۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۵۵

شهبازی:

تصویربرداری پزشکی کنترل کیفی می‌شوند

تصویربرداری پزشکی کنترل کیفی می‌شوند

اصفهان - خبرگزاری مهر: استاد گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: به منظور کنترل کیفی در تصویربرداری پزشکی، کتابی با همین نام نوشته شده زیرا تصاویر فاقد کیفیت پزشکی ضمن اینکه منجر به تکرار پرتودهی شود، دوز بیمار و هم هزینه‌های بخش را افزایش می دهد.

داریوش شهبازی گهرویی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امروزه پیشرفت سیستمهای متنوع تصویربرداری پزشکی، سبب پیشرفت شگرفی در زمینه تشخیص و تفسیر تصاویر در امور پزشکی شده، ادامه داد: به طوری که دقت تشخیص بیماریها، افزایش یافته و نقش اساسی را در کارهای پزشکی ایفا می‌کند.

وی بیان داشت: تصویربرداری تشخیصی در پزشکی فرآیندی چند مرحله‌ای است که در آن اطلاعاتی در مورد آناتومی و فیزیولوژی بیمار فراهم شده و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته به نمایش درآمده است.

استاد گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: متاسفانه عوامل متعددی از تغییر پذیری در هر دو عوامل انسانی و تجهیزات وجود دارد که اگر به درستی کنترل نشوند، سبب ایجاد تصاویر فاقد کیفیت می‌شود که این موضوع می‌تواند منجر به تکرار پرتودهی شود که هم دوز بیمار و هم هزینه‌های بخش را افزایش داده و به طور بالقوه سبب کاهش رضایت‌مندی بیماران می‌شود.

وی با اشاره به کتاب کنترل کیفی در تصویربرداری پزشکی که با همکاری ژاله بهروزکیا، استادیار گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه تالف کرده، افزود: هدف از انتشار این کتاب یک برنامه مدیریت کیفیت، کنترل یا به حداقل رساندن این متغیرها تا جایی که امکان دارد است.

گهرویی اضافه کرد: در یک بخش تصویربرداری پزشکی این متغیرها شامل تجهیزات، پردازش، شرایط مشاهده تصاویر، صلاحیت تکنولوژیست‌ها، کارکنان پشتیبانی و مشاهده‌کنندگان یا مفسران تصاویراست.

وی بیان داشت: امروزه آگاهی و شناخت درباره قوانین و اصول فیزیکی این تجهیزات، یکی از نیازهای انکار ناپذیر است که در این کتاب، بخشهایی از دانش رو به گسترش کنترل کیفیت و تضمین کیفیت سیستم‌های متنوع تصویربرداری آورده شده که شاید بتواند تا حدودی نیاز طالبان علم و به ویژه دانشجویان رشته‌های رادیولوژی، فیزیکپزشکی، مهندسیپزشکی و متخصصان مربوطه را برطرف کند.

استاد گروه فیزیک و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: با توجه به عدم وجود مرجع مورد نیاز در این زمینه، نویسندگان در صدد برآمدند تا مطالب مفیدی را بر اساس سرفصل‌های مربوط به درس "کنترل کیفی روش‌های تصویربرداری پزشکی" دانشجویان رشته رادیولوژی به نگارش درآورند.

وی گفت: مطالب این کتاب در10 فصل مجزا به تحریر در آمده است که فصل اول آن مدیریت کنترل کیفیت و فصلهای دیگر به ترتیب شامل کنترل کیفی در رادیوگرافی، تاریک‌خانه و پروسسور رادیوگرافی، ماموگرافی، فلوروسکوپی، آنژیوگرافی، توموگرافی کامپیوتری، پزشکی هسته‌ای، رزونانس مغناطیسی و سونوگرافی است. 

کد خبر 1590802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha