به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش که با حضور اساتید برجسته از کشور عراق و ژاپن به همراه هنرمندانی از چند استان دیگر کشور برگزار شد، ضمن تحلیل شرایط حاکم بر موسیقی اورامی از جایگاه عثمان هورامی از هنرمندان برجسته استان کردستان تجلیل شد.
دبیر این همایش یک روزه گفت: کانون فرهنگی فه ژین در تابستان سال قبل با توجه به جایگاه موسیقی اورامی به ویژه هنرمند برجسته این رشته عثمان هه ورامی که برای آن تا به حال آنچنان که باید و شاید است قدردانی نشده بود، در صدد اجرای همایش بزرگداشت آن شد.
مهدی احمدی افزود: شمار آمار مقالات رسیده به دبیر خانه بسیار زیاد بود و با توجه به یک روزه بودن این همایش فرصت خواندن همه آنها پیدا نشد ولی انتظار می رود که بعد از برگزاری همایش زمینه برای چاپ این آثار فراهم شود.
وی عنوان کرد: انتشارات اوین برای اولین بار در تاریخ ایران برای زنده نگه داشتن هنرمندان در قید حیاط این مقالات را به چاپ می رساند و برای دیگر هنرمندان نیز در آینده ای نزدیک همایش های این چنین برگزار می شود.
مدیر عامل انجمن فرهنگی فه ژین نیز در بخش دیگری از این برنامه گفت: هنر به شیوه عمومی پیام آور آشتی و صلح است و اکثریت کشورهای دنیا از طریق هنر موسیقی با هم صلح و آشتی برقرار می کنند.
حامد کهنه پوشی افزود: در میان قوم کرد نیز همواره از هنر موسیقی برای برقراری صلح و آشتی استفاده شده است و موسیقی کردی یکی از موسیقی های اصیل و کهن کشور ایران است که موسیقی هه ورامی یکی از قسمت های آن است.
وی با اشاره به زحمات عثمان هه ورامی در شناساندن موسیقی هه ورامی به جهانیان و زنده نگه داشتن آن در بین مردم بومی و محلی عنوان کرد: هنر موسیقی هه ورامی به خصوص سیاه چمانه را با توجه به زحمات عثمان هه ورامی به نام وی می شناسند.
نظر شما