به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد شاعری عصر سه شنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند که در استانداری قزوین برگزار شد اظهارداشت: روزانه 50 هزار تن زباله خانگی در کشور تولید می شود که یک سوم آن توسط جامعه شهری تولید می شود و قابل برگشت نیست.
وی افزود: سرانه مصرف زباله کشور 700 گرم در روز است و باید با برنامه ریزی مدون نسبت به دفع و دفن بهداشتی زباله که منابع آبی، خاکی و هوای کشور را با خطر جدی آلودکی مواجه می کند به سلامت جامعه کمک کنیم.
شاعری یادآورشد: خوشبختانه تولیدات روستایی ارگانیک موجب شده است تا بیشتر این زباله ها قابل برگشت باشد اما برای زباله های شهری و بازیافت و تفکیک آن اقدام علمی و اصولی انجام شود تا ضمن بازیافت مجدد هیچ زباله ای دور ریخته نشود.
زباله پر درآمد و اشتغالزاست
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: زباله ها درآمد زا هستند و می توانند زمینه اشتغال دهها هزار نفر را نیز فراهم کنند که با مدیریت پسماند قادریم 200 هزار شغل جدید در این بخش ایجاد کنیم.
وی افزود: با اجرای طرح مدیریت پسماند، دفع بهداشتی زباله های ویژه تا پایان امسال، زباله های خانگی و صنعتی تا پایان سال 93 و زباله های کشاورزی تا پایان سال 94 از روش سنتی به مدرن تبدیل شده و آلودگی زیست محیطی این زباله های بطور کلی برطرف خواهد شد.
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور همچنین گفت: پسماندهای بیمارستانی نیز به صورت بهداشتی در بیمارستانها مدیریت شده و در مبداء بی خطر شده و به مراکز دفن زباله منتقل خواهد شد.
این مسئول بیان کرد: در حال حاضر مدیریت پسماندهای خانگی 80 درصد است و تمامی پسماندهای خانگی در سه سال آینده مدیریت شده و بی خطر می شود.
وی گفت: دفع بهداشتی زباله در کلان شهرهای کشور آغاز شده و شهرهای اهواز، ارومیه، تهران و شیراز و کرج در شش ماهه اول امسال در طرح مدیریت پسماند قرار می گیرند و این طرح امسال اجرایی می شود.
شاعری تصریح کرد: مدیریت پسماندهای ویژه مانند روغن های تصفیه دوم، لجن های اسیدی، لامپ های جیوه ای و سموم در شهرهای اراک و اصفهان در مرحله اجرایی است.
198 بیمارستان کشور زباله سوز بهداشتی دارد
این مسئول یادآورشد: در حال حاضر 198 بیمارستان دولتی به سیستم امحاء زباله و بی خطرسازی آن مجهز شده اند و تا پایان سال 92 تمامی بیمارستانهای کشور از این سیستم بهداشتی برخوردار خواهند شد.
وی با اشاره به منابع محدود آب و انرژی تصریح کرد: در شرایطی که با کمبود منابع آبی در کشور مواجهیم و نیازها روز به روز بیشتر می شود و امکان تامین نیازها از منابع آبی زیرزمینی محدود است باید از پسابها که منبع عظمیی برای تامین آب مورد نیاز بخش صنعت و کشاورزی است استفاده مجدد کرده و آن را به چرخه تولید بازگردانیم.
32 میلیارد مترمکعب پساب قابل بازیافت
قائم مقام سازمان محیط زیست کشور گفت: اولویت امسال سازمان محیط زیست مدیریت پسماند است تا بتوانیم از آب و زباله و هر چیز مصرفی استفاده مجدد کنیم و دور ریز نداشته باشیم.
وی افزود: میزان آب مصرفی کشور 130 میلیارد مترمکعب است که 32 میلیارد مترمکعب آن پساب است که در صورت تصفیه و بازگرداندن آن به چرخه می توان بخش زیادی از نیاز کشاورزی و صنعتی را برآورده کرد.
شاعری گفت: امروزه در دنیا انرژی را نیز بازیافت می کنند که کشور ما نیز این مرحله را آغاز کرده و گازکربنیک بازگردانی خواهد شد و تصمیم داریم از حرارت موتورخانه های منازل و ادارات، آب سیستم کارخانه ها در روشی مدرن به هیا تک تبدیل شده و در نظام نوین صنعتی از آن استفاده بهینه کنیم.
شاعری اظهارداشت: نحیط زیست و توسعه پایدار مکمل یکدیگرند و باید در کنار همدگیر به عمران و آبادانی کشور کمک کنند و بی توجهی به هر یک آسیب های جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد کرد.
این مسئول گفت: اجرای طرح جامع پسماند کشور ابلاغ شده و با مشخص شدن وظایف مردم، مسئولان و شهرداری ها ساماندهی امور با روش علمی انجام خواهد شد.
شاعری خبر داد:
ساماندهی مدیریت پسماندهای ویژه تا پایان سال/تجهیز 198 بیمارستان به زبالهسوز
قزوین- خبرگزاری مهر: قائم مقام سازمان محیط زیست کشور گفت: با برنامه ریزی انجام شده و اجرای مدیریت پسماند تا پایان امسال تمامی زباله های ویژه و تا پایان سال آینده زباله های خانگی به صورت بهداشتی و مکانیزه جمع آوری و دفع خواهد شد.
کد خبر 1585616
نظر شما