۶ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۷:۱۲

حجت الاسلام ابراهیمی:

حضرت زهرا(س) به دنبال ولایت حاکمیتی بود

حضرت زهرا(س) به دنبال ولایت حاکمیتی بود

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به نحوه شهادت حضرت زهرا(س) در دفاع از مقام ولایت، به حدیثی از امام محمدباقر(ع) در این خصوص استناد کرد و گفت: اساس و بنیان اسلام "ولایت" است.

حجت الاسلام حسین ابراهیمی با اشاره به اهمیت "ولایت" در اسلام به خبرنگار مهر گفت: بخشی از مسئله ولایت اعتقادی و کلامی و بخشی تبلیغی است اما آن ولایتی که حضرت زهرا(س) در آن مقطع دنبالش بود ولایت حاکمیتی بود.

وی با اشاره به آیات و روایات متعددی که در شأن ولایت امیرالمؤمنین(ع) ذکر شده است افزود: با اعلام عمومی پیامبر(ص) در غدیر خم حضرت علی(ع) ولّی مردم شد و این ولایت خاصه بود چون پیامبر(ص) بعد از اعلام ولایت حضرت امیر(ع) دستور دادند چادری برپا کنند و از همه مردم در آن صحرا و حتی زنان برای امیرالمؤمنین(ع) بیعت گرفتند و آن ولایت حاکمیت بود.

رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد به تشریح وقایع پس از پیامبر(ص) و غصب خلافت پرداخت و گفت: وقتی حضرت زهرا (س) با تمام ادله ای که وجود داشت، دیدند که ولایت امیرالمؤمنان(ع) را نادیده گرفتند و اسلام از مسیر اصلی خود منحرف شد، تلاش کردند و حتی در مسجد خطبه خواندند و یا وقتی که حضرت امیر(ع) را به مسجد بردند، با اینکه سقط جنین کرده بودند با تنی بیمار به مسجد رفته و از امام علی(ع) حمایت کردند و تعبیر حضرت زهرا(س) این بود که اگر من نیامده بودم و حمایت نمی کردم شما را می کشتند.

ابراهیمی افزود: معنای این سخن این است که هیچ چیز برای حضرت زهرا(س) مهمتر از دفاع از مقام ولایت نبود و به همین دلیل با تنی بیمار در مسجد به دفاع از امیرالمؤمنین(ع) پرداختند و این صرفا دفاع از شخص حضرت امیر(ع) نبود بلکه دفاع از جایگاه ولایت بود چراکه بنا بر گفته امام باقر(ع)؛ بنیان اسلام بر 5 چیز یعنی نماز، روزه، زکات، حج و ولایت است.

وی با بیان اینکه ولایت تنها یک بحث اعتقادی نیست؛ تأکید کرد: ولایت یک مسئله عملی است همانطور که در نماز علاوه بر قصد قربت عمل هم وجود دارد، در زکات و روزه و ... نیز همینطو است. " ولایت" صرفا به معنی دوستداری علی(ع) نیست بلکه ولایت عملی است و همانطور که باید نماز را خواند باید از ولایت هم دفاع کرد.  لذا از حضرت محمدباقر(ع) سؤال شد کدام یک از این 5 مورد مهمتر است؟ حضرت پاسخ دادند: ولایت.
 
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اساس و بنیان اسلام "ولایت" است و به وسیله ولی و ولایت نماز، روزه، زکات و حج حفظ می شود یعنی ولی باید تشکیل حکومت بدهد و در پناه حکومت ولی خدا این اعمال انجام گیرد. بنابراین صدیقه طاهره (س) خود و فرزندش را فدای ولایت کرد. بقای ولایت مساوی است با بقای اسلام و رفتن ولایت مساوی است با از بین رفتن اسلام.
 
وی با تأکید بر تأثیر نحوه شهادت حضرت زهرا(س) در تاریخ اسلام، تصریح کرد: همین که بی بی وصیت کرد که "غسلنی فی البیت، کفنی فی اللیل و دفنی فی اللیل" این بیانگر اوج مظلومیت صدیقه طاهره(س) است و آتش زدن درب خانه حضرت زهرا(س) و کتک زدن ایشان در تاریخ مسلم است و حتی این مسئله در پیش بینی های نبی مکرم اسلام(ص) وجود دارد که ایشان در حدیثی فرمود: حرمت صدیقه طاهره دخترم هتک می شود و به خانه اش هجوم می آورند و در نهایت می فرماید بچه اش سقط می شود؛ لذا در همه کتب شیعه و سنی نوع شهادت زهرا(س) بیان شده است.

حجت الاسلام ابراهیمی یادآور شد: شهادت حضرت زهرا(س) اوج مظلومیت است و دلیل بر این مظلومیت این است که همه می خواهند در تشییع جنازه حضرت شرکت کرده و طلب مغفرت کنند اما بی بی وصیت کرد هیچ کس جز افراد خاصی که حضرت بیان کرده بود در مراسم تشییع و تدفین حضور نداشته باشند.
 
وی در پایان با اشاره به روایات ائمه معصوم(ع) که حضرت زهرا(س) را حجت خدا بر خود می خوانند تصریح کرد: ائمه(ع) فرمودند ما حجت ایم بر شما و مادرمان صدیقه کبری حجت خداست بر ما. یعنی آنچه شما لازم دارید در ما است و آنچه ما می خواهیم در زهرا (س) وجود دارد.
کد خبر 1585389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha