۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۴:۲۵

در پاسخ به مهر عنوان شد؛

28 درصد تهرانیها دچار بیماری ریفلاکس هستند

28 درصد تهرانیها دچار بیماری ریفلاکس هستند

دبیر هفته سلامت گوارش با اعلام اینکه ریفلاکس بیماری خطرناکی نیست اما آزار دهنده است، اظهارداشت: حدود 28 درصد از مردم تهران دچار بیماری ریفلاکس هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیاوش ناصری مقدم روز سه شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش (22 تا 29 اردیبهشت) که در مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان شریعتی برگزار شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در ارتباط با بیشترین فراوانی بیماری ریفلاکس در کشور، گفت: مطالعات نشان می دهد که بین 5 تا 28 درصد مردم کشور دچار این بیماری هستند.

وی با اعلام اینکه یک پنجم ایرانیها دچار ریفلاکس هستند و هفته ای یک تا دو بار ترش می کنند، افزود: ریفلاکس بیماری خطرناکی نیست اما آزار دهنده است.

این فوق تخصص گوارش با تاکید بر اینکه علت ترش کردن باید بررسی شود، تصریح کرد: علت ریفلاکس می تواند ناشی از زخمهای معده و اثنی عشر باشد. به طوریکه در 10 سال گذشته 15 تا 20 درصد افرادی که دچار ریفلاکس بوده اند، زخم معده و اثنی عشر داشته اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با نگرانی برخی افراد از ابتلا به سرطان به علت عارضه ریفلاکس، گفت: میزان بروز سرطان بر اثر این بیماری خیلی پایین است و جای نگرانی ندارد.

در ادامه دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، فوق تخصص گوارش گفت: شایعترین علت درد قفسه سینه در افرادی که آنژیوگرافی آنها طبیعی است، ریفلاکس است.

وی با اعلام اینکه ریفلاکس باعث کرم خوردگی دندانها می شود، افزود: برای مصون ماندن از ریفلاکس باید شیوه زندگی عوض شود. به طوریکه بین خوردن غذا و خواب باید فاصله 3 ساعته رعایت شود. غذای پرچرب نخوریم.

در ادامه این نشست دکتر رضا انصاری فوق تخصص گوارش اظهار کرد: عرق‌ نعناع، ترش کردن را تشدید می‌کند. سوء هاضمه یک بیماری بسیار شایع گوارشی محسوب می‌شود و پس از سندرم روده تحریک‌پذیر مقام دوم را دارد. در 60 درصد از موارد برای ابتلاء به سوءهاضمه هیچ علتی پیدا نمی‌شود.

وی در ادامه گفت: به علت نوع رژیم غذایی مردم ایران نفخ در کشور ما پدیده شایعی محسوب می‌شود البته نفخ همیشه به معنای وجود هوای بسیار زیاد در شکم نیست و برخی افراد ممکن است حتی زمانی که میزان گاز در روده‌های آنان در حد طبیعی است احساس نفخ کنند.

انصاری با بیان اینکه بلع هوا مسئله‌ای مهم در نفخ محسوب می‌شود، اظهار کرد: مصرف آب و نوشابه همراه با غذا موجب ابتلا به این بیماری می‌شود و مبتلایان به گرفتگی بینی هنگام غذاخوردن هوای بیشتری می‌بلعند.

این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه نوع غذا نیز در ابتلا به نفخ موثر است، تاکید کرد: مصرف غذاهای چرب همراه با کربوهیدرات می‌تواند موجب ابتلا به نفخ شود. مصرف سویا، کلم، انگور، آلو و کلم بروکلی نیز باعث دچار شدن به این بیماری می‌شود.

وی افزود: نفخ در بیشتر موارد بیماری خطرناکی محسوب نمی‌شود، البته اگر افراد بالای 50 سال ناگهانی دچار نفخ شده باشند و این حالت همراه با درد شکم باشد باید به پزشک مراجعه کنند.

این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه بیماری سیلیاک نیز ممکن است علت ابتلا به نفخ باشد، اظهار کرد: مبتلایان به سیلیاک به یک ماده در گندم حساس هستند و ممکن است این بیماری با نفخ ظاهر شود.

وی افزود: نانهایی که حاوی فیبر زیاد هستند نیز ممکن است باعث ابتلا فرد به نفخ شوند البته اضافه کردن جوش‌ شیرین زیاد به نان نیز به ویژه در نان سنگگ و بربری ممکن است باعث ایجاد نفخ شود.

انصاری با بیان اینکه بهترین زمان دفع پس از صبحانه است، اظهار کرد: پس از صبحانه فعالیت روده‌ها بیشتر می‌شود بنابراین این زمان وقت مناسبی برای اجابت مزاج است.

وی تصریح کرد: سیستم گوارش مغز سوم انسان محسوب می‌شود و اعصاب زیادی دارد.

در ادامه این نشست دکتر همایون واحدی فوق تخصص گوارش اظهار کرد: کسانی که اظهارابتلا به یبوست می‌کنند به دو دسته تقسیم می‌شوند دسته‌ای از آنها جوانان به ویژه زنان جوانی هستند که از علایم نفخ شکم و یبوست شکایت می‌کنند این در حالی است که ممکن است آنان به بیماری سندرم روده تحریک ‌پذیر مبتلا باشند اما به علت سفت بودن مدفوع آنان و به سختی خارج شدن آن، گمان می‌کنند که به یبوست مبتلا شده‌اند.

وی در ادامه اظهار کرد: به طور متوسط 10 تا 15 درصد از ایرانیان دچار بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر هستند اما در آمارهای بین‌المللی این میزان حدود 6 درصد ذکر شده است.

واحدی افزود: دسته‌ای دیگر از افرادی که فکر می‌کنند دچار یبوست هستند سالمندان به شمار می‌آیند آنان معمولا به علت شرایط سنی تحرک کمی دارند و بر اثر افزایش سن حرکات روده‌ای آنان کاهش یافته است البته ممکن است این افراد رژیم غذایی مناسبی نیز نداشته باشند البته مبتلایان به سکته مغزی دچار یبوست می‌شوند.

این فوق تخصص گوارش گفت: بیماری سندرم روده تحریک ‌پذیر ممکن است از مری تا مقعد بیمار را درگیر کند.

دکتر مهدی میرناصری دبیر اجرایی هفته سلامت گوارش نیز گفت: قرار است 28 اردیبهشت‌ ماه همایشی درباره هفته سلامت گوارش در بیمارستان شریعتی برگزار شود و همزمان با تهران 8 استان مانند استانهای خراسان رضوی، قم، کرمان، گیلان و مازندران برنامه‌هایی را برگزار می‌کنند علاوه بر آن در 18 فرهنگسرای شهرداری بروشورهایی در زمینه بیماری‌های گوارشی توزیع می‌شود.

کد خبر 1597048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha