به گزارش خبرگزاری مهر، سعید افتخاری مقدم اظهار داشت: یکی از مهم ترین راههای انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت تازه و گزش کنه است.
وی افزود: از اوایل بهار فعالیت کنههای ناقل بیماری آغاز و تا اواخر تابستان ادامه دارد.
وی از سمپاشی دامها، خرید گوشت از مراکز معتبر و تکه کردن گوشت با دستکش به عنوان مهم ترین عوامل موثر در پیشگیری از این بیماری یاد کرد.
رئیس شبکه دامپزشکی بیرجند با اشاره به اطلاع رسانی دامپزشکی در مورد مخاطرات بهداشتی ناشی از مصرف گوشت دام کشتار شده خارج از کشتارگاه گفت: با وجود تذکرات و توصیه های بهداشتی متعدد دامپزشکی از طریق ساخت برنامه های تلویزیونی، رادیویی، جراید، اطلاعیه های بهداشتی و ارسال پیامک، همچنان مواردی از خرید و فروش گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز دام مشاهده می شود.
افتخاری مقدم با بیان اینکه دامپزشکی به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده در برخورد با کشتار غیرمجاز دام باشد به نقش مهم مصرف کنندگان اشاره کرد و افزود: مصرف کنندگان با خرید گوشت ممهور از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی و عدم استقبال از تهیه گوشت حاصل از کشتار غیربهداشتی دام نقش مهمی در کنترل این پدیده خواهند داشت.
وی به امکان انتقال برخی بیماریها به ویژه بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان از طریق گوشت غیربهداشتی اشاره کرد و بیان داشت: در برخی موارد انتقال این بیماری سبب مرگ انسان می شود.
رئیس دامپزشکی بیرجند ضمن هشدار به دلالان گوشت و افراد سودجو که در زمینه کشتار غیرمجاز دام فعالیت دارند، گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مراجع ذیربط با این افراد برخورد قانونی خواهد شد.
نظر شما