۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۱۷

گزارش مهر/

حمایت دولت تنها راه بازگشت هنرمندان بیمار به دنیای تئاتر است

حمایت دولت تنها راه بازگشت هنرمندان بیمار به دنیای تئاتر است

لزوم حمایت دولت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان بیمار تنها راه حل کمک به این هنرمندان و ایجاد انگیزه برای بازگشت ایشان به دنیای تئاتر است.

به گزارش خبرنگار مهر، لزوم حمایت از هنرمندان بیمار و از کار افتاده از جمله اهدافی است که برای دلگرمی و کمک به هنرمندان تئاتر باید در دستور کار قرار گیرد. هنرمندانی که متاسفانه فعالیتشان در حوزه تئاتر به عنوان شغل در قوانین وزارت کار شناخته نمی‌شود، پس از سال‌ها فعالیت در حوزه‌های مختلف تئاتر هنگام بازنشستگی و بیماری با خیال راحت روزگارشان را سپری نمی‌کنند و همچنان باید درگیر چگونگی پرداخت هزینه‌های سرسام آور درمان باشند.

هنرمندانی مثل محمود استادمحمد و حسین محب‌اهری مدتهاست که در بستر بیماری هستند و با  پرداخت هزینه‌های سنگین دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر با توجه به لزوم حمایت از هنرمندان تئاتر چندی پیش در گفتگو با خبرگزاری مهر از اختصاص فروش یک اجرای گروه های نمایشی به هنرمندان بیمار خبر داده بود.

وی در این زمینه یادآور شد: اداره‌کل هنرهای نمایشی این پیشنهاد را پذیرفت و قرار شد گروه‌هایی که مایل هستند فروش یک اجرای خود را به حمایت از هنرمندان بیمار اختصاص دهند، قراردشان به جای 30 اجرا، برای 31 اجرا منعقد شود. حتی در این خصوص صحبتی هم با معاون هنری وزیر ارشاد داشتیم که معاون هنری نیز با این پیشنهاد موافق بود.
 
این راه حل مناسبی نیست!
 
این اقدام هنرمندان در جای خود شایسته است اما می‌توان به عنوان راه کاری موقتی از آن نام برد. حمیدرضا آذرنگ نویسنده و کارگردان تئاتر که این روزها نمایش" دو لیتر در دو لیتر صلح" را در تالار چهارسو روی صحنه دارد درباره اختصاص یک اجرا به هنرمندان بیمار تئاتر معتقد است: من نه تنها به محمود استادمحمد و حسین محب‌اهری بلکه نسبت به هر بیمار دیگری که در این وضعیت قرار دارد احساس دین می‌کنم. اما معتقدم که اختصاص فروش یک اجرا به هنرمندان راه کار مناسبی برای حل این معضل نیست.
 
وی ادامه می‌دهد: معتقدم که این راه حل به صورت موقتی جوابگوی نیاز هنرمندان بیمار است. چون اختصاص فروش بلیط یک اجرا مبلغ زیادی نیست که بتواند هزینه سنگین درمان بیماران را برآورده کند. این وظیفه دولت و خانه تئاتر است که مشکلات مالی هنرمندان را برطرف کند.
 
آذرنگ ادامه می‌دهد: متاسفانه ما به این تعارف‌ها عادت کرده‌ایم چون این نوع بزرگنمایی‌ها شاید بتواند هزینه یک جلسه از درمان را تامین کند. باید راهی اندیشید تا همه هزینه‌های درمان هنرمندان بر طرف شود تا آنها دیگر دغدغه‌ای به جز برطرف شدن بیماری‌شان نداشته باشند.
 
لزوم راه اندازی صندوق حمایت از هنرمندان بیمار
 
محمدرضا مداحیان کارگردان نمایش"شعله در زمهریر" هم که به مناسبت ایام فاطمیه در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه می‌رود اما این اقدام را موثر دانسته و معتقد است: لزوم حمایت از هنرمندان بیمار تئاتر کار بسیار پسندیده و مثمر ثمری است. در طول چند روز آینده گروه فرهنگی هنری "تراب" نیز قصد دارد فروش یک اجرا از نمایش "شعله در زمهریر" را به درمان بیماری هنرمندان بیمار اختصاص دهد.

تاکنون مدیران تئاتر کشور در حد توان از هنرمندان بیمارحمایت کرده‌اند اما باید یک بار برای همیشه این معضل را برطرف کرد. باید تمهیداتی برای راه اندازی صندوق حمایت از هنرمندان بیمار و افزوده شدن بر بیمه تکمیلی هنرمندان اندیشیده شود تا دیگر در زمان بیماری به دنبال راه چاره برای پرداخت هزینه‌های درمانی و کمک گرفتن از دیگران نباشیم.

وظیفه مدیریت هنری کشور است تا این معضل را برای همیشه بر طرف کند. این تنها راه حلی است که می‌تواند این هنرمندان را به آینده امیدوار و انگیزه بازگشت ایشان به دنیای تئاتر را درآنها احیا کند.

کد خبر 1583049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha