به گزارش خبرنگار مهر، جلسه 48 شورای تحول ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل و با حضور اعضا برگزار شد.
اولین کشوری هستیم که در مسیر تولید علوم انسانی بومی و اسلامی وارد شدهایم
دکتر حداد عادل دراین جلسه با اشاره به این نکته که ما اولین کشوری هستیم که در مسیر تولید علوم انسانی بومی و اسلامی وارد شده ایم و این کار ما را مشکل کرده است، گفت: ما در این مسیر محتاج روش شناسی هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما در جریان ارتقا و تحول علوم انسانی، با نگاه مثبت به کارهای انجام شده و استفاده از دستاودها و تجربیات استفاده میکنیم.
اهمیت استفاده از توان نخبگان در راستای تولید علوم انسانی
حداد عادل خاطرنشان کرد: باید با استفاده از توان نخبگان در کشور و گزینش دانشجویان با توجه به معیارهای نخبگی در راستای تولید علوم انسانی اسلامی گام های بلندی برداشته شود.
تحول در علوم انسانی نیازمند برنامه است
حجتالاسلام محمد محمدیان در این جلسه گفت: برای تحول در علوم انسانی برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت را نیاز داریم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در تشریح این سه مرحله گفت: مرحله کوتاه مدت شامل پیرایش منابع از مطالب خلاف اسلام، مرحله دوم تدوین سرفصل ها و مرحله سوم هم تولید علوم انسانی با رویکرد اسلامی است.
ضرورت برنامهریزی برای حرکت هماهنگ پژوهشگاههای علوم انسانی وزارت علوم
مهندس مرتضی نبوی نیز در این جلسه گفت: موضوع ساماندهی پژوهشگاههای فعال در حوزه علوم انسانی که تحت پوشش وزارت علوم قرار دارند و برنامهریزی برای حرکت هماهنگ این پژوهشگاه ها در یک راستا الزامی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشریح روند تولید علوم انسانی گفت: هستی شناسی، معرفت شناسی، روش شناسی و ارزش شناسی مراحل تولید یک علم هستند و باید این روند در تولید علوم انسانی اسلامی با دقت مورد توجه قرار گیرد.
تاکید بر تعمیق خودآگاهی نسبت به ذخایر دانشمندان مسلمان
حجتالاسلام حمید پارسانیا هم در ادامه این جلسه گفت: در موضوع ارتقاء و تحول علوم انسانی مباحث ژورنالیستی از مباحث تئوریک و پایه جلوتر هستند و این موجب شده تا حرکت علمی کند شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تعمیق خودآگاهی نسبت به مواریث و ذخایری که دانشمندان مسلمان با استفاده از علوم انسانی در تمدن اسلامی تولید کرده اند، از استحاله فکری دانشجویان علوم انسانی که متاسفانه شاهد آن بوده ایم جلوگیری می کند.
در این جلسه بر اهمیت تولید متون علوم انسانی با رویکرد اسلامی نیز تاکید شد.
نظر شما