به گزارش خبرنگار مهر، کمبود بودجه بخش بهداشت و درمان کشور موضوعی قدیمی و تکراری است که بارها و بارها از تریبونهای مختلف مورد اشاره قرار گرفته است. اما در این سالها هیچ توجهی به این کمبود نشده تا مشکلات و چالشهای پیش روی حوزه سلامت کشور روز به روز بدتر شود. به طوریکه هم اکنون بیش از 70 درصد هزینه های سلامت از جیب مردم پرداخت می شود و کمتر از 30 درصد آن را دولت می پردازد. در حالی که بر اساس قانون برنامه های چهارم و پنجم توسعه کشور، این روند می بایست معکوس بوده و سهم مردم نباید بیشتر از 30 درصد می شد.
از سوی دیگر با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات، دشواریهای پرداخت هزینه های درمانی برای مردم به خصوص اقشار کم درآمد و حقوق بگیر جامعه دو چندان شده است. این در حالی است که هزینه های مراکز درمانی و پزشکی نیز افزایش زیادی داشته و باعث شده تا آنها در تامین هزینه های خود دچار مشکلات عدیده مالی شوند.
با تمامی این تفاسیر و هشدارهای کارشناسان حوزه سلامت در ارتباط با عواقب ناگوار کسری بودجه در بخش بهداشت و درمان کشور، می بینیم که پول بخش سلامت در جاهای دیگری هزینه می شود. به طوریکه در آخرین تصمیم گیری دولت، مبلغ هزار و 150 میلیارد تومان از بودجه سلامت به وزارت راه و شهرسازی اختصاص داده شد. موضوعی که مسئولان وزارت بهداشت نیز مدعی شده اند از آن بی خبر بوده اند!!
مشکلات و چالشهای حوزه سلامت کشور به قدری جدی است که وزیر بهداشت نیز گفته است که امسال سخت ترین سال کاری را در طول سالهای گذشته در پیش داریم.
دستجردی با گفتن این جمله که " باید کمربندها را محکم ببندیم"، به وضعیت بودجه سال 91 حوزه بهداشت و درمان اشاره کرده و با توجه به تحریمها عنوان داشته است که احتمالا سال سختی هم در پیش داریم.
وزیر بهداشت همچنین از تشکیل کمیته مواجهه با بحرانها در ستاد این وزارتخانه خبر داده و گفته است که امسال باید برخی بودجه ها را برای ذخیره دارو و تجهیزات پزشکی ذخیره سازی کنیم و لازم است در صرف اعتبارات دقت بیشتری صورت گیرد و روسای دانشگاه های علوم پزشکی مسئله گذر از بحران را مد نظر داشته باشند.
طرح این قبیل مسائل از سوی بالاترین مقام وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم است، نشان دهنده این واقعیت است که حوزه سلامت کشور با سختی ها و دشواریهای زیادی مواجه است که توجه جدی مسئولان مربوطه را می طلبد. این در حالی است که هزار و 150 میلیارد تومان از بودجه سلامت به وزارت راه اختصاص داده شده است.
دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از چنین تصمیم گیریهایی از سوی دولت، می گوید: این کار خلاف قانون است و از رئیس تطبیق مصوبات دولت با قوانین تقاضا کردهام تا سریعاً نظر خود را راجع به این مصوبات دولت ارائه دهد.
گفته می شود مبلغ هزار و 150 میلیارد تومانی که از سهم وزارت بهداشت برداشت شده است، بابت حقوق و مزایا و پاداش شب عید کارکنان وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و کشتیرانی، سازمان هواپیمایی کشوری و راه آهن صرف شده است. این در حالی است که وزارت بهداشت هنوز 2500 میلیارد تومان بدهی از سال 90 دارد. بیمارستانهای کشور و پرسنل نظام سلامت مشکلات زیادی دارند و صدها مشکل و گرفتاری که بخش سلامت را دچار مشکلات عدیده ای ساخته است.
در هر حال، این وظیفه وزیر بهداشت و مدیران این وزاتخانه است که نسبت به این اقدام واکنش نشان داده و حقوق نظام سلامت و کارکنان آن را به صورت جدی پیگیری کنند. اینکه پول سلامت مردم صرف وزارتخانه ای می شود که وظیفه اش ساخت راه و جاده است، هیچ توجیه عقلانی و منطقی ندارد جز اینکه باور کنیم "سلامت" در اولویت برنامه های دولت قرار ندارد.
---------------------
گزارش از حبیب احسنی پور
نظر شما