۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۲۰:۰۸

به همت رایزنی فرهنگی؛

نخستین گروه فارسی آموزان مالزیایی فارغ التحصیل شدند

نخستین گروه فارسی آموزان مالزیایی فارغ التحصیل شدند

کوالالامپور– دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق آسیا: مراسم فارغ التحصیلی نخستین گروه فارسی آموزان مالزیایی در سطح مقدماتی شامگاه دوشنبه درمحل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران درکوالالامپور پایتخت مالزی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر از مالزی ، در این مراسم که رئیس دانشگاه جامعه المصطفی و رئیس موسسه مفتاح نیز حضور داشتند "علی اکبر ضیایی" رایزن فرهنگی کشورمان هدف از برگزاری این مراسم را استفاده از تجربیات دست اندکاران آموزش زبان فارسی و همچنین تشویق زبان آموزان برایادامه دوره  تکمیلی عنوان کرد .

سپس استاد امیرحسین ذکرگو، پژوهشگر بنیاد تمدن و اندیشه اسلامی مالزی درسخنانی گفت: اگر استعمار انگلستان در هند اتفاق نمی افتاد گسترش زبان فارسی به کشورهای جنوب شرق آسیا نیز می رسید و به زبان فرهنگ، علم و هنر این منطقه نیز تبدیل می شد.

وی افزود: با این حال هنوزهم ردپای زبان فارسی در زبان مالایی قابل مشاهده است و واژه های فارسی مانند "دامن سرا" که نام منطقه ای درمالزی است در زبان مالایی فراوان است .

ذکرگو اظهار امیدواری کرد ارتباطی که بین ایران و مالزی و همچنین سایر کشورها وجود دارد بیشتر جنبه فرهنگی داشته باشد تا بتواند باعث اتحاد بیشتر مردم و همچنین افزایش شناخت آنها نسبت به یکدیگر شود.

استاد مالزیایی آموزش زبان فارسی این گروه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری گفت : اگر می خواهیم ایران را به دنیا معرفی کنیم این امر باید از طریق زبان فارسی صورت گیرد.

محمد ربیع یعقوب گفت: زبان و ادبیات فارسی با توجه به قوتی که ازنظر فرهنگ و ادبیات دارداگر درست معرفی شود می تواند مورد استقبال جامعه مالایی زبان واقع شود.

در نخستین دوره آموزش مقدماتی زبان فارسی 20 تن حضور داشتند که در 25 جلسه به مدت 100 ساعت توانستند این دوره را به پایان برساند و 13 تن از انها موفق شدند امتحانات را با موفقیت سپری کرده و مدرک تکمیل این دوره را از رایزنی فرهنگی کشورمان  دریافت کنند.

زبان آموزان مالایی در پایان این مراسم نمایشی با موضوع گروهی از گردشگران ایرانی که به مالزی سفر کرده بودند به زبان فارسی اجرا کردند که مورد استقبال حضار قرار گرفت.

پیشتر کرسی زبان و ادبیات فارسی دردانشگاه پوترا مالزی دایر بود و اساتید اعزامی از ایران درحفظ این کرسی و اموزش زبان فارسی نقش بسزایی داشتند اما بیش از4 سال است که وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری کشورمان استادی را برای حفظ این کرسی و ادامه گسترش زبان فارسی اعزام نکرده است .
 دوره های کوتاه مدت آموزش زبان فارسی 4 سال پیش با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و موسسه تحقیقاتی امین آغاز شد .
 

کد خبر 1585653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha