به گزارش خبرنگار مهر، سید مصطفی میرسلیم در همایش "آموزش عالی، الزامات تحول در آموزش فنی و مهندسی" درباره ارتباط دانشگاه و صنعت، اظهار داشت: بسیاری از بخشهای تخصصی در فنی و مهندسی را استاد نباید مطرح کند، بلکه باید فردی متخصص از صنعت بتواند موضوع تخصصی خود را در زمان دو ساعت به منظور برقراری ارتباط دانشگاه با صنعت، بیان کند.
وی تجدید نظر در واحدهای کارآموزی دانشجویان را یکی از راههای ارتباط بیشتر دانشگاه و صنعت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر واحدهای کارآموزی مورد بی توجهی دانشگاهها قرار گرفته اند، در صورتی که واحدهای کارآموزی دروسی هستند که زمینه مناسب را برای ارتباط دانشجویان و صنایع ایجاد میکنند.
به گفته میرسلیم، شیوهنامه انتخاب پایاننامهها در کارشناسی ارشد باید به این دلیل مورد بازنگری قرار گیرد که هم اکنون انتخاب موضوع پایاننامه با بیتوجهی روبهروست.
وی با بیان اینکه در کارآموزیهای دانشگاهی باید کارایی دانشجو در صنعت مشخص شود، خاطرنشان کرد که در حال حاضر اغلب کارآموزیها شکل صوری پیدا کرده و این دانشجو است که باید طی ساعات مشخص شده ای به کارآموزی بپردازد.
به گفته این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم اکنون بسیاری از محتوای دروس دانشگاهی کشور قدیمی و غیرقابل استفاده شده، بنابراین باید به چشمانداز کاربرد دروس در آینده فنی و مهندسی توجه ویژهای شود.
میرسلیم در بخش دیگر سخنان خود از ضعف پایاننامههای دانشگاهی مباحثی را مطرح کرد و افزود: پایاننامههای دانشگاهی باید بر اساس نیاز صنعت تعریف شود. از طرفی اگر تعریف، تدوین و دفاع از پایانامهها به صورت کاربردی و درست انجام شود همکاری صنعت و دانشگاه توسعه یافته و مشکل صنعت در کشور حل خواهد شد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این باور است که استادان باید مفاهیم درسی را به صورت مجموعهای از پرسشهای کاربردی بیان کنند و به منظور کاربردی شدن پایاننامهها فهرستی از موضوعات به دانشجو ارائه شود تا وی برای همکاری با صنعت حق انتخاب داشته باشد.
نظر شما