۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۱۹

آزاد:

روابط تجاری ایران و افغانستان 50 درصد افزایش یافت

روابط تجاری ایران و افغانستان 50 درصد افزایش یافت

زاهدان - خبرگزاری مهر: استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حجم روابط تجاری ایران و افغانستان در سال 90 به 2.18 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال پیش از آن بیش از 50 درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمد آزاد عصر سه شنبه در جلسه مشترک کارگروه اقتصادی روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای پاکستان و افغانستان با مسئولان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در سال 89، میزان مراودات تجاری ایران و افغانستان 1.3 میلیارد دلار بود که حجم عمده این رقم نیز صادرات ایران به این کشور را شامل می شد.

وی گفت: این در حالیست که واردات ایران از افغانستان در این سال حدود 10 میلیون دلار بود که این رقم در سال 90 نیز تکرار شد.

وی افزود: بازار 180 میلیونی پاکستان نیز تاکنون از سوی تجار ایرانی به طور کامل مغفول مانده حال آنکه در بخش دولتی کارهای بزرگی صورت گرفته است.

وی گفت: افزایش تجارت و مبادلات اقتصادی بین ایران، پاکستان و افغانستان به ارتقای منافع ملی این کشور و توسعه همکاری های منطقه ای کمک می کند.

استاندار سیستان و بلوچستان به جایگاه راهبردی استان در منطقه اشاره کرد و بیان داشت: این خطه از ایران اسلامی می تواند در راستای همکاری های اقتصادی با کشورهای همسایه، به هاب منطقه تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه مناسبات این استان با کشورهای همسایه درحال پیشرفت است، گفت: برگزاری همایش ها و دیدارها بین مقامات و هیئت های طرفین زمینه ساز تعمیق روابط بیشتر و مستحکم تر سه کشور مسلمان و بزرگ منطقه است.

وی با اشاره به شکل گیری کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و پاکستان افزود: سفرهای اقتصادی هیئت های دو کشور می تواند کارهای مشترک گذشته را تکمیل کند و برنامه ریزی هایی برای توسعه و ارتقای همکاری های آینده دو کشور باشد.

آزاد با بیان اینکه ظرفیت های مناسب و خوبی برای ارتقای هرچه بیشتر سطح همکاری ها بین سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه دیده می شود، اظهار داشت: توسعه روابط اقتصادی و سیاسی این استان با پاکستان و افغانستان بسیاری از مشکلات منطقه را رفع خواهد کرد.

وی گفت: آینده روشنی در روابط این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان دیده می شود.

وی افزود: چنانچه ظرفیت ها، فرهنگ و تاریخ کهن مردمان این سرزمین آفتابی و فعالیت های زیر بنایی انجام شده برای توسعه منطقه در بخش های مختلف اعم از علمی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و هزاران طرح کوچک و بزرگ از نزدیک نگریسته شود بسیاری از نگرش ها به این خطه تغییر خواهد کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به مرزی بودن استان بیان داشت: داشتن هزار و 600 کیلومتر مرز زمینی و دریایی با کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای حاشیه دریای عمان و خلیج همیشه فارس، این استان را در شرایط راهبردی خاصی قرار داده است.

وی گفت: قابلیت های استفاده از ترانزیت کالا در سیستان و بلوچستان بسیار بیشتر از وضعیت و آمار موجود است و دستگاه های ذیربط در این رابطه مسئولیت سنگینی دارند.

وی افزود: با وجود اینکه طی سال های اخیر کارهای زیادی انجام شده اما از ظرفیت های ترانزیت کالا در سیستان و بلوچستان به خوبی استفاده نشده و این استان با وجود تنها بندر اقیانوسی کشور و داشتن گمرکات و بازارچه های مرزی متعدد حتی باید در اقتصاد دیگر نقاط کشور بیش از این نقش آفرین باشد.

آزاد اظهار داشت: برنامه ریزی های زیادی در ابعاد مختلف توسعه سیستان و بلوچستان در دست انجام داریم اما همه آنها به طور کامل به بهره برداری نرسیده است و به طور قطع با چشم اندازهای ترسیم شده و حمایت دولت، این استان متحول می شود.

وی گفت: طرح های در دست انجام این استان حلقه اتصال و مکمل یکدیگرند، به عنوان نمونه با اتمام طرح راه آهن چابهار - مشهد و کامل شدن خط لوله گاز سیستان و بلوچستان، اهمیت و فواید صنعت پتروشیمی در منطقه جنوب شرق کشور بیشتر نمایان می شود.

وی افزود: پتروشیمی چابهار، توسعه بنادر، فرودگاه ها، گمرکات، راه آهن و بازارچه های مرزی، گازرسانی به تمام نقاط سیستان و بلوچستان و پروژه های بزرگ راهسازی از جمله طرح های مصوب سفرهای استانی به این منطقه است که در کنار اقدامات فرهنگی آهنگ توسعه استان را شتاب می بخشد.

کد خبر 1591050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha