۳۰ بهمن ۱۳۸۳، ۱۲:۵۵

دكتر فاضل لاريجاني در نمايشگاه هنر عرفاني :

زبان، دين و فرهنگ استوارترين رشته يگانگي و بقاي قومي ايرانيان است

دكتر فاضل لاريجاني، رايزن فرهنگي ايران در اتاوا ضمن حضور در نمايشگاه هنر عرفاني در تاريخ بيست و هشتم بهمن ماه در تورنتو به ايراد سخن پرداخت. وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به اين كه زبان، دين و فرهنگ مردم پارسي زبان، استوارترين رشته يگانگي و بقاي قومي ايرانيان پراكنده در جهان است بر لزوم حفظ اين سرمايه هاي گرانقدر تاكيد كرد .

به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رايزني فرهنگي ايران در كانادا، دكتر لاريجاني گفت : سخن گفتن با عزيزان در چنين محفلي فرهنگي هنري حقيقتا شور و حالي ديگر دارد؛ چرا كه بستر و محمل آن همانا پشتوانه و موجوديت گرانسنگ ايران زمين است كه در گذار از فراز و نشيب تاريخ، جوشش، اصالت و خلاقيت خود را همچنان حفظ كرده است؛ كشوري كه در برگهاي نخستين دفتر ايام و در سپيده دمان تاريخ آوازه اي گران داشته و از دير باز تاكنون درخشش نام آن را در روند تعاملات پنهان جهاني در برگ برگ تاريخ سراغ گرفته ايم و اسناد و گزارشهاي معتبر تاريخي در روايت زندگاني و سرگذشت ملل و نحل، اغلب به حضور پر نشاط ايران و سهم ارزنده آن در روند تكوين و تعامل فرهنگ ها و تمدنهاي بشري تاكيدي عمده دارد و از ميراث ان با عظمت و شكوه ياد مي كند.

وي افزود : آري، اين سرزمين اهورايي  از يك سو انوار علم و حكمت و فلسفه و فرهنگ و هنر را به كاروانهاي جاده ابريشم مي سپارد تا به ارمغان به اقطار جهان برسد. و از سوي ديگر، با عبور از گذر راهها و هزار توهاي پر ماجرا خود را با قامتي افراشته تا به اكنون رسانده و همچنان ستايشگر آزادگي، نيك انديشي، پاكدامني، عدالت خواهي، ظلم ستيزي و بر باور حقيقت جويي و خداپرستي، به دنبال گسترش روابط مبتني بر احترام و دوستي متقابل با ديگر ملل در جاي جاي گيتي است، و به خواست خداوند يكتا، تا دور آسمان بر پاست، نور ايزدي راهنمايش خواهد بود.

دكتر لاريجاني ادامه داد : سير تاريخي هويت ايراني نشان مي دهد كه در دورانهاي توليد تمدن و فرهنگ در تاريخ ايران، ايرانيان به وجهي ابتكار آميز مناسبات خود با خود، با ديگر همنوعان، با زمان و با مكان خويش را باز آفريني، باز تعريف و بازسازي كرده اند. اگر بخواهيم در جهان امروز و در روند تمدن سازي نقش ايفا كنيم، نخست بايد نسبت به ميراث غني خود آگاهي يافته و به اين پرسش كه مشخصه "ايراني بودن" چيست، پاسخ دهيم. پاسخي كه هم رابطه با گذشته را حفظ كند و هم حركت به سوي آينده را استوار.

وي افزود : زبان و دين و فرهنگ كم نظير ما مردم پارسي زبان، در حقيقت استوارترين رشته يگانگي و بقاي قومي ايرانيان پراكنده در جهان است و بنابراين پاسداشت آن در حكم رسالتي مقدس، جاي تاكيد بسيار دارد، و به موازات آن شناساندن اين ميراث ارزشمند و انتقال آن به نسل جوان، بويژه نسلهاي دوم و سوم ايرانيان عزيز خارج از كشور در حكم ضرورتي بلا انكار است؛ چرا كه در سايه حفظ فرهنگ ملي و ارزشگذاري بر آداب و سنن، باورها، اسطوره ها و آئين هاي آن است كه در جهان امروز، در عين همزيستي و تعامل با ديگر ملتها و فرهنگها، خواهيم توانست هويت قومي و نژادي خود را به عنوان ملتي اصيل در جهان امروز حفظ كنيم.

رايزن فرهنگي ايران در كانادا در بخش ديگري از سخنان با اشاره به اين نكته كه در ميان جلوه هاي فرهنگ ايران زمين، هنر اصيل اين مرز و بوم حديثي دگر دارد، گفت :  هنر تجلي جمال الهي در آينه دل انسان است و جلوه اي است از شاهد يكتاي هستي و از چشمه جوشان منبع لايزال معرفت الهي برگرفته شده است . در طول تاريخ پر آوازه هنر ايران، هنرمندان از اين چشمه جوشان سيراب شده و گوهر آفرينشهاي خود را از آسمان تجرد به عالم صورت در آورده و چونان آواز فرشتگان پيام ملكوتي خود را از پرده رباب بر گوش جانها نشانده اند.

وي افزود :  نمونه هايي بسيار از آثار هنر ايراني در معروف ترين و معتبر ترين موزه ها و مجموعه هاي دولتي و خصوصي در نفاط مختلف جهان شاهدي بر اين مدعاست. و از آنجا كه هنر پديده اي است كه مرز نمي شناسد و در ايجاد ارتباط با مخاطب نياز به ترجمان ندارد، از اين رو همواره يكي از موثرترين بسترها براي گسترش تفاهمات فرهنگ و تعاملات تمدني محسوب مي شده است.

دكتر لاريجاني با اشاره به آثار خوشنويسي شكسته نستعليق استاد كابلي كه در چرخشهاي بديع خط شكسته دلهاي مشتاقان را بي تاب و مفاهيم والايي از گلستان سرسبز حكمت و ادب پارسي را جاودانه كرده است، آثار استاد خسرو افشار كه يكي از اصيل ترين فنون هنر صفحه آرايي ايراني را كه ابر و باد نام دارد، با بديع ترين طرح ها و نقش ها به ياري هنر نگارگري و كليگرافي كشانده و در احيا و اعتلاي اين هنر در عصر حاضر نقشي در خور دارد، آثار استاد عليجانپور كه در فضاهاي خيال انگيز عرصه مينياتور و نيز ديگر تكنيكهاي نقاشي است و از اين هنرمند محبوب و ساكن شهر تورنتو چهره اي خلاق و پركار ارائه مي دهد، آثار مژده شيرازي كه حكايت  از هنر نگارگري دارد و به تجربه در ديگر آفاق و اقاليم هنر نقاشي اهتمام نموده است، آثار هنرمند جوان و توانا جناب آقاي شوقي  كه به عنوان يكي از برترين چهره هاي جوان هنرهاي تجسمي در موازنه ميان بدعت و سنت، در دنياي پر رمز و راز هنر خوشنويسي، با تكنيك هاي بديع و با بهره گيري از آيات قرآني و مضامين ادبي و عرفاني، آثار ارزنده اي را خلق كرده است  از حضور اين هنرمندان در نمايشگاه تشكر و قدرداني كرد .

وي در پايان سخنان خود گفت : همانگونه كه ملاحظه مي فرماييد، در بخشي از نمايشگاه مجموعه اي مشتمل بر اسناد و نقشه هاي تاريخي خليج فارس به نمايش در آمده است. اين كار در پي اعتراضات گسترده هموطنان در ايران و ديگر نقاط جهان به تحريف نام تاريخي و اصيل خليج فارس توسط بعضي از موسسات و به درخواست هموطنان مقيم كانادا انجام گرفت و اين بخش از نمايشگاه انشاالله  در شهرهاي مختلف ادامه خواهد يافت.

کد خبر 158767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha