحسنی(منذر) عصر امروز سه شنبه 29 فروردین ماه با حضور اساتید و اهل بیت آن مرحوم در مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار شد.

در این مراسم دکتر دشتی استاد ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی به بررسی دلال نگارش کتاب "بوسه بر خاک پی حیدر" توسط مرحوم ابوالحسنی پرداخت و گفت: نقدهای زیادی بر ادبیات کلاسیک ما صورت گرفته است. مرحوم ابوالحسنی در کتاب "بوسه بر خاک پی حیدر" به نوعی به نقدهای نیما یوشیج بر ادبیات کلاسیک جواب می دهد. همچنین شاملو وقتی به آمریکا رفت به فردوسی و شاهنامه و حافظ و ادبیات آسمانی او توهین کرد.

وی افزود: بیانیه اعتقادی فردوسی در دیباچه شاهنامه آمده است که در برخی نسخه‌های کهن موجود است. او به صراحت به شیعه بودن و عمل کردن بر اساس اسلام اذعان کرده است.

وی یادآور شد: معیار اصلی برای نقد هر کسی در شاهنامه توسط فردوسی، "خرد" و "داد" است. فردوسی با وجود این تصریحات که در دیباچه آورده است تبدیل شد به کسی که کتابش زرتشی گروی و هخامنشی گروی است.

وی افزود: مرحوم ابوالحسنی در کتاب خود در واقع نقدی بر این تحریفات نسبت به فردوسی داشته است.

وی در پایان تأکید کرد: مرحوم ابوالحسنی عمر خود را برای مکتب اهل بیت(ع) گذاشت.

در ادامه این نشست محمد رضا کائینی محقق و تاریخ پژوه نیز کشف حلقه مفقوده در تاریخ معاصر ایران را از جمله کارهای مهم مرحوم ابوالحسنی دانست و گفت: این تلاش برای آرمان بازخوانی و بازنویسی تاریخ معاصر ایران از سوی ایشان بود.

وی افزود: مرحوم ابوالحسنی به عتیقه های تاریخی مدفون در تاریخ رجوع کرد و از آنها بهره گرفت. او به پیدا کردن حرف جدیدی که از نگاه تاریخ نگاران مغفول مانده توجه داشت.

وی افزود: تاریخ نگاری مرحوم منذر، نوعی ردیه نویسی مستدل بود. منذر با انصاف به اشخاص و چهره ها پرداخت. برای نمونه او از تقی زاده دفاع می کند و با استناد به حرفهای استاد خود مرحوم لنکرانی معتقد بود که تقی زاده در آخر عمر توبه کرده است.

وی افزود: نقطه غایی فعالیتهای مرحوم منذر که سعی داشت مخاطب را به آن سوق دهد اندیشه انتظار و عاشورا بود.

دکتر محمد رجبی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مرحوم منذر کار اصلی اش تاریخ نگاری بوده است گفت: به رغم این موضوع، منذر به مسائلی چون توکل نیز پرداخته است که مربوط به پالایش نفس انسان است.

وی افزود: مرحوم منذر دوست داشت که انسان چشم حقیقت بین داشته باشد.

وی در خصوص صحبت آقای کائینی در خصوص دفاع مرحوم منذر از تقی زاده نیز گفت: تقی زاده اصرار داشت که شیخ فضل الله نوری باید اعدام شود. منذر در بررسی شخصیت تقی زاده می گوید که درست است که تقی زاده دچار اشتباه شده ولی نکات مثبت او را نیز باید مورد توجه داشت.

وی تصریح کرد: در واقع این ناشی از انصاف مرحوم منذر است. او حق را می گفت اگر چه به زیان او بود. این دیدگاه و انصاف را متأسفانه در تاریخ نگاری نداریم.

کد خبر 1579813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha