۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۹:۵۹

مرادی با مهر مطرح کرد:

گنبد امامزاده حسین(ع) قزوین مرمت می‌شود

گنبد امامزاده حسین(ع) قزوین مرمت می‌شود

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: عملیات بازسازی و مرمت گنبد زیبا و تاریخی بنای امامزاده حسین(ع) قزوین و سنگ فرش صحن داخل حرم آغاز شد.

حجت الاسلام مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مرمت و بازسازی حرم مطهر امامزاده حسین(ع) قزوین اظهارداشت: تولیت امامزاده ها و مساجد و بناهای مذهبی با اوقاف است و در بناهای تاریخی که نیازمند بازسازی باشد با همکاری و مشارکت میراث فرهنگی این کار انجام می شود.

وی افزود: در سال گذشته دو میلیارد و 200 میلیون تومان برای بازسازی و نوسازی امامزاده حسین(ع) به استانداری قزوین اعلام شد تا در اختیار قرار گیرد تا برای مرمت این بنای تاریخی و مذهبی هزینه شود که تمامی آن اختصاص نیافته است.

حجت الاسلام مرادی بیان کرد: برای بازسازی و نوسازی سایر قسمتهای بنا از جمله گنبد، سنگ فرش محوطه جلسات متعددی با کارشناسان میراث فرهنگی برگزار شد تا مرمت ها اصولی انجام شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: تملک منازل اطراف امامزاده در طرح توسعه شهری دیده شده که متاسفانه فقط 30 درصد آن تخصیص یافته است.



وی گفت: از اعتبار پیش بینی شده 420 میلیون تومان به اداره اوقاف و 200 میلیون تومان به میراث فرهنگی و 500 میلیو.ن تومان هم به شهرداری اختصاص یافت تا در بازسازی و مرمت هزینه شود.

مرادی بیان کرد: برای امسال هم اعتبار مناسبی پیش بینی شده که هنوز قطعی نشده است که در صورت تحقق آن می توان امیدوار بود کار بازسازی شتاب بیشتری بگیرد.

این مسئول تصریح کرد: عملیات سنگ فرش امامزاده قبل از عید امسال آغاز شده که یک هزار و 800 متر محوطه با سنگ فرش پوشیده می شود که در این کار نوسازی کانال های رطوبت گیر، برق و نورپردازی صحن نیز انجام خواهد شد.

وی افزود: به دلیل مناسبت های مختلف و حضور گسترده زائران در امامزاده، بازسازی این مکان بتدریج صورت می گیرد تا زوار از حرم بازنمانند و دچار مشکل نشوند.

زیرسازی محوطه حرم امامزاده حسین(ع) 20 روزه تکمیل می شود

مرادی اظهارداشت: با سرعت گرفتن عملیات مرمت و بازسازی امامزاده امیدواریم در 20 روز آینده سنگ فرش محوطه به پایان برسد و کار ساخت سرویس های بهداشتی مدرن مجموعه آغاز شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: در سفر سوم رئیس جمهور 22 میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعه مصوب شد که اجرایی نشده است که امیدواریم در این زمینه مسئولان استان اقدام لازم را انجام دهند.



45 میلیارد تومان اعتبار طرح توسعه حرم امامزاده حسین(ع)


این مسئول گفت: هزینه اجرای طرح توسعه امامزاده حسین(ع) قزوین بالغ بر 45 میلیارد تومان است که در چند سال آینده باید اجرایی شود.

حجت الاسلام مرادی گفت: درآمدهای این مکان مذهبی از محل نذورات زائران تنها جوابگوی بخشی از هزینه های جاری و عمرانی امامزاده است و برای تسریع در عملیات عمرانی و نوسازی امامزاده باید پیگیر اعتبارات ملی باشیم تا کارها شتاب گیرد.

وی ضمن تقدیر از حمایت های مجدانه استاندار قزوین، تملک منازل مسکونی اطراف امامزاده حسین(ع) را نیازمند اعتبارات قابل توجه دانست و گفت: با مشارکت چند دستگاه اجرایی، حمایت استاندار، مصوبات سفرهای رئیس جمهور، اعتبارات ملی، همکاری فرمانداری، میراث فرهنگی، شهرداری و اختصاص اعتبارات خاص می توان این کار بزرگ را اجرایی کرد.

20 هزار قبر جدید در امامزاده پس از نوسازی


مرادی از اجرای طرح ساخت مکانی قبور در محوطه امامزاده خبر داد و تصریح کرد: ساخت آب نما، 20 هزار قبر در محوطه در سه طبقه با 18 میلیارد تومان پیش بینی شده که در صورت تصویب نهایی، کارمطالعاتی و اجرایی آن آغاز خواهد شد.



نگهداری مناسب امامزاده حسین(ع) وظیفه اصلی اوقاف

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: مهمترین وظیفه اداره اوقاف ابتدا نگهداری و سپس نوسازی و توسعه اماکن دینی و مذهبی است و حفظ شرایط موجود در اولویت است.

43 امامزاده آماده تبدیل به قطب فرهنگی


این مسئول بیان کرد: 43 امامزاده در استان قزوین با برنامه ریزی و بستر سازی مناسب آماده تبدیل شدن به قطب فرهنگی است.

وی گفت: اجرای طرح نشاط معنوی، آرامش بهاری، سوگواره یاس نبوی، برنامه های قرآنی، برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب و کتاب، کنگره شعر عاشورا پژوهی، مسابقات حفظ، مفاهیم، ترتیل، دوره های زبان انگلیسی، خیمه های معرفت و پاسخگویی به سوالهای شرعی، مقاله نویسی و شعر برای تبدیل اماکن دینی و مذهبی به قطب های فرهنگی صورت گرفته که با استقبال خوبی هم روبرو شده است.



اوقاف حامی طرح های فرهنگی


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: از هر فکر، ایده و طرح فرهنگی که در امامزاده ها قابل اجرا باشد حمایت می کنیم و از همه هنرمندان و افراد خلاق و مبتکر دعوت می شود طرح وایده های خود را برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب و اجرا در بقاع متبرکه به اداره اوقاف ارائه کنند.

400 میلیون تومان در بقاع متبرکه استان هزینه شد


مرادی گفت: در سال گذشته به منظور تحقق فعالیتهای فرهنگی در بقاع متبرکه 400 میلیون تومان هزینه شد که امسال با افزایش 10 درصدی این اعتبارات تلاش خواهیم کرد تا کارهای فرهنگی در این مکانها توسعه یابد.

وی اضافه کرد: در استان قزوین 256 بقعه و امامزاده وجود دارد که 43 بقعه و امامزاده ظرفیت و قابلیت اجرای فعالیتهای فرهنگی را دارد.

مرادی بیان کرد: تداوم و تقویت برنامه های فرهنگی امسال نیز با جدیت پیگیری و اجرایی خواهد شد و به گونه ای برنامه ریزی شده تا مردم با شرایط راحت و از طریق اینترنت بتوانند با این اماکن ارتباط داشته باشند.

رفاه زوار در اولویت طرحهای امسال اوقاف قزوین

مرادی همچنین گفت: تلاش خواهیم کرد تا امسال برای رفاه حال بیشتر زائران کار عمرانی و خدمات رفاهی بیشتر شود که در این میان بازسازی و نوسازی امامزاده ها تسریع خواهد شد.

وی گفت: در حال حاضر در 52 بقعه استان، فعالیت عمرانی در حال انجام است که به نظر می رسد تمامی بقاع نیازمند بازسازی و مرمت هستند که بتدریج باید انجام شود.



وی از گودبرداری حرم چهار انبیاء قزوین هم خبر داد و اظهارداشت: عملیات گودبرداری حرم مطهر چهار انبیاء قزوین هم آغاز شده که کار نوسازی با مشارکت هیئت امناء، خیرین و اوقاف در حال انجام است.

مرادی بیان کرد: طرح توسعه امامزاده اسماعیل(ع)، بقعه امامزاده خاتون، امامزاده علی(ع)، مقبره آقا سید علی شارینی در تاکستان، امامزاده منور خاتون در دانسفهان، امامزاده مختار در روستای زعفران آبیک، امامزاده احمد و امامزاده محمود در حصارخروان، امامزاده سلیمان در بیدستان و روستاهای رودبار الموت نیز در حال اجراست.

بیش از 85 درصد بقاع متبرکه و امامزاده های استان قزوین در روستاها و مناطق صعب العبور واقع شده است.

گزارش: محمدرضا جباری

عکس: حمیده شفیعی ها

کد خبر 1597292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha