به گزارش خبرنگار مهر، در سرزمینی چون لرستان با سابقه و پیشینه درخشان در عرصه فرهنگ و ادب آنچه جای تامل و بازنگری دارد معرفی مفاخر برجسته این دیار است که شاید تعداد زیادی از آنان حتی در میان لرستانی ها نیز شناخته شده نباشند.
در این راستا یکی از چهره های بزرگ آسمان فرهنگ و ادب ایران زمین علامه دکتر سید جعفر شهیدی است که سهم این نام آور لرستانی از معرفی در دیار خود تنها بزرگداشتی بود که حدود سه سال پیش در شهرستان بروجرد برگزار شد و در این مراسم که بسیار بیشتر جای پرداختن داشت از خدمات و دستاوردهای 56 ساله این استاد فقید، ادیب و دینپژوه تقدیر به عمل آمد.
مرور وعده ها برای برگزاری کنگره علامه شهیدی
بعد از برگزاری این گرامیداشت دوباره مراسم های برگزار شده در این حوزه متوقف شد تا در کمتر از چند ماه بعد مدیرکل وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان از اعطا جایزه "علامه شهیدی" در قالب کنگره ای ملی خبر دهد.
سید عارف علوی در تاریخ تیرماه سال 89 به خبرنگار مهر گفت: اعطای جایزه ملی علامه سید جعفر شهیدی یکی از برنامه هایی است که در سالجاری(89) برگزار خواهد شد.
به هر حال با وجود اطلاع رسانی های صورت گرفته این کنگره ملی در سال 89 برگزار نشد تا علاقمندان به این حوزه در حسرت اعطا این جایزه ملی باقی بمانند.
و اما در اوایل سال 90 باز هم خبر برگزاری کنگره ملی علامه شهیدی بر روی خروجی سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان قرار گرفت تا بازهم رسانه ها از اعطا جایزه ملی علامه شهیدی خبر دهند.
پس از انتشار این اخبار، خبرگزاری مهر در نقدی به وعده بی سرانجام برگزاری کنگره علامه شهیدی پرداخت که واکنش متولیان امر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان را به دنبال داشت و معاون فرهنگی هنری وقت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان عنوان کرد که در جلسات هماهنگی اولیه تصمیم گرفته شده است که جایزه ملی علامه شهیدی در شش ماه اول سال 90 برگزار شود.
با پایان یافتن سال 90 و عدم برگزاری کنگره ملی علامه شهیدی دوباره زمزمه های برگزاری این کنگره در میان متولیان امر شکل گرفت و این بار با همت دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان بروجرد کار برگزاری کنگره رونق گرفت.
کنگره علامه شهیدی به شهریورماه 91 می رسد
امروز با گذشت سه سال از وعده برگزاری این کنگره ملی گویا وعده ها در مسیر تحقق قرار گرفته است به طوریکه با راه اندازی سایت همایش تمهیدات برای برگزاری این همایش فرهنگی در حال آماده شدن است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد ظهر چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان با بیان اینکه همایش علامه سید جعفر شهیدی امسال در بروجرد برگزار می شود، ادامه داد: یکی از سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر و تجلیل از مقام اندیشمندان کشور است.
نادر ارجمندی ادامه داد: همایش علامه شهیدی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان لرستان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد در شهریور ماه سال جاری در بروجرد برگزار خواهد شد.
سایت علامه شهیدی راه اندازی شد
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد نیز در این جلسه از راه اندازی سایت علامه شهیدی خبر داد و افزود: در این سایت آثار علامه شهیدی در حوزه های تاریخ، ادب و فقه ارائه شده است.
حیدری به دیگر بخشهای این سایت اشاره کرد و بیان داشت: همچنین تمام عکسها و همایشهای برگزار شده در راستای تکریم از این شخصیت علمی و فرهنگی در این سایت آورده شده است.
وی تصریح کرد: سایت علامه شهیدی در حال حاضر به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به بازدید کنندگان خدمات ارائه می دهد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد از رونمایی رسمی سایت علامه شهیدی خبر داد و بیان داشت: سایت علامه شهیدی آدرس www.alameshahidi.com آماده بازدید علاقمندان است.
ضرورت برگزاری کنگره ای در شان و جایگاه دکتر شهیدی
به هرروی حال که انتظار برای برگزاری این کنگره ملی در آستانه سه سالگی است امید می رود با همت جامعه دانشگاهی و فرهنگی استان این کنگره درخور شان و جایگاه دکتر شهیدی برگزار شود.
به هر روی به نظر می رسد کمترین کاری که می توان در گرامیداشت شخصیت فرزانه ای چون علامه شهیدی که مقام معظم رهبری در پیام تسلیت خود از وی با عنوان "ادیبی فرزانه و مورخی ژرفنگر و انسانی والا و با کرامت و در شمار مفاخر علمی" یاد کرده است تلاش در راستای حفظ نام و آثار این استاد گرانمایه است.
علامه سید جعفر شهیدی از مفاخر و بزرگان ادب ایران زمین در سال 1297در شهر بروجرد به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در بروجرد به پایان رسانید، سپس اندک مدتی را در حوزه علمیه قم در خدمت آیت الله آقاحسین بروجردی و سایر علما و مراجع به تحصیل فقه و اصول پرداخت.
سپس برخورد و آشنایی استاد شهیدی با دکتر محمد معین باب آشنایی و حضور استاد شهیدی را در خدمت علامه دهخدا گشود و او بعد از تشکیل سازمان لغت نامه دهخدا معاونت سازمان را برعهده گرفت که با مرگ استاد معین، وی مسئول این سازمان شد.
شهیدی در زمینه های ادب فارسی و ادبیات عرب، استادی کامل و بنام است. وی همکاری و موانست با استادانی چون بدیع الزمان فروزانفر، جلال همایی، دهخدا، محمد معین و ... را نیز در پرونده دارد.
استاد جعفر شهیدی با درجه دکتری ادبیات فارسی صاحب آثار و تألیفات فراوانی است که از آن جمله می توان به: "انقلاب بزرگ، زندگی حضرت سجاد، زینب (س) شیرزن کربلا، محدودیت در اسلام، زندگانی حضرت زهرا(س) و...." اشاره کرد.
اما بارزترین و شاید ماندگارترین کار استاد شهیدی ترجمه شیوا، مسجع و روان او از نهج البلاغه باشد که این ترجمه در سال 1369 به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
علامه دکتر شهیدی ۲۳دی ماه سال 86 بر اثر بیماری ریوی در تهران دیده از جهان فروبست و پیکر این استاد فرهیخته با قرائت پیام تسلیت مقام معظم رهبری از مقابل لغت نامه دهخدا تا دانشگاه تهران تشییع و در جوار امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.
نظر شما