دکتر حسین نیلی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ریفلاکس مری به بازگشت اسید از ناحیه معده به مری گفته میشود که مشکل چاقی یکی از مهمترین عوامل مستعدکننده آن شناخته شده است.
وی بیان کرد: 20 درصد جوامع پیشرفته به دلیل رژیمهای غذایی مدرن پرکالری و عدم تحرک کافی، مبتلا به چاقی همراه با ریفلاکس هستند.
نیلی اظهار داشت: انقباض انتهای مری مولفهای است که در افرادی که به چاقی مبتلا نیستند میتواند سبب ریفلاکس شود و بازگشت اسید معده و صفرا نیز از دیگر عوامل شناخته شده در ایجاد این مشکل هستند.
وی در رابطه با تاثیر بارداری در ایجاد ریفلاکس نیز گفت: در دوران بارداری به دلیل تاثیر شلکنندگی پروژسترون بر دریچه مری، سیستم گوارشی مستعد ابتلا به ریفلاکس میشود که لازم است مراقبتهای بیشتری در این دوران اعمال شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان داشت: یکی دیگر از فاکتورهایی که میتواند ریفلاکس را تشدید کند، هنگام دراز کشیدن و خصوصا شبهاست که در این حالت بیماری تشدید شده و غالبا تعداد زیادی از افراد به دلیل وجود علائم کمتر از یک تا دو بار در هفته، به پزشک مراجعه نمیکنند.
این فوق تخصص گوارش، گرفتگی گلو، سکسکه، خشونت صدا، سرفه، خلط شبانه و صبحگاهی، بوی بد دهان، عفونتهای ریوی و درد قفسه سینه را شایعترین علائم ریفلاکس عنوان کرد.
نیلی افزود: احساس درد در انتهای مری نیز از جمله مشکلات این بیماری است که در صورت تداوم، به زخم انتهای مری و تنگی در این ناحیه منجر میشود و علاوه بر این ممکن است با طولانیتر شدن بیماری، احساس سوزش کاهش یافته و به سنگینی پشت جناغ تبدیل شود.
نظر شما