به گزارش خبرنگار مهر، خصوصی شدن آموزش عالی و بالا رفتن شهریه در دانشگاهها می تواند تبعاتی برای حوزههای مطالعاتی علوم انسانی و حوزههایی که بازار محور نیستند داشته باشد.
همین موضوع، نظر اوباما رئیس جمهور آمریکا را در روزهای اخیر معطوف خود کرده است. همچنین در مقاله ای که نوآم چامسکی اخیراً به نگارش در آورده درباره خصوصی شدن آموزش عالی هشدار داده است.
پروفسور سوزان هاگ استاد فلسفه و حقوق دانشگاه میامی آمریکا در مورد این موضوع که خصوصی شدن آموزش عالی میتواند تأثیری بر حوزههای علوم انسانی و علوم اجتماعی داشته باشد به خبرنگار مهر گفت: در ایالات متحده آمریکا حداقل سه نوع دانشگاه قابل شناسایی هستند. البته ممکن است در بقیه جاها این گونه نباشد.
وی در ادامه یادآور شد: یک نوع دانشگاه در این کشور مشتمل بر دانشگاههای عمومی و همگانی می شود که تحصیل در آنها رایگان است.
هاگ افزود: نوع دیگری از دانشگاهها در این کشور وجود دارند که خصوصی هستند ولی انتفاعی نیستند. به عبارت دیگر این دانشگاهها وابسته به نهادها و سازمانهای خاصی هستند.
این منطق دان و حقوقدان در ادامه افزود: از جمله این دانشگاهها می توان به دانشگاههای دینی اشاره کرد. چنین دانشگاههایی از سوی سازمانهای دینی مورد حمایت قرار می گیرند.
دانش آموخته دانشگاه آکسفورد و کمبریج تصریح کرد: نوع سوم دانشگاهها در ایالات متحده، دانشگاههای خصوصی انتفاعی هستند. این دانشگاهها وابستگی به سازمان و نهاد خاصی ندارند.
وی در ادامه تأکید کرد: در مورد دانشگاههای خصوصی انتفاعی می توان گفت رشتههای این دانشگاهها به گونهای است که نیازهای بازار مورد نظر و توجه آنهاست.
هاگ تصریح کرد: باید توجه داشت که دانشگاههای خصوصی انتفاعی از دو نوع دانشگاه دیگر موفقیت کمتری را نصیب خود ساختهاند.
مؤلف "فلسفه منطق" در ادامه یادآور شد: باید توجه داشت که در دانشگاههای خصوصی انتفاعی اقبال و توجه دانشجویان به رشتههای علوم انسانی اندک است. اما اینکه این موضوع دلیل این باشد که علوم انسانی مورد چالش قرار گرفته است نیست.
منطق دان برجسته معاصر در پایان تأکید کرد: به عبارت دیگر اگر علوم انسانی در برخی کشورها با چالش مواجه شده به دلیل خصوصی کردن دانشگاهها نیست.
نظر شما