حجت الاسلام شیخ رحیم علی بخشی(نهاوندی) در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مراسم بزرگداشت این عالم بزرگ 19 اردیبهشت ماه رأس ساعت 16 در محل آرامگاه پدر بزرگوار ایشان واقع در روستای کلین بخش فشافویه شهرستان ری با حضور تعدادی از علما، اندیشمندان دینی و مسئولان استانی، شهرستانی و محلی برگزار خواهد شد.
وی افزود: کلین یکی از روستاهای حسن آباد در 38 کیلومتری جنوب غربی شهرری واقع شده است که پدر بزرگوار شیخ محمد کلینی(ره) به نام "یعقوب بن اسحاق" در این شهر ساکن بوده اند.
امام جمعه حسن آباد بخش فشافویه شهرستان ری بیان کرد: پدر شیخ کلینی که از علمای شهرری بوده در این منطقه ساکن می شود و محمد کلینی(ره) نیز که صاحب اصول کافی است از محضر پدرشان بهره می برند و بعد از مدتی به سمت بغداد حرکت کرده و در بغداد هم از محضر استادان بزرگی استفاده می کند و نتیجتاً شیخ کلینی از نظر علمی و فقهی به مرتبه والایی می رسد.
وی ادامه داد: بعضی از دوستان ایشان پیشنهاد می کنند که کتابی نوشته شود که در اختیار مردم متدین قرار بگیرد، لذا مرحوم شیخ کلینی(ره) نیز اصول کافی و فروع کافی را می نویسد و 20 سال برای جمع آوری آن می کشد.
نهاوندی عنوان کرد: تمام علمای دینی شیخ کلینی را فردی مورد اعتماد دانسته و در خصوص اصول کافی نیز بیان کرده اند که تا به حال کتابی به این خوبی نوشته نشده است.
وی اضافه کرد: برخی نیز احتمال داده اند که ولادت مرحوم کلینی(ره) مقارن با ولادت امام زمان(عج) بوده است.
امام جمعه حسن آباد بخش فشافویه یادآور شد: بعضی از علما نقل کرده اند که اصول کافی را بر امام زمان(عج) عرضه کردند و حضرت فرمودند: "کافی برای شیعیان و پیروان ما کفایت می کند".
وی افزود: ایشان در سال 328 هجری قمری دعوت حق را لبیک می گویند در بغداد دفن می شوند.
نهاوندی بیان کرد: در این مراسم حجت الاسلام سید رضا تقوی رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور و برخی علمای شهرری و مسئولان شهرستانی و بخش فشافویه حضور خواهند یافت.
وی از عمومی مردم دعوت کرد تا با حضور خود در این مراسم، از مقام شامخ علم و فقاهت به خصوص مرحوم شیخ کلینی(ره) تجلیل کنند.
گفتنی است "ثقة الاسلام محمد بن یعقوب بن اسحاق کلینی رازی" معروف به شیخ کلینی، مشهورترین دانشمند فقیه شیعه در نیمه اول قرن چهارم(ه. ق) است.
شیخ کلینی(ره) در زمان امامت، امام حسن عسکری(ع) متولد شد، و زمان غیبت کوتاه حضرت ولیعصر(ارواحنا له الفدا) را درک کرده است.
با توجه به این که ایشان با چهار تن از فقها و محدثین بزرگ شیعه(سفیران و نمایندگان خاص حضرت ولیعصر(عج)) هم عصر بودند، شیعیان به آنان ارادت خاصی داشتند.
شیخ کلینی(ره) مشهورترین عالم زمان خود بود در میان شیعه و سنی با احترام می زیست و به طور آشکارا به ترویج مذهب تشیع و بیان فضائل اهل بیت عصمت(ع) می پرداخت.
نظر شما