به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی ابراهیمی کارنامی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره راهبردهای امسال این مجموعه بیان کرد: امسال بحث آموزش هدف گذاری شده و باید گام بلندی در این رابطه با کمک صدا و سیما، مطبوعات، دیگر رسانه ها و تشکلها برداشته شود.
وی از توسعه حوزه آنلاین مانیتورینگ به عنوان راهبرد دیگر امسال محیط زیست استان نام برد و بیان کرد: اینکه حضور به صورت فیزیکی باشد برازنده استان فارس نیست باکه باید به سمت آن لاین مانیتورینگ پیش برویم.
مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به اینکه اعمال حاکمیت یکی از مواردی است که محیط زیست در سال جاری سعی دارد به طور کامل وارد شود، بیان کرد: بخش گسترده ای از کارهای محیط زیست صرف پاسخگویی با استعلامها می شد که در این خصوص قرار بر این است که باید استعلامها از سوی دستگاه های صادر کننده صورت گیرد و محیط زیست بیشتر به نقش نظارتی و حاکمیتی خود بپردازد و در این خصوص زمانی که تعیین شده از 15 اردیبهشت ماه امسال است که از آن به بعد محیط زیست پاسخ استعلامها را نخواهد پذیرفت.
ابراهیمی کارنامی با اشاره به ویژگیهای این امر نیز بیان کرد: تسریع در فرآیند توسعه استان، تکریم ارباب رجوع و اینکه افراد در دستگاه های مختلف سرگردان نشوند، پرداختن محیط زیست به وظایف نظارتی و حاکمیتی خود ازجمله ویژگی این امر است.
وی با اشاره به حوزه آب و خاک و اقدامات محیط زیست استان در این بخشها نیز عنوان کرد: در استان فارس 249 واحد بالقوه آلاینده در بحث آب و خاک وجود دارد که هم اکنون تحت کنترل و پایش هستند و تعداد 10 واحد با سیستم آنلاین مانیتورینگ به محیط زیست متصل هستند.
مدیر کل محیط زیست استان فارس بیان کرد: کارشناسان نیز به صورت سرزده به واحدها مراجعه و نمونه برداری می کنند و چنانچه فاکتورهای آنالیز شده خارج از استاندارد بود با واحد آلاینده برخورد می شود.
وی ادامه داد: طی مدت گذشته در استان با خشکسالی مواجه بودیم و همچنین مصرف سم و کود استان نیز بالاست که در صورت کاهش مصرف در این دو مورد، می توان در استان موضوع کشت ارگانیک را دنبال کرد که اکنن در کشور استان فارس در حوزه کشت ارگانیک پیشرو است.
تولید سالانه یک میلیون تن زباله و پسماند عادی در فارس
ابراهیمی کارنامی گفت: در استان فارس سالانه بک میلیون تن زباله و پسماند عادی تولید می شود که 80 هزار تن آن مربوط به کلانشهر شیراز است.
وی تاکید کرد: میانگین سرانه تولید زباله خانگی در شیراز نسبت به میانگین کشور و استاندارد جهانی بالاست.
مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به اقدامات خوبی که در حوزه زباله های خانگی طی این مدت صورت گرفته، تصریح کرد: به زودی در دو شهر جهرم و فسا پایان بی خطر سازی پسماند عفونی را جشن می گیریم.
ابراهیمی کارنامی اضافه کرد: در ابتدای سال 90 حدود پنج الی شش بیمارستان دارای سیستم بی خطرساز بودند که اکنون به حدود 19 بیمارستان رسیده و به زودی 10 مورد دیگر نیز دارند سیستمهای خود را وصل می کنند.
وی با اشاره به اینکه مراکز دفن زباله در شهرهای استان نکران کننده بود، عنوان کرد: با اقدامات صورت گرفته هم اکنون 70 شهر یعنی بیش از 75 درصد از شهرها دارای سیاتهای دفن زباله بهداشتی هستند.
ابراهیمی کارنامی با اشاره به اینکه تمامی شهرهای باید سایت دفن بهداشتی زباله داشته باشند، افزود: در این خصوص برخی از روستاها نیز برنامه داریم و در حال پیگیری امور هستیم ضمن اینکه در قانون برنامه پنجم توسعه عنوان شده شهرهای بالای 200 هزار نفر و حوزه تالابها دفن زباله ها را باید به پایان برسانند و به سمت بازیافت حرکت کنند و شهرداریها باید به تکالیفی که در قانون مشخص شده عمل کنند.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از فناویهای نوین در حوزه پایش و کنترل نیز بیان کرد: برنامه نداریم فناوری را جایگزین محیط بان کنیم بلکه فناوریها در کنار محیط بانان قرار خواهند گرفت.
مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به درگیری محیط بانان و متخلفان شکار وصید غیر مجاز در استان که منجر به مصدومیت چند محیط بان نیز شد، بیان کرد: با نصب سیستمها و فناوریهای نوین می توانیم کنترل را به صورت مناسب انجام داده و یک عامل بازدارنده نیز محسوب خواهد شد.
ابراهیمی کارنامی با اشاره به عدم تناسب تعداد محیط بانان با عرصه های استان بیان کرد: در این خصوص سعی شد که مجوز سهمیه برای استخدام در نظر بگیریم که فعلا این سهمیه 11 نفر است.
تاثیر آموزشهای عمومی بر عرصه های زیست محیطی
وی در ادامه سخنان خود به بحث آموزش و تنویر افکار عمومی اشاره کرد و گفت: در بحث آموزشهای عمومی، صدا و سیما یکسری باکسهایی را به محیط زیست اختصاص داد و خروجی آن در تالاب کمجان که به دست خود مردم احیا شد نیز قابل مشاهده است.
وی از گردشگری طبیعی نیز به عنوان یکی دیگر از ظرفیتهای بزرگ استان یاد کرد و افزود: میرث فرهنگی از سال گذشته اعتباری را با اولویت بهشت گمشده و آبشار مارگون اختصاص داد و کار نیز آغاز شده است.
تامین حقابه بختگان
مدیر کل محیط زیست استان فارس با اشاره به بحث تامین حقابه تلابها نیز بیان کرد: حقابه بختگان هم اکنون رها سازی شده و با بارشهای اخیر نیز در تالابهای تا 25 و 50 درصد و حتی در برخی دیگر از تالابها 80 درصد احیا صورت گرفته ضمن اینکه در حوزه حقابه فرماندار خرامه نیز همکاریهای زیادی را انجام داد و امور آب نیز در این رابطه کمک کرد.
ابراهیمی کارنامی در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص برداشتهای غیر مجاز کشاورزی از حقابه تالابها و راهکارهای پیش رو نیزبیان کرد: در این خصوص چند راهکار وجود دارد که شامل آموزش به کشاوزان، تغییر الگوی کشت، نصب کنتورهای هشمند و... است ضمن اینکه خود کشاورزان نیز حقابه دارند.
برخورد قاطع با آتش زنندگان نی زارهای پریشان
خبرنگار مهر نیز در خصوص وضعیت شهرک صنعتی کازرون و نگرانیهایی که در رابطه با همجواری آن با منابع آب شرب این شهر وجود دارد پرسید که وی بیان کرد: این نگرانی وجود داشت که البته محیط زیست مجوز این شهرک را به شرط اینکه در این شهرک فقط صنایع غیر فاضلاب زا مستقر شود صادر کرده است.
کارنامی همچنین در خصوص آتش سوزیهای عمدی که در حریم تالاب پریشان رخ می دهد که منجر به آتش گرفتت نی زارهای دریاچه می شود و کار احیا را دچار اخلال می کند نیز بیان کرد: طی این مدت آتش زدن نی زارها به شدت کنترل شد ضمن اینکه در خصوص رفع تصرف نیز در تالاب اقداماتی صورت گرفت و در این خصوص دادستانی کازرون نیز همکاری بسیار خوبی را انجام داد.
وی یادآور شد: اراضی تصرفی پریشان نیز در دست خلع ید قرار گرفت ضمن اینکه با افرادی که بخواهند نی زارها را به آتش بکشند برخورد جدی خواهد شد.
نظر شما