به گزارش خبرنگار مهر، علی غفوری مقدم، ظهر سه شنبه در نشستی خبری با اصحاب رسانه در خصوص محور نظارت طرح فراگیری بازار بیان کرد: در این محور بخش های مختلف توزیع و تولید و عرضه نظارت شده و قیمت کالا و نوسانات و بررسی وضعیت تولید، تامین و واردات کالاهای اساسی و تراز کالایی اقلام پروتئینی و دامی، فولاد، قند، لوازم خانگی درالویت بازرسی ها قرار دارد.
وی ادامه داد: نظارت مستمر بر انبارها و مراکز نگهداری و وضعیت ورود و خروج کالا از دیگر اقداماتی است که در محور نظارت صورت می گیرد.
انجام نظارت بر اعمال صحیح تعرفه ها در حوزه خدمات دولتی
وی افزود: نظارت بر حوزه خدمات دولتی مانند آب و برق و گاز نیز در طرح نظارتی فراگیر بازار مورد تاکید بوده و هدف از این بررسی نظارت بر اعمال صحیح تعرفه ها است که این امر در زمان هدفمندی یارانه ها به عنوان یک اولویت دنبال و تذکرات لازم در این خصوص داده شد و اقدامات اصلاحی صورت گرفت.
غفوری مقدم با اشاره به محورحوزه خدمات عمومی در طرح نظارت طرح فراگیری بازار گفت: در این محور بر مراکز آموزشی، بیمه، دفاتر پیشخوان دولت و حوزه حمل و نقل نظارت می شود.
معاون بازرسی صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی یادآور شد: با توجه به اینکه موضوع مهم بحث قیمت است در حوزه تولید نظام مشخصی را دنبال می کنیم و از ظرفیت تشکل های مختلف خانه صنعت و معدن و کانون انجمن کارفرمایی کمک گرفته تا با همکاری این بخش ها نظارت بر قیمت داشته باشیم.
غفوری مقدم در خصوص محور بازرسی افزود: در این محور بر دو بخش صنفی و غیر صنفی بازرسی صورت می گیرد که در بخش صنفی در ماه های اخیر با مشارکت جدی مدیریت بازرسی و نظارت بر اصناف به شکل جدی دنبال می شود.
معاون بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص بخش غیر صنفی محور بازرسی تاکید کرد: همکاران بازرس این سازمان موضوع را دنبال می کنند و اولویت در این حوزه بازرسی از مراکز عمده توزیع کالا است.
وی تصریح کرد: بازرسی از انبارها و مراکز ذخیره سازی کالا به منظور جلوگیری از احتکار، نصب برچسب قیمت و صدور فاکتور مورد تاکید قرار گرفته است.
تمرکز بازرسی بر روی مراکز توزیع کالا و اقلام اساسی است
غفوری مقدم ادامه داد: تمرکز بازرسی بر روی مراکز عمده تجاری و مراکز توزیع کالا و اقلام اساسی بوده که در این زمینه گشت های مشترک با شعب تعزیرات حکومتی انجام می شود.
وی تاکید کرد: برخوردهای موثر و بازدارنده با واحدهای متخلف به ویژه کسانی که تکرار تخلف دارند انجام شده و به زودی با کمک تعزیرات حکومتی از مجازات های بازدارنده ای مانند نصب پرده و پلمپ واحدهای صنفی صورت می گیرد.
پلمپ واحدهای صنفی متخلف در خراسان رضوی
وی گفت: نصب پرده و پلمپ واحدهای صنفی متخلف جز سیاست ها و برنامه های جدی تعزیرات حکومتی کشور است و این امر طی روزهای اخیر در استان صورت خواهد گرفت.
غفوری مقدم تاکید کرد: افزایش ساعت فعالیت بازرسان، انجام مانورهای بازرسی در سطح شهر انجام می شود و به زودی با استقرار بازرسین در محل خاص میادین بار و بازار های توزیع کالا و نظارت های ویژه ای صورت می گیرد.
وی افزود: نظارت های ویژه ای نیز بر نانوایی ها و کارخانه جات آرد صورت خواهد گرفت.
وی در زمینه محور سوم طرح نظارتی فراگیری بازار گفت: در این زمینه تلفن 124 به صورت فعال پاسخگوی مردم است و تلاش ما در این راستا این است که شکایت مردم از طریق سامانه پیام کوتاه و ایمیل دریافت شود تا با کمک بازرسین اصناف رسیدگی می شود.
افزایش برخی کالاها به دلیل نوسانات نرخ ارز قابل پذیرش است
وی با اشاره به این مطلب که در هفته های اخیر شاهد برخی از اتفاقات در بازار بودیم که بخشی از آنها واقعیت موجود در حوزه تولید و توزیع است، گفت: افزایش در برخی از کالاها به دلیل نوسانات نرخ ارز، افزایش نهادهای تولید و افزایش قیمت جهانی کالاها و سایر مولفه ها قیمت تمام شده در حوزه تولید و بازار قابل پذیرش است.
غفوری مقدم ادامه داد: اما در این میان برخی از افراد سودجود در این فضا اقدام به گران فروشی و افزایش قیمت بدون مجوز کردند که این قابل قبول نیست و به عنوان تخلف با آن برخورد خواهد شد.
معاون بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه در طول اسفند سال گذشته و 15 فروردین ماه جاری طرح نظارتی ایام نوروز را انجام دادیم تصریح کرد: در طول اجرای این طرح 83 هزار بازرسی در بخش های مختلف صنفی و غیر صنفی انجام شد و در این راستا 7 هزار و 892 پرونده تخلف به ارزش ریالی 12 میلیارد و 500 میلیون ریال تنظیم شد.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر 2 هزار و 300 مورد پرونده های تخلف در قالب طرح نظارتی ایام نوروز تنظیم شده، گفت: در حوزه اقلام پروتئینی بالغ بر 260 پرونده، در بخش میوه و تره بار400 پرونده، حمل و نقل درون و برون شهری 146 پرونده، مراکز اقامتی و مناطق تفریحی بالغ بر 100 پرونده بوده و بالغ بر 6 هزار و 900 مورد تماس مردمی با 124 صورت گرفته است.
غفوری مقدم افزود: طرح نظارتی ایام نوروز در طول اسفند و فروردین بدون هیچ توقفی در بازرسی ها انجام شده است.
میزان تماس های مردمی بیش از 20 درصد افزایش داشته است
وی تاکید کرد: از ابتدای سال 91 تاکنون میزان تماس های مردمی در خصوص گزارش از یک واحد خاص بیش از 20 درصد افزایش داشته است.
وی یادآور شد: عمده تماس های مردمی در حوزه مواد غذایی، اقلام پروتئینی و بخشی از لوازم خانگی بوده است.
وی بیان کرد: بخشی از شکایت مردمی در حوزه خدمات دولتی بوده که در بیشتر موارد با اصلاح رویه و برگشت مبالغ اضافی به مردم این مشکل مرتفع شده است.
معاون بازرسی صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: در بخش شکایت مردمی در حوزه خدمات دولتی با همکاری دستگاه های دولتی اصلاح قیمت صورت گرفته و اضافه دریافتی از مردم به آنها برگشت داده شده است.
غفوری مقدم ادامه داد: از 2 هزار نفر به عنوان ناظر افتخاری مردمی دعوت به همکاری صورت گرفته است.
تشکیل 25 انجمن حمایت از مصرف کننده در شهرستان ها و مشهد
وی با اشاره به استفاده از مشارکت فعال انجمن های عمومی از حقوق مصرف کننده گفت: در حال حاضر 25 انجمن در شهرستان ها و مشهد تشکیل و فعال شده که این انجمن حمایت از مصرف کننده را انجام می دهد و در زمینه گزارش ها و شکایات مردم در سطح استان کمک می کند.
وی با اشاره به افزایش غیرقانونی مواد لبنی گفت: هیچ گونه مجوزی برای افزایش فرآورده های لبنی داده نشده و هر واحدی بدون اخذ مجوز اقدام به افزایش قیمت کند با او برخورد می شود.
وی ادامه داد: کارگروهی در تهران در حال بررسی آخرین وضعیت شیرخام هستند که در ارتباط با این موضوع تصمیم خواهند گرفت و در سطح کشور اجرایی خواهد شد.
آخرین نرخ شیرخام 630 تومان است
وی افزود: برای شیرخام آخرین نرخی که مبنای تصمیم گیری بوده 630 تومان است و طی روزهای اخیر بررسی هایی به منظور اصلاح قیمت شیرخام صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: چنانچه کم فروشی در وزن و درصد چربی شیر اتفاق بیفتد با آن برخورد می شود که تا کنون در این زمینه گزارشی داده نشده است.
وی تاکید کرد: انتظار از واحدهای لبنی استان این است که در تولید به شکل مناسب و در حد نیاز استان تولید کنند چرا که اگر در این بخش مشکلی به وجود آید باید بخش متولی در این زمینه اقدام کند.
معاون بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان این مطلب که در طول فروردین ماه به دلیل اینکه در بخش تولید افزایش قیمتی نداشتیم تخلفی اتفاق نیفتاده است، تصریح کرد: در فرآیند بازرسی و کنترل همه حلقه ها و بخش های تولید، مراکز صنفی و مراکز تولید کالا در بخش عمده فروشی ها اولویت بازرسی است.
غفوری مقدم با بیان اینکه در شرایط فعلی موضوع مدیریت و اصلاح قیمت ها دنبال می شود، گفت: موضوع مدیریت و اصلاح قیمت ها به معنای نگاه واقعی به بخش تولید و مصرف است و گران فروشی به مفهوم افزایش غیرمجاز و بیش از درصدهای واقعی اطلاق شده و در صورتی که هزینه های تمام شده افزایش یابد، باید قیمت افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به هدفمندی یارانه ها افزود: اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها مثبت بود و با مجموع تمیهدات دولت و دستگاه ها نتایج خوبی با کم ترین مشکل حاصل شد و در مرحله دوم این طرح نیز تمام تلاش دولت و دستگاه ها این است که زمینه مناسب فراهم شده و کم ترین مشکلی در این خصوص بودجود نیاید.
وی سپس با بیان اینکه تنظیم بازار در دو محور تامین و توزیع و نظارت و کنترل صورت می گیرد، گفت: در حوزه تامین و توزیع کالا جلسات متعددی با تشکل های بخش تولید و توزیع برگزار کرده و تدابیری منطقی در راستای تامین و توزیع کالا اتفاق افتاده است.
برخورد جدی با معضل احتکار صورت می گیرد
وی ادامه داد: اولویت اول ما تامین و تنظیم کالا است که در این راستا شرکت های پخش نیز همکاری می کنند
وی با اشاره به اینکه هدف ما تامین و تثبیت قیمت کالا با همکاری بخش تولید و توزیع است، یادآور شد: درخواست ما از اصناف و کسبه اجرای برنامه ها و تحقق موضوع تثبیت قیمت کالا است.
وی با تاکید بر اینکه احتکار جدی ترین تخلفاتی است که با آن برخورد شدید صورت می گیرد، گفت: سال گذشته در زمان هدفمندی یارانه ها احتکار صورت گرفت که این امر سبب توقیف و پلمپ انبار شد و در سال جدید احتکاری انجام نشد.
روغن نباتی بین 15 تا 20 درصد گران شده است
وی با اشاره به افزایش قیمت روغن نباتی نیز گفت: روغن نباتی به دلیل اینکه قیمت روغن خام افزایش پیدا کرده بود بین 15 تا 20 درصد گران شده است.
وی سپس تاکید کرد: نگاه دولت در حوزه تعرفه ها درآمدی نبوده بلکه نگاهی حمایتی بر بخش تولید و مصرف حاکم است و حمایت از بازار و مصرف کننده در آن هنگام است که کالایی کاهش و افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: اکنون در گروه هایی از مواد غذایی و برخی از اقلام مانند لوازم خانگی، مصالح ساختمانی بدون اخذ مجوز افزایش غیرمجاز صورت می گیرد.
غفوری مقدم با اشاره به تعداد بازرسی های صورت گرفته گفت: از اول سال تاکنون در استان بالغ بر 61 هزار مورد بازرسی و 5 هزار و 622 مورد پرونده تخلف به ارزش ریالی 14 میلیارد ریال و 600 میلیون تومان تنظیم شده است.
تشکیل هزار و 526 پرونده تخلف در سال جاری
وی افزود: در مشهد از اول سال 37 هزار و 700 مورد بازرسی و3 هزار و 963 مورد پرونده تخلف به ارزش ریالی 13 میلیارد ریال بوده است.
معاون بازرسی سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: عمده تخلفات عدم نصب برچسب قیمت، عدم صدور فاکتور، افزایش غیرمجاز گروه مواد غذایی و میوه بوده است.
غفوری مقدم بیان کرد: در استان از اول سال تا کنون بیش از 4 هزار و 800 مورد گزارش تخلف دریافت کردیم که هزار و 526 مورد پرونده تخلف تشکیل شده است.
وی افزود: از میان 4 هزار و 800 مورد گزارش تخلف3 هزار و 600 مورد مربوط به مشهد بوده که از این میزان هزار و 163 مورد پرونده تنظیم شده است.
وی ادامه داد: 2 هزار و 375 مورد گزارش در خصوص نانوایی ها بوده که در این راستا103 مورد پرونده تخلف تنظیم شده که عدم نصب نرخ نامه، کم فروشی و گران فروشی عمده تخلف نانوایی ها بوده است.
نظر شما