به گزارش خبرنگار مهر، تراب محمدی پنجشنبه در حاشیه همایش ملی گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی در تبریز که در هتل گسترش تبریز برگزار می شود به خبرنگاران افزود: تعداد قابل توجهی تپه و محوطه متعلق به دوره های مختلف تاریخی از هزاره چهارم تا دوران پارتی، ساسانی و اسلامی در زیر خاک مناطق مختلف استان موجود و مستتر است.
وی با تاکید بر رعایت سقف قانونی این تپه ها برای ثبت ملی آماده می شوند، گفت: تا کنون بیش از هزار و 340 تپه و محوطه تاریخی از آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
محمدی با اشاره به پراکندگی این محوطه ها در تمام مناطق استان تصریح کرد: اغلب تپه های تاریخی آذربایجان شرقی در داخل محدوده های شهری واقع شده اند.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی افزود: مجموعه دانشگاهی ربع رشیدی در داخل تبریز، تپه لیلان ملکان، گل تپه هادی شهر و تپه یالدور شهر مرند تعدادی از شاخص ترین این نمونه ها به شمار می روند.
محمدی آذربایجان شرقی را از لحاظ وجود محوطه های تاریخی، منطقه ای غنی توصیف کرد و گفت: امیدواریم با همکاری مسئولان ذیربط و شناسایی و کاوشهای صورت گرفته، سرعت ثبت ملی این آثار ارزشمند افزایش بیابد.
همایش ملی گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی روزهای 30 و 31 فروردین ماه سال جاری با حضور مسئولان میراث فرهنگی کشور و استان ها، کارشناسان و صاحبنظران در تبریز برگزار می شود.
نظر شما