عباس علی آبادی در گفتگو با مهر درباره توافقهای جدید برقی انجام شده بین ایران و عراق برای طراحی، ساخت و راه اندازی واحدهای جدید نیروگاهی در این کشور همسایه، گفت: در حال حاضر بخشی از بازار ساخت و توسعه صنایع برق عراق و به ویژه نوسازی زیرساخت های آسیب دیده این کشور به پیمانکاران و سازندگان ایرانی واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر دولت عراق با کمبود شید برق روبرو است، تصریح کرد: بر این اساس روش تبدیل گاز طبیعی به برق و سپس صادرات انرژی الکتریکی به این کشور می تواند یکی از سیاستهای جدید برقی کشور باشد.
این مقام مسئول با اشاره به امضای نخستین قرارداد تبدیل گاز طبیعی به برق " gass to wire" در قالب طرح توسعه میدان گازی فروز بی، اظهار داشت: با اجرای طرحهای مشابه امکان حضور پایدارتر در بازار جهانی و منطقهای برق برای ایران فراهم می شود.
وی همچنین از توافق با مسئولان وزارت برق عراق برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی نیروگاه های سیکل ترکیبی خبر داد و افزود: هم اکنون مطالعات اولیه سه بلوک نیروگاه بخار برای تبدیل به سیکل ترکیبی در عراق انجام شده است.
علی آبادی با بیان اینکه علاوه بر ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی، توافقهایی به منظور بازسازی، تعمیر و نگهداری نیروگاه و تامین تجهیزات نیروگاهی عراق را در دستور کار داریم، تاکید کرد: در شرایط فعلی سازندگان و پیمانکاران ایرانی در صنایع برق عراق با شرکتهای خارجی متعددی رقابت دارند.
مدیر عامل مپنا با اشاره به رقابت با شرکتهای چینی و آمریکایی برای ساخت و راه اندازی توربین در صنایع برق عراق، خاطر نشان کرد: علاوه بر این دو کشور برخی از سازندگان آلمانی هم پروژههایی را در صنعت برق عراق در دست اجرا دارند.
نظر شما