به گزارش خبرگزاري "مهر" رئيس جمهور در اين ديدار با اشاره به تاثير مذاكرات مسئولان عالي رتبه سوري و ايراني در گشايش روابط خوب دو كشور گفت : روابط دو كشور قديمي، همه جانبه و مستحكم است و خوشبختانه روابط سياسي خوب فيمابين با رشد همكاري هاي اقتصادي پشتوانه محكمي نيز يافته است.
خاتمي با تاكيد بر ضرورت دستيابي به توسعه و پيشرفت گفت : ما بايد قدرتمند شويم و قدرت امروز در علم و اقتصاد و فناوري پيشرفته است و ما بايد تمامي مساعي خود را براي پيشرفت در همه عرصه ها به كار بنديم.
رئيس جمهور اهتمام روساي كميسيون مشترك و سفراي دو كشور را در فعالتر شدن روابط دو جانبه خاطرنشان كرد و گفت : تهران و دمشق داراي مواضع منطقه اي و بين المللي روشن و نزديك به يكديگر هستند.
خاتمي گفت : ايران از صلح در منطقه حمايت، و بحرانهاي موجود در منطقه را موجب صرف انرژي ها مي داند و از صلح بر مبناي عدالت و انسانيت دفاع مي كند.
رئيس جمهور اظهار داشت : نمي توان دم از صلح زد و با اشغال سرزمينهاي ديگران، صاحبان اصلي سرزمين را از موطنشان اخراج كرد و به آنها حق بازگشت نداد.
خاتمي تصريح كرد: ما از مقاومت در لبنان حمايت مي كنيم براي آن كه آنها با اشغال ضد هستند و با اشغالگران مبارزه مي كنند.
رئيس جمهور با بيان اين كه اشغالگر ديگران هستند، اظهار داشت : اميدواريم با احقاق حق ملت فلسطين و آزاد شدن سرزمينهاي اشغال شده، شاهد صلح پايدار در منطقه باشيم.
خاتمي با اشاره به ترور رفيق حريري نخست وزير پيشين لبنان گفت : تروريسم دشمن همه است و هيچ مرزي ندارد و از اين واقعه تنها كساني كه آرامش، صلح و پيشرفت منطقه را نمي خواهند بهره مي برند.
رئيسجمهور با بيان اين كه بايد در برابر توطئه ها هوشيار بود، گفت : وحدت و همبستگي در لبنان ضرورت است.
خاتمي تصريح كرد: ايران و سوريه اين جنايت را محكوم كردند و اميدواريم عاملان آن پيدا شده و به سزاي اعمالشان برسند.
رئيس جمهور كشورمان ضمن محكوم كردن برخورد دوگانه با تروريسم گفت : بدترين شكل تروريسم، نوع دولتي آن است كه رژيم صهيونيستي آن را انجام مي دهد و متاسفانه كساني كه براي آزادي سرزمينشان مبارزه مي كنند متهم به تروريسم مي شوند.
خاتمي همچنين با اشاره به برگزاري انتخابات در عراق گفت : اميدواريم شاهد حضور حكومتي مردمسالار و مستحكم در عراق باشيم كه نماينده همه اقوام، طوايف و گروه ها باشد و اشغال اين كشور هر چه سريعتر پايان يابد.
خاتمي همچنين گفت : ما به سوريه كه در خط مقدم مبارزه با رژيم صهيونيستي است احترام مي گذاريم و تلاش قانوني و مشروع اين كشور براي بازپسگيري سرزمين اشغال شده را مي ستاييم.
رئيس جمهور با اشاره به حضور هيات بلندپايه سوري در تهران اظهار اميدواري كرد: اين سفر در ادامه سفرهاي پيشين مقامات دو كشور منشا خير و بركت براي دو كشور و ملت باشد.
ناجي عطري نخست وزير سوريه در اين ديدار كه محمدرضا عارف معاون اول رئيس جمهور نيز در آن حضور داشت با ابلاغ سلام و درود بشار اسد رئيس جمهور كشورش به خاتمي از فضاي مطلوب حاكم بر اجلاس كميسيون مشترك دو كشور ابراز خرسندي كرد و گفت : اميدواريم با بهره گيري از همه ظرفيت هاي موجود، سطح مناسبات اقتصادي دمشق - تهران به سطح روابط سياسي دو كشور برسد.
وي برنامه ها و طرح هاي مشترك جمهوري اسلامي ايران و سوريه را به منظور توسعه در بخشهاي برق، انرژي، مسكن و صنايع اشاره و تاكيد كرد: ما خواستار تسريع در ايجاد منطقه آزاد تجاري ميان دو كشور و فعال كردن بيش از پيش تجار و بخش خصوصي دو كشور هستيم.
وي به افتتاح مركز فرهنگي سوريه در تهران اشاره كرد و اظهار داشت : اين مركز مي تواند پايه اي براي ارتقا همكاري هاي فرهنگي ميان دو كشور باشد.
نخست وزير سوريه جمع سرمايه گذاري هاي مشترك ايران و سوريه را يادآور شد و گفت : ما از حضور بخش هاي مختلف ايران در توسعه اقتصادي كشورمان استقبال مي كنيم و در اين خصوص ميان وزراي دو كشور مذاكراتي صورت گرفته است.
عطري تاكيد كرد: تلاش براي تسريع در اجرايي شدن قراردادها و رفع موانع بايد در سرلوحه مسئولان دو كشور باشد تا روابط پويا و خلاق دو كشور نمونه اي براي همكاري ساير كشورها باشد.
نخست وزير سوريه در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اوضاع بينالمللي و مطالب رسانه هاي مختلف پيرامون سفرش به تهران و نتايج مذاكرات، گفت : بدون ترديد همكاري مستمر و مستحكم سوريه و ايران منافع دو كشور را تامين مي كند و ما را در مقابله با چالش ها در سطوح مختلف ياري مي رساند.
نظر شما