۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۰۳

عبدوس به مهر خبر داد:

یک قلاده پلنگ تلف شد/ حادثه‌ای تلخ برای دوستداران محیط زیست

یک قلاده پلنگ تلف شد/ حادثه‌ای تلخ برای دوستداران محیط زیست

رشت - خبرگزاری مهر: مدیر کل محیط زیست گیلان از مرگ یک قلاده پلنگ در شهرستان سیاهکل خبر داد.

امیر عبدوس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه این پلنگ در تله تعبیه شده کشاورزان منطقه سیاهکل به دام افتاد و متاسفانه تلف شد، افزود: حیوان مزبور طبق برآورد کارشناسان محیط زیست دو ساله بوده است.

وی اظهار داشت: این پلنگ تا پائین دست منطقه شکار ممنوع دیلمان، درفک و مرز شالیزارهای حوزه جلگه ای سیاهکل در منطقه موشا از ارتفاعات پائین آمده و هنوز دلیل خروج از زیستگاه این گونه مشخص نیست و کارشناسان در حال بررسی عوامل هستند.

مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: هرساله با شروع فصل کشاورزی به دلیل آسیبهای که گونه گراز به شالیزارها ایجاد می کند کشاورزان منطقه بدون اخذ مجوز اقدام به نصب تله های سیمی در حاشیه شالیزارها می کنند تا به زعم خود صدمات وارده به شالیزارها را به حداقل برسانند.

وی افزود: در این حادثه اکیپ اجرایی و کارشناسی به سرپرستی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست گیلان به محض اطلاع از وقوع به محل اعزام، متاسفانه با لاشه جان داده حیوان مواجه شدند.

عبدوس ضمن انتقاد صریح نسبت به این گونه اقدامات جوامع بومی برای مبارزه با حیوانات زیانکار اعلام کرد: این روش دفع گراز نه تنها به نفع کشاورزان نخواهد بود بلکه باعث کاهش جمعیت گونه پلنگ که خود دشمن طبیعی گراز و عامل محدود کننده آن است، خواهد شد.

وی گفت: شیوه نامه ای در سطح سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه وجود دارد، این سازمان بنا به درخواست کشاورزان هر منطقه و بررسی نهایی کارشناسان با هماهنگی میر شکاران معتمد نسبت به متواری کردن گونه های جانوران زیانکار اقدام می کند.

مدیرکل محیط زیست گیلان افزود: هم اکنون کارشناسان این سازمان در حال بررسی و شناسایی افراد متخلف و تشکیل پرونده برای کسانی است که موجبات مرگ این پلنگ را فراهم آورده اند.

وی اظهارداشت: در سالهای اخیر به دلیل توقف عملیات جنگل تراشی و به واسطه ترمیم جمعیت پستانداران علفخوار از قبیل مرال و شوکا در سطح استان، جمعیت پلنگ نیز به طور نسبی رو به افزایش نهاده است.

عبدوس در مورد این حادثه که امروز گزارش شده، گفت: مرگ این پلنگ نخستین حادثه تلخ و تراژیک استان در سالهای اخیر برای جمعیت گونه مزبور است که موج نگرانی را در جامعه دوستداران محیط زیست پراکنده است.

کد خبر 1592129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha