۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۰۰

مهر گزارش می دهد/

نا امنی در بیمارستان میناب/ امنیت کادر پزشکی تامین شود

نا امنی در بیمارستان میناب/ امنیت کادر پزشکی تامین شود

میناب - خبرگزاری مهر: در پی وقوع چندین فقره درگیری و ضرب و شتم پرسنل بیمارستان حضرت ابولفضل (ع) میناب توسط همراهان بیمار، لزوم توجه بیشتر به مقوله امنیت جانی پزشکان و پرستاران این مرکز درمانی باید مورد دقت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پزشکی و پرستاری از مشاغلی به حساب می آید که نیاز ویژه ای به دقت و آرامش فکری و روانی دارد که این شرایط برای بخش اورژانس بیمارستان که به عنوان چشم هر بیمارستانی مطرح است چندین برابر خواهد شد.

بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) میناب به عنوان تنها مرکز درمانی مجهز در شرق هرمزگان در شرایط معمول روزانه بالغ بر 300 نفر بیمار پذیرش دارد که این آمار در ایام تعطیل و به خصوص اعیاد به بیش از 650نفر در روز رسیده که بیشتر این آمار به  مصدومان ترافیکی و ضرب و جرح تعلق دارد. این در حالی است که بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) یک بیمارستان 96 تخته است.

حمله ارازل و اوباش به اتاق عمل اورژانس

شب گذشته جوانی به نام س. م. ح با خونریزی زیاد ناشی از ضربات متعدد چاقو به ناحیه دست به بخش اورژانس مراجعه کرده و پس از پذیرش هنگام شستشو و پانسمان در اتاق عمل اورژانس به سمت پزشک و پرسنل بخش حمله کرده و تمام تجهیزات اتاق عمل را تخریب کرد.

وی پس از حضور گشت انتظامی در بیمارستان، با کمک همراهانش از پنجره اورژانس فرار کرد.

در این درگیری علاوه بر وارد شدن خسارات شدید به تجهیزات اتاق عمل، پزشک و پرسنل این بخش نیز مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

وقوع دو حادثه مشابه در همان شب

درست با فاصله یک ساعت پس از این درگیری، جوان دیگری که با حالتی غیر عادی به اورژانس مراجعه کرده بود، با ایجاد سرو صدای بلند و حمله به سوپر وایزر بیمارستان، اورژانس را بار دیگر به هم ریخت که با مداخله تنها نیروی انتظامی مستقر در بیمارستان و نگهبانی قائله خاتمه یافت.

در گوشه دیگری از اورژانس جوانی با پرستار بخش درگیری لفظی پیدا کرد که منجر به حمله و توهین این جوان به پرستار شد و تمام این حوادث در شرایطی رخ می داد که در این بخش چندین بیمار با مشکلات و امراض متفاوت نیاز به استراحت و رسیدگی داشتند و تمام نیروهای این بخش به دنبال آرام کردن فضا و در برخی اوقات فرار از حمله های ناگهانی این دوجوان بودند.

معضلی که هر سال تکرار می شود

سوپروایزر بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع)در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: مسئله توهین و حمله به پرسنل این مرکز درمانی مربوط به امشب و دیشب نیست، سالهاست که همکاران ما در رعب و وحشت خدمات ارائه می دهند.

وی ادامه داد: سه سال پیش یک همراه بیمار به بهانه عدم توجه پرسنل به وضعیت بیمارش از خجالت ما در آمد و من را به باد کتک گرفت.

چند مدت پیش هم چند جوان پس از شکستن شیشه در ورودی قسمت اداری بیمارستان سوپروایزر بیمارستان را تهدید و به او توهین کردند.

وی افزود: پس از نصب دوربینهای مدار بسته در راهرو ها و برخی بخشهای بیمارستان کمی امنیت در بین پرسنل ایجاد شده اما در ایام تعطیل و آخر هفته ها با توجه به مراجعات افراد مشابه و معلوم الحال همچنان خطرات گریبانگیر ما و همکاران ما است.

اولویت اول ما حفاظت و امنیت پرسنل بیمارستان است

علیرضا آریا پور رئیس بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) میناب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پرسنل این مرکز درمانی با تمام سختیها و مشکلات با عشق در حال انجام وظیفه به مردم هستند و اولوت کاری ما حفظ امنیت جانی و روانی این عزیزان است.

وی ادامه داد: شرایط خاص بیمارستان میناب با توجه به حجم بالای مراجعات مستلزم رفع نواقص و توجه ویژه به این مرکز است.

وی با اشاره به کوتاه بودن دیوار بیمارستان، تعدد ورودیهای بخش اورژانس، کمبود نیروهای آموزش دیده برای ایجاد امنیت وحفاظت از پرسنل اظهار داشت: باید استانداردهای امنیتی را در بخش اورژانس رعایت کنیم تا پزشکان و کادر درمانی در فضایی آرام و بدور از تهدید به انجام وظیفه بپردازند.

وی با بیان اینکه نظام بهره وری ساعت کار پرستاران از سال گذشته در بیمارستانها در حال انجام است، افزود: اجرایی شدن این قانون در بیمارستان میناب مستلزم تزریق نیرو است.

رئیس بیمارستان حضرت ابوالفضل (ع) میناب بیان داشت: بیمارستان میناب مساحت زیادی دارد و از همه طرف قابل نفوذ است و همین امر باعث فرار س.م.ح ضارب پرسنل بخش اورژانس از بیمارستان شده است.

نیروی انتظامی هم در بیمارستان میناب امنیت ندارد

یک کارشناس انتظامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق قراردادهای موجود برای هرشیفت هشت ساعته یک نفر نیرو از بین نیروهای انتظامی که در شیفت استراحت کاری به سر می برند برای ایجاد امنیت در بیمارستان میناب به کار گیری شده است.

وی افزود: این نیرو هم وظیفه ثبت حوادث ترافیکی و درگیریها را دارد و هم حفاظت یک بیمارستان بزرگ با چندین بخش و چندین واحد مسکونی و پانسیون پرستاران و ...واین در حالی است که وی در درگیریها اجازه استفاده از گاز، حتی حمل اسلحه، دستبند و باطوم را هم ندارد.

لزوم توجه به نیازهای جوانان وایجاد زیرساختهای مناسب فرهنگی

شهرستان میناب به واسطه گستردگی و تعدد روستاها و همچنین وجود معضلات اجتمایی موجود بر سر راه جوانان همواره با این دسته مشکلات در آمیخته است و تا مادامی که با رفع مشکلاتی از قبیل بیکاری، فقر فرهنگی و فرهنگهای مضر وارداتی و اعتیاد به صورت جدی مقابله نشود و راه های ورود مواد مخدر، مشروبات الکلی مسدود نشود، برقراری امنیت در میناب با توجه به جمعیت بالای جوانان این شهرستان، بعید خواهد بود.

بیشترین آمار حوادث ترافیکی و درگیریها مربوط به نسل جوان است، نسل جوانی که به دنبال ماجرا جویی و هیجان راه خود را گم کرده و برای پاسخ به این نیاز به ایجاد ناهنجاری در جامعه می پردازد.

جوانانی که باید نیازهای اولیه خودرا در داشتن شغل ، مسکن و تفریح سالم جستجو کنند به دلیل فقدان زیرساختهای لازم برای محقق شدن این نیاز ها  با ورود به مشاغل کاذبی مانند قاچاق سوخت ، انسان ، مواد مخدر و مشروبات الکلی از بیراهه سر در آورده اند.

هرچند در سنوات اخیر برای برقراری امنیت در بیمارستان ویا دیگر بخشها اقدامات مقطعی صورت گرفته، اما ریشه کنی معضلات موجود مستلزم توجه ویژه مسوولان به نیاز واقعی این قشر فعال و توانمند است.

------------------------------------

اسماعیل رحیمی

کد خبر 1587669

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha