۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۵:۱۵

صالح آبادی اعلام کرد:

تامین مالی 10 هزار و 500 میلیارد تومانی بازار سرمایه در سال 90

تامین مالی 10 هزار و 500 میلیارد تومانی بازار سرمایه در سال 90

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تامین مالی 10 هزار و 500 میلیارد تومانی بازار سرمایه در سال 90 خبرداد و گفت: اطلاعات ارسالی به کدال دقیق‌تر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالح آبادی امروز در نشستی خبری گفت: تعداد دفعات معاملات بورس تهران سال گذشته با رشدی 40 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم چهار میلیون و 378 هزار دفعه رسید. 
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار حجم تامین مالی بازار سرمایه در سال 90 را 10 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این حجم تامین مالی از طریق افزایش سرمایه، انتشار اوراق مشارکت و اجاره در بازار سرمایه انجام شده است.

سخنگوی سازمان بورس تصریح کرد: 201 شرکت جدید در سال 90 در راستای اجرای ماده 99 قانون پنجم توسعه نزد این سازمان به ثبت رسیدند. برخی شرکتها، شرایط پذیرش در بورس را ندارند، بازار پایه فرابورس سال گذشته راه اندازی شد تا معاملات این گونه شرکت ها در این بازار انجام شود.

وی ارزش بازار بورس تهران در پایان سال گذشته را 128 هزار و 250 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت : این شاخص رشدی 15.4 درصدی را نسبت به ابتدای سال 90 تجربه کرد.

صالح آبادی به رشد چهار درصدی ارزش معاملات بورس تهران در سال 90 اشاره کرد و افزود : ارزش معاملات این بورس، سال گذشته به 22 هزار و 543 میلیارد تومان رسید که کاهش معاملات عمده و سهام عدالت، مهم ترین دلایل رشد کم این شاخص بود.
 
رئیس سازمان بورس گفت: تعداد دفعات معاملات بورس تهران سال گذشته با رشدی 40 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به رقم چهار میلیون و 378 هزار دفعه رسید.
 
وی تعداد دفعات معاملات شرکت فرابورس در سال 90 را یک میلیون و 495 هزار دفعه اعلام کرد و افزود: این رقم رشدی 390 درصدی را در سال گذشته تجربه کرد که گسترش سطح دسترسی مردم به بازار سرمایه از طریق معاملات بر خط (آنلاین) مهمترین دلیل این افزایش بوده است.
 
صالح آبادی ارزش معاملات نقدی بورس کالا در سال 90 را 17 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: معاملات قراردادهای آتی سکه با رشدی 2591 درصدی به بیش از 13 هزار میلیارد تومان رسید.
 
سخنگوی سازمان بورس با اشاره به تصویب دستورالعمل انتشار اوراق مرابحه و قرض الحسنه گفت: در صورت درخواست شرکت ها، این اوراق جدید امسال در بازار سرمایه منتشر خواهد شد.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نهایی شدن اوراق مرابحه به عنوان ابزار جدید در سال گذشته اظهارداشت: بر این اساس در سال 91 درخواست هایی برای انتشار این اوراق به سازمان بورس ارایه شده است.
 
وی با اشاره به نهایی شدن اوراق مرابحه به عنوان ابزار جدید در سال گذشته اظهارداشت: بر این اساس در سال 91 درخواست هایی برای انتشار این اوراق به سازمان بورس ارایه شده  است.
 
صالح آبادی با بیان اینکه در حوزه بازار اولیه سال گذشته مقدمات الکترونیکی کردن انجام شد تصریح کرد: بر این اساس تا پایان سال شرکت ها ملزم می شوند تمام درخواست های افزایش سرمایه را از طریق کدال به سازمان ارایه دهند.
 
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه ناشران طی سال گذشته خاطرنشان کرد: سال گذشته بالغ بر 11 هزار و 623 اطلاعیه توسط کدال منتشر شد.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: سال گذشته تلاش شد تا برخی شرکت ها اطلاعیه های خود را به صورت مستقیم بر روی کدال قرار دهند، که در این شرایط دیگر اطلاعیه توسط سازمان بورس مورد بررسی قرار نمی گیرد و همین امر موجب شد تا در برخی از اطلاعیه ها اشکالاتی وجود داشته باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی سامانه کدال با مشکل مواجه نشده است، تصریح کرد: به دلیل الزام انتشار اطلاعات از سوی شرکت ها به صورت مستقیم از طریق کدال، این روند ادامه پیدا می کند و از آنجا که شرکت ها می دانند که دیگر این اطلاعات توسط سازمان بورس مورد بررسی قرار نمی گیرد تلاش می کنند تا اطلاعات را به صورت صحیح بر روی کدال قرار دهند.
 
صالح آبادی اظهارداشت: اطلاع رسانی شرکت ها به صورت مستقیم و از طریق کدال موجب می شود تا اطلاعات سریع تر منتشر شود و در زمان کوتاه تری نمادهای متوقف به تالار بازگردند و در عین حال این اتفاق موجب رشد نقدشوندگی در بازار می شود.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این سیاست در سال جاری هم ادامه می یابد، خاطرنشان کرد: با این وجود مسوولیت اطلاعات منتشر شده بر عهده هیئت مدیره و مدیران شرکت است.
 
سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه نمایندگان سازمان بورس طی سال گذشته در 796 مجمع حضور یافتند، تصریح کرد: نمایندگان سازمان بورس در این مجامع که به صورت عادی ، عمومی و فوق  العاده برگزار شد به عنوان مقام ناظر حاضر بود.
 
وی افزود: در عین حال در راستای اطلاع رسانی و هماهنگی با شرکت ها بالغ بر 176 جلسه اطلاع رسانی و هماهنگی با شرکتهای مختلف برگزار شد.
 
صالح آبادی گزارش های حسابرسی شده ارایه شده به سازمان را مد نظر قرار داد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته بالغ بر 45 درصد از گزارش های ارایه شده مقبول بود که این رقم بسیار مناسبی است.
 
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه سال گذشته رتبه بندی شرکت ها را از نظر افشای اطلاعات در بازار منتشر کردیم، تصریح کرد: امسال هم نتایج این رتبه بندی را به بازار اعلام خواهیم کرد.
 
وی در ادامه اصلاح دستورالعمل حسابرسان معتمد در راستای نظارت بر حسابرسان را در سال گذشته مد نظر قرار داد و افزود: در سال جاری و به منظور اجرای این دستورالعمل موسسان حسابرسی را طبقه بندی می کنیم که توازن بین موسسه حسابرسی و شرکت وجود داشته باشد.
 
صالح آبادی نحوه طبقه بندی موسسات حسابرسی را مد نظر قرار داد و افزود: بر این اساس موسسات حسابرسی بر اساس سرمایه، نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات طبقه بندی می شوند و نام این موسسات به بازار ارایه خواهد شد. با این طبقه بندی مشخص می شود که کدام شرکت ها توسط کدام موسسات باید مورد حسابرسی قرار بگیرد.
 
وی برنامه های سازمان بورس در سال جاری را مد نظر قرار داد و اظهارداشت: دستورالعمل صورت های مالی آتی نمونه را برای شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس ابلاغ کرده ایم و باید بتوانیم بر این اساس سطح تحلیل اطلاعات را در بازار سرمایه افزایش دهیم.
 
رئیس سازمان بورس با بیان اینکه هم اکنون اطلاعات موجود در بازار کلی است، تصریح کرد: در این شرایط اگر سرمایه گذار بخواهد اطلاعات را تحلیل کند با مشکل مواجه می شود بنابراین در تلاش هستیم تا اطلاعات ریز را در دسترس علاقه مندان قرار دهیم.
 
وی با بیان اینکه به مرور در خصوص شرکتها ارائه اطلاعات ریز اجرایی می شود، خاطرنشان کرد: با این اتفاق سطح تحلیل گری در بازار سرمایه افزایش پیدا خواهد کرد.
 
صالح آبادی با اشاره به اینکه یکی از دستورالعمل های سال قبل معامله با اشخاص وابسته بود، تصریح کرد: با اجرای این دستورالعمل در تلاش هستیم تا معاملات صورت گرفته بین شرکت ها به صورت منصفانه صورت بگیرد.
 
وی افزود: مطابق دستورالعمل معامله با اشخاص وابسته اگر سهامداری بیشتر از 5 درصد سهام شرکت را داشته باشد و به معاملات اعتراض داشته باشد می تواند اعتراضش را به سازمان اعلام کرده و ما بررسی لازم را انجام می دهیم و گزارش آن را به مجمع می فرستیم.
 
رئیس سازمان بورس با اشاره به نهایی شدن مقررات دستورالعمل کنترل داخلی شرکت های بورسی و فرابورسی تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل شرکت ها در درون خودشان نظارت درونی می کنند.
 
صالح آبادی دستوالعمل روابط سرمایه گذاران را مد نظر قرار داد و گفت : این دستورالعمل بر روابط استاندارد بین مشتریان و شرکت ها تاکید کرده و در تلاش است تا این روابط به صورت استاندارد شده باشند که به این منظور استانداری را طراحی و به شرکت ها ابلاغ می کنیم.
 
وی از برگزاری ششمین نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک و بیمه 19 اردیبهشت جاری با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بیمه و بانک مرکزی در محل دائم نمایشگاه های بین المللی تهران خبرداد.
 
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار راه اندازی معاملات برخط در بورس کالا را از دیگر برنامه های امسال سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد و افزود: سال گذشته قرارداد اختیار معامله ابلاغ شد، این قرارداد امسال عملیاتی می شود.
 
صالح آبادی ادامه داد: تمهیدات لازم برای راه اندازی بورس انرژِی از سال گذشته آغاز شده و هم اکنون نیز هفت عضو آن معرفی و تایید صلاحیت شده اند و هم اکنون باید مدیرعامل را انتخاب کنند.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از رتبه بندی کارگزاران اوراق بهادار و کالا خبر داد و گفت: هم اکنون فرایند رتبه بندی آغاز شده و فرم ها نیز به کارگزاران ارسال شده است که طی دو ماه آینده فرایند تکمیل اطلاعات به پایان رسیده و اعلام رتبه های کارگزاران کالایی و اوراق بهادار به صورت همزمان انجام خواهد شد.
 
وی با اشاره به راه اندازی صندوق تضمین تسویه در بازار سرمایه اظهارداشت: معاملات کارگزاران باید ظرف سه روز و تا ساعت 10 صبح روز سوم نسبت به تسویه اقدام کنند و به منظور این که تسویه درست تا همان ساعت تعیین شده انجام شود، صندوق تضمین تسویه راه اندازی می شود تا چنانچه چک کارگزاران تا ساعت مقرر آماده نبود، مبلغ از صندوق پرداخت شود، تا پس از آن کارگزاران مبلغ را به صندوق بپردازند.
 
صالح آبادی با اشاره به اینکه صندوق نباید به محلی برای تامین مالی کارگزاران تبدیل شود، ابراز داشت: برای جلوگیری از این اقدام، به ازاری هر ساعت تاخیر، جریمه ای به کارگزاران تعلق می گیرد.
 
سخنگوی سازمان بورس تصریح کرد: محل اداره این صندوق در شرکت سپرده گذاری مرکزی است و همین شرکت و کانون کارگزاران اداره این صندوق را بر عهده دارند تا به تسویه به موقع اطلاعات کمک کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: در حوزه نهادهای مالی طی سال 90، تعداد چهار شرکت تامین سرمایه اضافه شد تا تعداد این شرکت ها به هفت شرکت برسد. همچنین تعداد صندوق های سرمایه گذاری در سال گذشته به عدد 80 رسید.
 
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه تعداد شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ های ثبت شده هم اکنون 78 شرکت است، ابراز داشت: در حال حاضر تعداد شش شرکت مشاور سرمایه گذاری نیز در بازار فعال هستند.
 
صالح آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته در حوزه تخلفات 124 جلسه کمیته تخلفات برگزار شد، گفت: در این جلسات 136 رای صادر شد که در نشریه ویژه سازمان بورس بدون ذکر نام و با شرح ماوقع منتشر شده است.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته 130 جلسه هیئت داوری برگزار شد در خصوص جرایمی که در مرجع قضایی در حال پیگیری است، افزود:  تاکنون 47 رای صادر شده و چهار پرونده نیز در دادگاه بدوی وجود دارد. در عین حال هفت پرونده در شعب قضایی در مرحله بازپرسی قرار دارد.
 
سخنگوی سازمان بورس تعداد پرونده هایی که در مرحله بازپرسی برای آنها رای صادر شده است را چهار پرونده عنوان کرد و گفت : سه پرونده نیز که رای بدوی برای آنان صادر شده در مرحله تجدید نظر قرار دارد. در حال حاضر نیز پنج پرونده به رای قطعی رسیده که عمدا جرایم دستکاری در بازار ، ارائه اطلاعات خلاف واقع و استفاده از اطلاعات نهانی بوده است. از ابتدای سال جاری متخلفانی که تخلفشان در کمیته رسیدگی به تخلفات قطعی شود تا 100 میلیون تومان جریمه می شوند.
 
رئیس سازمان بورس گفت: سال گذشته دستورالعمل های زیادی در بازار سرمایه تصویب و ابلاغ شد که دستورالعمل اختیار معامله سهام، ضوابط گزارشگری مالی، دستورالعمل اوراق مرابحه، معاملات سلف، افشای اطلاعات اشخاص وابسته، شناسایی و ثبت نهادهای مالی فعال، کفایت سرمایه نهادهای مالی، تایید صلاحیت حرفه ای مدیران نهادهای مالی و ایجاد کد تجمعی معاملات عمده فرابورس از جمله مهم ترین مصوبات هیئت مدیره سازمان بورس بود.
 
صالح آبادی ادامه داد: شش دستورالعمل در حوزه پولشویی، دستورالعمل بازار پایه فرابورس و دستورالعمل ثبت، نگهداری، گزارش دهی اسناد و مدارک و اطلاعات توسط اشخاص تحت نظارت از دیگر مقرراتی بودند که در سال 90 به تصویب رسیدند.
 
سخنگوی سازمان بورس خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ سازی نیز اقدامات موثری صورت گرفته به طوریکه هم اکنون تعداد 60 هزار نفر در تالار مجازی و 8500 نفر در بورس همراه عضویت دارند.
کد خبر 1590408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha