به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام هادی حسینخانی شامگاه چهارشنبه در مراسم افتتاحیه دفتر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور در قم که در مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با اشاره به آیه 42 سوره آل عمران درباره حضرت مریم(س) تصریح کرد: یکی از جالبترین نکات این آیه این است که حضرت مریم مخاطب ملائکه قرار گرفتند که نشان دهنده مقام بسیار والای ایشان است.
وی با اشاره به تکرار واژه برگزیده برای ایشان در این آیه قرآن گفت: مرحوم علامه طباطبایی برای توجیه این تکرار فرموده اند که واژه اول به معنای این است که حضرت مریم از جهت تقوا و اخلاق و دیانت برگزیده شده اند و تکرار آن هم به معنای این است که حضرت مریم فضیلتی دارند که هیچ زن دیگری در عالم ندارد و آن اینکه بدون همسر صاحب فرزندی مانند عیسی(ع) شده اند.
معاون تهذیب حوزههای علمیه با طرح این سئوال که پیامبر(ص) فرموده اند فاطمه سید زنان عالم است و این عبارت با آیه شریفه در تناقض است گفت: با توضیح فوق این شبهه هم رفع میشود زیرا حضرت مریم از جهت تولد عیسی(ع) بر همه زنان فضیلت دارد و از جهت تقوا هم یکی از برگزیدگان است که منافاتی با وجود برگزیدگان دیگر ندارد.
وی اظهار داشت: مهمترین فضیلت برای حضرت زهرا آن است که بعد از رحت پیامبر(ص) مکررا جبرائیل بر آن حضرت نازل می شد که ویژگی بی بدیلی استو فرد دیگری این ویژگی را نداشته است.
دانشگاهیان با مراکز حوزه باید آشنا شوند
حسینخانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راه اندازی دفتر سازمان فعالیتهای قرآنی دانشجویان کشور در قم با همکاری معاونت تهذیب حوزههای علمیه گفت: حوزه مرکز تولید علم دینی و قرآنی و حدیثی است و در کشور جایی مانند حوزه نداریم که این میزان تعمق را در منابع دینی و قرآن و حدیث داشته باشد.
وی اظهار داشت: از طرف دیگر در دانشگاهها نیز به لطف انقلاب اسلامی دانشکده های متعددی در این عرصه راه اندازی شده و زمینه آموزش و پژوهش را در عرصه قرانی فراهم کرده اند و رغبت نسل جوان هم به قرآن زیاد است و این پل ارتباطی را کم داشت که با ایجاد این دفتر امیدواریم این پل برقرار شود.
معاون تهذیب حوزههای علمیه تاکید کرد: اگر این پل به وجود بیاید می توان ربط وثیقی میان حوزه و دانشگاه با محوریت قرآن کریم ایجاد کرد تا بتوانیم ظرفیت وسیع قرآنی حوزه را به دانشگاه وصل کنیم.
حوزه و دانشگاه باید از فعالیت های علمی یکدیگر مطلع باشند
وی یادآور شد: نیازها و مسائلی در ذهن دانشجویان در حوزه قرآنی وجود دارد که پاسخ آن را می توان ار دل حوزه و از علما به دست آورد و باید از طریق این دفتر به دانشگاهها منعکس شود و با تعامل دوطرفه بتوان نیازهای نسل جوان را بهتر شناسایی و پژوهشهای حوزه را به سمت کاربردی ترشدن سوق داد.
حسینخانی اضافه کرد: اطلاع رسانی به حوزویان از فعالیتهای قرآنی در سطح ملی و بین المللی از دیگر کارهایی است که میتواند از طریق این سازمان صورت گیرد.
معاون تهذیب حوزههای علمیه با بیان اینکه خلاهای پژوهشی در زمینههای قرآنی را میتوان از طریق سازمان فعالیتهای قرآنی شناسایی و برای آن برنامه ریزی کرد گفت: دانشجویان و طلاب علوم قرآنی وقتی نیازها را بدانند میتوانند پایان نامههای خود را متنایسب با این نیازها تدوین کنند.
قم - خبرگزاری مهر: معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور از ایجاد 160 درس تفسیر قرآن کریم در حوزه علمیه خبر داد.
کد خبر 1592254
نظر شما