۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۶:۰۴

گزارش خبری/

آغاز عملیات انتقال سکوهای فاز14 پارس جنوبی/ انتقال سکوها بومی شد

آغاز عملیات انتقال سکوهای فاز14 پارس جنوبی/ انتقال سکوها بومی شد

بندرعباس - خبرگزاری مهر: با اقدام متخصصان داخلی کشورمان در انتقال سکوهای استخراج گاز به روی شناور، عملیات انتقال سکوهای استخراج گاز فاز 14 پارس جنوبی از مجتمع کشتی سازی و فراساحل ایران در بندرعباس به سمت عسلویه آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فاز 14 میدان گازی پارس جنوبی در منطقه عسلویه با ظرفیت استخراج دو میلیارد فوت مکعب گاز در روز، یکی از میادین مهم گازی کشور محسوب می شود که برای نخستین بار تمامی مراحل استخراج و انتقال گاز آن از دریا به پالایشگاه به شرکتهای ایرانی سپرده شده است.

هشت شرکت ایرانی از خرداد ماه سال 89 به دولت متعهد شدند تا تمامی مراحل استخراج و انتقال گاز از فاز 14 پارس جنوبی را طی مدت 35 ماه به اتمام برسانند و هم اکنون کار ساخت سکوهای کاملا ایرانی این فاز توسط شرکت ایرانی مبین سازه در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران " ایزوایکو " در بندرعباس به اتمام رسیده است.

عملیات انتقال نخستین سکوی استخراج گاز فاز 14 پارس جنوبی امروز از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران " ایزوایکو " در بندرعباس به سمت عسلویه آغاز شد، اما نکته ای که این سکوهای استخراج گاز را از دیگر نمونه های مشابه آن متمایز می کند، کاهش زمان ساخت و مهمتر از آن بومی سازی انتقال سکو از خشکی به روی شناور بوده است.

بابک عباسپور قائم مقام مدیرعامل شرکت مبین سازه مجتمع ایزوایکو در این خصوص گفت: شرکت مبین سازه به عنوان پیمانکار و متولی ساخت سکوهای استخراج گاز فاز 14 پارس جنوبی در عسلویه محسوب می شود که در این راستا چهار سکو که شامل پل ارتباطی، مشعل و پایه سکو است در این شرکت تولید شد.

وی ادامه داد: وزن هر کدام از این پایه های سکو هزار و 700 تن و با ارتفاع 80 متر است و برای ساخت هرکدام از آنها 12 هزار تن فولاد به کار رفته است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت مبین سازه در ادامه با اشاره به مشخصات سایر بخشهای این سکوهای استخراج گاز، عنوان کرد: وزن بخش روسازه این سکوها در مجموع 10 هزار تن، وزن پلهای ارتباطی هزار و 200 تن که طول هرکدام از آنها 98 متر است و وزن سازه های مشعل دو هزار و 400 تن است و در مجموع وزن این سکوهای تولید شده در شرکت مبین سازه با تجهیزات کامل 26 هزار تن است.

عباسپور در ادامه عملیات انتقال این سکوها از خشکی به روی شناور را اقدامی بی نظیر در کشور عنوان کرد و افزود: پیش از این عملیات انتقال سکوها از خشکی به شناور به علت حسایت کار توسط شرکتهای خارجی صورت می گرفت اما شرکت هلندی " ماموت " 20 روز پیش از انتقال نخستین سکوی فاز 14 پارس جنوبی به علت تحریمهای غرب علیه ایران از این کار خودداری کرد و ما توانستیم این کار را توسط مهندسین ایرانی و با دانش فنی داخلی انجام دهیم.

بزرگترین جا به جایی در تاریخ حمل و نقل کشور

وی انتقال این سکو به شناور را بزرگترین جابجایی در تاریخ حمل و نقل کشور دانست و تصریح کرد: تاکنون در تاریخ حمل و نقل کشور حداکثر وزن اجسام جابجا شده در حد 900 تن و تنها بر روی خشکی بوده اما این بار یک سازه به وزن هزار و 800 تن با تجهیزات کامل از خشکی به روی شناور جابجا شد که تمامی کار آن نیز با تجهیزات کاملا ایرانی صورت گرفته است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت مبین سازه اظهار داشت: انتقال این سکو توسط شرکت مبین سازه حدود سه میلیون و 200 هزار دلار هزینه داشت که این رقم تنها یک سوم هزینه ای است که شرکتهای خارجی بابت کار انتقال دریافت می کردند.

عباسپور با اشاره به درخواست دیگر شرکتها برای انتقال سکوهای نفت و گاز توسط شرکت مبین سازه، بیان داشت: با سدشکنی ما در این عرصه دیگر شرکتها نیز خواستار انتقال سکوها توسط شرکت مبین سازه شده اند و قدمهای بعدی ما در این عرصه انتقال سه سکوی دیگر فاز 14 پارس جنوبی به منطقه عسلویه طی دو ماه آینده است.

به گفته وی کاهش زمان احداث سکوهای استخراج گاز به شش ماه از ویژگی های مهم این سکوها محسوب می شود که در احداث آنها از روشهای جدیدی استفاده شده است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت مبین سازه ادامه داد: طرحهای احداث سکو توسط شرکتهای ایرانی با قیمیتی کمتر از شرکتهای خارجی انجام می شود که این مسئله با توجه به اهمیت فاز 14 پارس جنوبی از نظر وجود منابع گاز بسیار با اهمیت است.

بومی سازی انتقال سکو، مولود تحریمها

حمید رضائیان مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران نیز احداث سکوهای استخراج گاز و عملیات انتقال آنها به روی شناور را اقدامی بسیار بزرگ در صنعت نفت کشور دانست و افزود: این کار در شرایط بسیار سخت تحریمهای اقتصادی دشمنان علیه کشورمان انجام شد و بومی سازی انتقال سکو به روی شناور را می توان مولود تحریمها نامید.

وی ادامه داد: تمامی مراحل ساخت و انتقال سکوهای استخراج گاز با استفاده از تجهیزات ایرانی و توسط صنعتگران ایرانی در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در بندرعباس انجام شد.

رضائیان با اشاره به تاثیر مثبت ساخت سکوها در اشتغالزایی، عنوان کرد: تنها برای ساخت و انتقال سکوهای فاز 14 پارس جنوبی برای دو هزار نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شد و در حال حاضر تمامی تجهیزات سکوهای نفت و گاز کشور در داخل تولید می شود.

صرفه جویی ارزی و ایجاد اشتغال

همانگونه که مطرح شد، سدشکنی بزرگ در عرصه انتقال سکوهای نفت و گاز همزمان با سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، صرفه جویی بزرگ ارزی و همچنین ایجاد مشاغل مختلف را برای کشورمان در پی داشت که این دستاورد بزرگ بار دیگر نشان دهنده بی تاثیر بودن تحریمها بود.

خوشبختانه متخصصان داخلی در عرصه ساخت سکوهای نفت و گاز و انتقال آنها همچون دیگر عرصه ها موفق ظاهر شده بار دیگر ثابت کردند که با حمایت از تفکر و کار ایرانی می توان به موفقیتهای بسیار بزرگی دست یافت. 

کد خبر 1598205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha